×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас заменя старите кола на екоинспекторите с електромобили


Община Бургас заменя старите кола на екоинспекторите с електромобили
Община Бургас ще кандидатства за финасиране по Националния доверителен екофонд и за санирането на СОУ "Епископ Константин Преславски" и СОУ "Йордан Йовков"
25 Ноември 2015, Сряда, 13:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Екологично превозно средство ще бъде пуснато за удобство на хората в Гробищния парк



Община Бургас ще кандидатства за закупуването на два електромобила, като с тях ще бъдат заменени старите коли на екоинспекторите. Това ще бъде и подходящ символ за опазването на околната среда. Това каза кметът на Община Бургас Димитър Николов на брифинг за журналисти, на който заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева представиха възможностите, които предоставя на общинските администрации Националния доверителен фонд.Чрез него ще се стимулират местните власти да закупят и използват екологични превозни средства- електромобили и хибридни МПС-ва. Предвидените средства в бюджет 2016 са 1 млн. лева.

Кметът Димитър Николов  каза, че в момента се готви процедура за закупуването на два електромобила. Возило от същия вид ще бъде пуснато и за удобство на хората, които отиват ри починалите си близки в Гробищния парк.
В Бургас вече има две станции за зареждане на екологичните машини. Скоро ще бъдат общо 6. „Следващият етап е да осигурим точки на зареждане на електромобили на местата, където се посещават от туристи извън Бургас- Акве Калиде, в зоната на Солниците в поска кв. „Сарафово”, на рибарското пристанище в Сарафово и в зоната на бъдещото пристанище в Ченгене скеле”, каза още Николов.
Според градоначалника е проявен интерес от страна на френска компания за производство на екологични машини в Бургас, но след като фирмата направи проучванията си, ще стане ясно дали  в морския град ще има такъв завод.
Чрез Националния доверителен екофонд за се подготвя и санирането на СОУ „Константин Преславски” и СОУ „Йордан Йовков” в Бургас, които са последните две училища, на които все още не са ремонтирани. „ Надявам се, след като бъдем одобрени, до края на годината да започнат тръжните процедури, за да може през новата учебна година последните две училища, които не са малки и са тежки обекти, децата да влязат в реновирани на 100 % сгради с приложени всички мерки за енергийна ефективност”, каза още кметът. Министър Василева заяви, че по проекта през тази година са санирани шест детски градини в Бургас, а тази седмица приключват и дейностите, свързани със санирането на две училища - Търговската гимназия и ОУ’П.Р.Славейков”. Общата стойност на реализираните проекти е 410 хил. Лева, като средствата от Националния доверителен екофонд са 350 хил. лева. Предстои да бъдат разгледани още три проектни предложения, подадени от общината, свързани с подобряване на сградния фонд на медицински заведения - ДКЦ 1, ДКЦ 2 и Медицински център-Бургас. Финансовият принос на Националния доверителен екофонд е 85%, а на община Бургас- 15 % собствено участие, добави министър Василева.

В категории: Бургас


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
КО...ДА
26.11.2015 10:04:46
0
0
...старите кола???
6.
Kkkmmkk
25.11.2015 22:01:31
0
9
Господин кмете обърнете внимание на предприятието ОП Транспорт пълна пародия е и виновен е директора на предприятието време му е да си ходи
5.
Мечо Кух
25.11.2015 21:18:32
0
2
Ейййй Флегмани имате грешка в заглавието , не че ви е за първи път .
4.
Bs
25.11.2015 20:43:00
4
4
Нещастници.... всичко уредено в Бургас само тва липсва!
3.
До Демокрад
25.11.2015 18:50:35
4
7
1 млн. е бюджета на фонда, а не 1 млн. за 2 автомобила на община Бургас. Не търси под вола теле!
2.
демоКРАД
25.11.2015 18:20:39
8
15
2Автомобила за 1МИЛИОН кви са тия електромобили ве те по скъпи от БЕНТЛИ РОЛС РОЙС и Ферари Тестароса.Доколкото знаем 1електромомобил ТОЙТА струва 58ХИЛЕДИа не 500ХИЛЕДИ .Слънцето пак удари гъзо в тавана по кражби
1.
u8gx8tz7rozoufz70fz7e0e70z7fz8gx8gx9h
25.11.2015 18:15:29
4
19
МИЛИ ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ НИКОЛОВ И ИВЕЛИНКА ОСВЕН КЪМ ГРАБИЩНИЯ ПАРК ЩЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИ КЪМ НЕБЕТО НА БУРГАС И ДА ВИДИТЕ КАК САМОЛЕТИ НА ГНУСНИЯ ЕВРЕИН РОТШИЛД ВСЕКИ ДЕН ХВЪРЛЯТ НАД ГРАДА ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ОТРОВИ (ХИМТРАИЛ ) ИЛИ ЗА ТАЯ РАБОТА МАЙ С БОЙКО БОРИСОВ МНОГО ВИ СА МЪРШАВИ КРАВИТЕ И ВИ Е СТРАХ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИТЕ ТОПЛИТЕ КРЕСЛА ......НА ХОРАТА МАЙНАТА ИМ. .....ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ. ......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори