×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка получи 7 години затвор за „обсебване“ на 60 хил. лв. от шизофреник, съучастниците й на свобода


Бургазлийка получи 7 години затвор за „обсебване“ на 60 хил. лв. от шизофреник, съучастниците й на свобода
Измамницата и нейният приятел опитали да потулят случая като зарежат болния човек в чужбина
06 Февруари 2016, Събота, 04:58 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимката е илюстративна

Въпреки желанието на прокуратурата за условна присъда, първата инстанция прати обвиняемата зад решетките


Неосъждана до момента бургазлийка с инициали Н. А. получи 7 години затвор за измама в особено големи размери. Подсъдимата и нейни близки разиграли цял холивудски сценарий, за да прикрият схемата и да се измъкнат чисти. Престъплението е извършено през лятото на 2007 г., но Бургаският районен съд се произнася по случая едва сега.

Страдащият от параноидна шизофрения Н. К. получил сумата от малко над 87 000 лв. след продажбата на апартамент от 90 кв. м в София. 65 000 лв. от тях внася в столичен банков клон. Заради здравословното си състояние обаче измаменият не можел да разполага с парите, тъй като негов настойник бил брат му Кръсто К. Няколко дни след сделката той заминал с влак за Бургас, защото решил, че иска да живее край морето.

Болният сменил няколко квартири за броени дни, дори спал на улицата, когато един ден срещнал сладкодумния таксиметров шофьор О. К. и му споделил проблемите си. Разказал как нямало къде да живее и че разполага с голяма сума пари след продажбата на апартамент в София. Като чул това, бакшишът веднага поканил непознатия да преспи в дома му. Там пострадалият се запознал с приятелката на таксиджията. Бургазлийката набързао омаяла столичанина, който обяснил на новите си хазяи, че разполага с влог на негово име с голяма сума пари. Получавал и пенсия, но брат му не му давал да тегли парите. Той помолил таксиметровия шофьор да му намери  адвокат, който да му помогне да оттегли пълномощното на брат си. Хитрият бакшиш не чакал втора покана и веднага завел психично болния в кантората на Марияна А., която се намирала до Стария съд в Бургас. Тя се ангажирала да оттегли пълномощното. Още на следващия ден четиримата се качили на таксито и отпрашили за София.

След пристигането им пострадалият влязъл заедно с адвоката в столичен банков клон на ул. „Иван Шишман“, където Марияна Д. попълнила молба за разпореждане със срочен влог. Измаменият веднага изтеглил 5000 лв., които сложил в дамската чанта на юристката. След това всички се върнали в Бургас.

Още на следващия ден психично болният и новият му адвокат посетили офис на банката в морския град и направили заявка за изтегляне на 59 500 лв. Парите са прибрани около 8:30 сутринта. Н. К. получил лично пачките в банкноти по 10 и 20 лв. Той веднага предал сумата на подсъдимата, която сложила парите в дамската си чанта. Цялата случка до качването на участниците в нея в таксито е записана от камерите на банковия клон.

След това шизофреникът повече не видял парите си. Няколко дни по-късно измамницата и приятелят й опитали да замажат кражбата. Те са спипани заедно с Н. К. на летището в Бургас, след като болният е обявен за общодържавно издирване от брат си. Двойката възнамерявала да го зареже в Германия, за да прикрие следите си.

Измамата лъснала, след като Н. К. разказал пред разследващите и брат си, че повече не видял крупната сума.

Въпреки искането на прокуратурата за условна присъда заради необремененото съдебно минало на обвиняемата, магистратите постановиха сурово наказание заради тежката болест на пострадалия и особено големите размери на задигнатата сума. Н. А. ще трябва и да възстанови всички пари на психично болния, както и 3 хил. лв. разноски по делото.

В мотивите си обаче съдът не споменава нищо за 5000 лв., които измаменият е предал на адвоката още в София. Не става ясно и защо защитникът и таксиметровият шофьор са разпитани единствено в качеството си на свидетели, след като се подчертава, че може да са били съпричастни към случая. Магистратите отбелязват като пропуск в досъдебното производство това, че не е претърсен веднага апартаментът на двойката, където можело да се намира липсващата сума

Решението на Бургаския окръжен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

снимка:БГНЕС

В категории: Темида


12
Коментара по темата
12.
anti konti
07.02.2016 13:53:23
0
1
smurt da bude
11.
Artem
07.02.2016 12:58:09
0
1
Redno e vsi4ki v sxemata da preturpqt prisudite si.Tova ot bolen da vzeme6 e prestupno.
10.
Георги Цеков измамник
07.02.2016 11:45:15
1
1
Пазете се и от Георги Цеков от Сандански, живее в Бургас, измамник. Дължи пари на много хора, и продължава да мами и лъже хората със схеми...
9.
*********
07.02.2016 11:21:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
TATKO
06.02.2016 22:16:24
0
3
МИТКО БОМБАТА
7.
pederai
06.02.2016 22:14:12
1
5
huiq mi da qdat vsichfð izmamnici yeeee. nai dolnite izmamnici sa v burgas. edin deto ne laje nqma. nqma. Ne pravete biznes v burgas. lajat mnogo
6.
искам име
06.02.2016 22:12:59
1
8
Въведете цялото име на тая.Ако може
5.
yduvuhduueuw
06.02.2016 22:11:43
0
6
имаше един такъв измамник Миро се казваше. с жълта фабия и той обикаляше. и една Ирина от меден рудник и тя измамничка
4.
Аз
06.02.2016 20:45:35
4
12
Флегман и на вас ви плаща правителството да не излъчвате протестите май а ?????? защо триете коментарите с истината ????????????????????????????????????
3.
pomqra
06.02.2016 20:43:58
2
12
Ako gi nqmashe parite kakuv li shteshe da e jivota
2.
Az
06.02.2016 20:42:58
7
11
Флегман покажете протестите в Бургас ?
1.
една баба
06.02.2016 20:39:48
2
22
изроди има съдба,има съдба,тя ще си върне за ваща вина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори