×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тръгват мащабни ремонти в „Меден рудник” през 2016 г., Общината ще полива новите градинки с дъждовна вода (СНИМКИ)


Тръгват мащабни ремонти в „Меден рудник” през 2016 г., Общината ще полива новите градинки с дъждовна вода (СНИМКИ)
Главният архитект Веселина Илиева (в средата) и екипът й представиха бъдещите проекти на Бургас
10 Декември 2015, Четвъртък, 09:16 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът и Пресцентър Община Бургас

В комплекса ще бъде изградена вътрешна система на междублоковите пространства, която да се превърне в паркова среда

8 километра улици и 100 дка междублокови пространства ще бъдат реновирани в бургаския ж. к. „Меден рудник”. Общината ще полива зелените площи в комплекса с дъждовна вода и ще внедри енергоспестяващо остветление в облагородените райони.

В „Меден рудник” ще бъде изградена вътрешна система на междублоковите пространства, която да се превърне в паркова среда, тъй като в комплекса липсват големи зелени площи и градинки. Това е само част от трите големи интегрирани проекта на Община Бургас, които обхващат Централна градска част и жилищните комплекси „Възраждане” и „Меден рудник” и са на стойност  над 1,360 млн. лв.

В комплекс „Меден рудник” ще бъде извършена още цялостна реконструкция на занемарения подлез на бул. „Захари Стоянов”. Поради нуждата от достъпен маршрут за хора в неравностойно положение, както и за безопасно пресичане на кръстовището от пешеходци и велосипедисти, проектът предвижда от двете страни да се изградят рампи.

Ремонтираната Морска градина

В Централна градска част и „Възраждане” също предстоят много промени.

Ще бъде отделено голямо внимание на пространствата около централната ул. „Александровска”. В ж. к. „Възраждане” ще се акцентира върху ремонт на междублоковите пространства в северозападната част на комплекса.

Подготвени са и 4 проекта за зелени зони в Бургас. Ще бъде реновирано и историческото ядро на Приморски парк, което обхваща пространството от паметника на Пушкин до района около Гранд хотел „Приморец”. Предвижда се и реконструкция на парк „Езеро” и изграждането на подземен паркинг за 80 автомобила. В парк „Езеро” се предвиждат площадки за наблюдение на видовете от защитените територии в близост, скейт парк, Рехабилитационен център с възможност за яздене на коне и понита, зона за отдих и детски площадки.

Площад "Жени Патева"

През 2016 г. Общината ще инвестира и в образователната структура. Основно ще бъде ремонтиран училищният двор на ОУ „Елин Пелин” и ще бъде изградена нова детска градина в ж. к. „Меден рудник”. Проектът включва и реконструкцията на сградата на бившия Интернат „А.Г.Коджакафалията” и превръщането й в учебен корпус на Природоматематическата гимназия, Гимназията за романски езици и Вечерната гимназия.

ОУ "Елин Пелин" в ж. к. "Меден рудник"

Следващата година ще започне цялостна реконструкция на площад „Жени Патева” или градинката пред Стария съд в Бургас. 

Предстои и мащабен ремонт на Културния дом на нефтохимика.

Това е само част от резултатите по проект „В подкрепа на инвестиционната програма на община Бургас”, които представи Теодора Цанева, главен експерт в Дирекция „Европейски политики и програми“ на Община Бургас. До края на годината приключва етапът, свързан с техническата подготовка на проектите, които ще кандидатстват за финансиране и реализация в новия програмен период 2014-2020 г.

Дома на нефтохимика

За част от изброените проекти вече са стартирани процедурите за избор на изпълнител. „Комисиите работят. Първите две групи включват обекти от образователна инфраструктура и обекти от градската среда. Така че в началото на следващата година ще имаме избрани изпълнители за част от обектите”, обяви главният архитект на Общината Веселина Илиева.

Като пилотен проект в момента се реализират две междублокови пространства в к-с „Възраждане”, между ул. „Дебелт” и бул. „Мария Луиза”. Те ще бъдат готови до края на годината.

18 обекта на стойност 18 млн. лв. вече са реализирани в Бургас по „Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас”. Сред ремонтираните ключови места в Бургас са площад „Тройката” и подземната улица, скейт паркът в ж. к. „Изгрев”, детски площадки, зони за отдих, спортни площадки в комплексите на града, както и започналото изпълнение на улица „Батенберг”.

„Впоследствие са договорени още 18 обекта, сред които три междублокови пространства, пет детски площадки, две спортни площадки. Всички обекти трябва да приключат до края на годината. Към момента се опитваме да договорим още 4 обекта на стойност 1.2 млн. лв., като отговор се очаква до дни”, обясни Йоана Ангелова, координатор по проекта.

В категории: Бургас


Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
12
Коментара по темата
12.
Гражданка
11.12.2015 09:27:05
0
9
Супер! Но стига с тия енергоспестяващи лампи! Нищо не се вижда - излизам сутрин в 6:20 еми то е толкоз тъмно! С тези лампи свети само леко точно под тях, нищо друго не е осветено! Ако ще са такива, нищо против - но по-силни купувайте! Вие там в Общината почвате доста късно сутрин, но пък вечер не излизате ли някъде?!? Искаме да е светло както преди! Не да се чудиш как и откъде да минеш, да трепериш някой да не те нападне!
11.
Левски
10.12.2015 21:11:14
0
2
А кога ще си довършите улиците в к-с Възраждане ??? Само паркове и междублокови пространства а улиците ни ???!!!
10.
ба си май ката лельо
10.12.2015 20:39:07
0
4
МЕДЕН РУДНИК ще го ремонтират , паркинги,градинки .АШКОЛСУН ,бе таз ако я направите тъй както я приказвате
9.
do po-predniq 7
10.12.2015 19:16:09
0
0
I kade shte jiveqt horata ot tezi blokove be DRUGARU?!
Kak izobshto moje6 da sapostavqsh dvete ne6ta?...to biva biva ogranicheni ....ne izmrqhte li ve4e?!
8.
Възрожденец
10.12.2015 19:04:19
0
3
Вземете направете и някой друг паркинг в това Възраждане, че вече тук се спира един върху друг.
7.
lkl
10.12.2015 19:01:32
1
2
do predniq 6
komentar
da saborim togava vsiki blokove ot soca
6.
до Кмета!
10.12.2015 16:54:46
1
4
Махнете РУМ "РЕЗВАЯ"(този монумент от комунизма) и направете един парк на нейно място с прилежащите и площи!!!
5.
do pp
10.12.2015 16:38:32
1
4
и двете дядо попе,и двете
4.
PP
10.12.2015 16:30:06
1
14
А колко от фирмите изпълнители ще се близки до главния архитект ?
3.
Меден рудник батко
10.12.2015 16:19:06
3
8
Ебах го!
Много яко става, хвала!!!
2.
ghckhtckjgvkhg hkg kngvu,b
10.12.2015 15:46:00
10
11
ВСИЧКО Е ПРЕКРАСНО , ВЪЛШЕБНО , ПОЧТИ , НО НЕ Е ЗА ВАС ПРИЯТЕЛИ , А ЗА ЕВРЕИТЕ КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ ДА ЖИВЕЯТ В БУРГАС ДО 4 ГОДИНИ , 1000 000 ЧОВЕЧЕЦА , СЛЕД РАСПАДАНЕТО НА ИЗРАЕЛ , НЕ НАПРАЗНО .... КМЕТА .... ЗАПАЛИ ... КОЛЕДНАТА ЕЛХА ТОЧНО В ДЕНЯ НА ЕВРЕЙСКИЯ ПРАЗНИК ..... ХАНУКА .... ЖИВИ , ЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ....НКА НОВАТА 2016 Г НИ ДОНЕСЕ ПО МАЛКО ЕВРЕЙЩИНА ОТ ЙЕРУСАЛИМ И ПО МАЛКО ПРОСТОТИИ ОТ МОСАД ......
1.
fff
10.12.2015 15:35:46
2
16
Mahnete tes garaji zad blok 101v meden rudnik napravo grozna rabota
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч!
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори