×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български тир се обърна и блокира магистралата Ниш - Белград
  • Черногорският премиер не се яви на среща с президента Радев
  • Украйна унищожи всичките 10 дрона, изстреляни срещу нея от Русия
  • Започва двудневното посещение на Путин в Северна Корея
  • Килиан Мбапе е със счупен нос в мача на Франция с Австрия на Евро2024, ще бъде опериран
  • Очакват се слаби вторични земетресения в Пловдивско
  • България срещу Турция във волейболната Лига на нациите днес, срещата е от 17,30 ч българско време в зала "Арена Стожице"
  • Пиян шофьор е блъснал патрулка край Крумовград, бил и в насрещното
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не съм преговарял с ДПС и няма да се пазаря с никого!


Не съм преговарял с ДПС и няма да се пазаря с никого!
Васил Едрев иска подкрепата на всички честни айтозлии, без значение на политическите им симпатии, етнос и религия
29 Октомври 2015, Четвъртък, 02:05 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка Катя КАСАБОВА

Благодаря на деветте политически сили, които призовават своите членове и симпатизанти да ме подкрепят за балотажа

- Г-н Едрев, удовлетворен ли сте от резултатите на първия тур? Какви бяха прогнозите Ви и оправдаха ли се те?

- Разбира се, че съм удовлетворен. На първия тур получих 6 хил. гласа - това са близо 46% процента от общите гласове, подадени за шестимата кандидати за кмет на Община. За община Айтос това е изключително висок процент на доверие. В деня след изборите, когато резултатите вече бяха ясни, в предизборния щаб ми казаха, че толкова много гласове на първи тур не е получавал нито един от кандидатите за кмет на Община Айтос след промените през 1989 г. Ще Ви призная, че това искрено ме зарадва.

Искам да благодаря на всеки един от тези шест хиляди граждани и на всички избиратели от Община Айтос,

които упражниха правото си на глас на 25 октомври.


- Трябва да признаете – предстои Ви тежка неделя. Може в датата 1 ноември 2015 г. – Ден на будителите, Айтоска община за първи път да се окаже  управлявана от ДПС?

- Няма лесен избор - доверие се печели трудно и лесно се губи. Резултатът зависи от волята на гражданите на община Айтос. На айтозлии ще кажа само да не се поддават на злонамерени внушения и явни лъжи за тайни преговори. Няма да се пазаря с никого!

- Изглеждате обиден на своите съграждани. Неприятно им стана затова, че в понеделник не усетиха празника на Айтос Димитровден, че дори и поздравление не сте отправили. Имат ли право?

- Ще си позволя да не се съглася с Вашата констатация. Празникът беше изключително добре организиран, на площада излязоха стотици граждани. Празнувах заедно с айтозлии  и считам, че тазгодишният Димитровден беше един от най-вълнуващите. Затова не мисля, че в този ден някой може да бъде обиден на някого. Не виждам и за какво. Що се отнася до това, че не съм отправил поздравление към айтозлии, причините са повече от ясни: Аз съм все още кандидат-кмет на Община Айтос, и в качеството си на такъв, не е редно да отправям публични поздрави. Но успях да поздравя на Димитровден достатъчно много граждани и именници.

- На кои избиратели разчитате, г-н Едрев?

- Ще разчитам на всички граждани на община Айтос, които имат право на глас. Аз съм кандидат на ПП ГЕРБ, но

очаквам подкрепа от всички честни и достойни хора, без значение на политическите им симпатии, на етноса и религиозната им принадлежност.


Никой да не чака от мен да разигравам етническата карта в дните до балотажа. Знам, че имам подкрепата на не малко хора от селата и града. Вярвам, че отново ще ме подкрепят.  Изборът на 1 ноември е особено важен за община Айтос. Айтозлии нямат друга алтернатива, освен нови производства и европроекти. Това, което 25 години са чакали всички кметове на община Айтос. Трябва да излезем от омагьосания кръг на преразпределение на бюджетните пари и неголемите собствени приходи. Сега имаме шанса да го направим.

- Как работихте досега с общинския съветник Севим Али, зад когото стои депутата на ДПС Хюсеин Хафъзов на тези избори?

-  Работихме, както и с всички останали общински съветници - в диалог и делово. Общинският съвет е колективен орган и там решенията са общи. Като цяло, през мандат 2011-2015 г. работихме в синхрон с общинските съветници от всичките осем политически сили, представени в местния парламент. Имали сме и спорове и по-сериозни дебати в залата на Общинския съвет, но по-важни са резултатите. А те са, че Общинският съвет е приел огромната част от моите предложения, за което благодаря на общинските съветници.

- Нека свалим картите,  през последните години кметът на тази община винаги е бил избиран с благословията на ДПС, на втори тур. И още през 2007 г., ако искаха, ДПС щяха да имат свой кмет. Защо сега са тръгнали толкова твърдо към властта? С какво не им угодихте?

- Аз мога да говоря само за изборите през 2011 г., когато за първи път се кандидатирах за кмет на Община Айтос като независим. Дали ДПС са можели да имат кмет на Община Айтос през 2007 г. силно се съмнявам, но не мога категорично да твърдя, защото не съм бил участник в изборите тогава. Що се отнася до изборите през 2011-та, истината е, че кандидатът за кмет на ДПС се отказа от участие на балотажа - политическо решение, което аз не мога да коментирам. Това беше шанс да участвам във втория тур на изборите. А гласовете на тези от избирателите на Движението за права и свободи, които излязоха да гласуват на балотажа преди четири години, бяха почти еднакво разпределени между мен и кандидата на БСП тогава. Получих по-голямо доверие и станах кмет - това е. Така че за някаква категорична подкрепа за моята кандидатура през 2011 г., от страна на ДПС като партия, не може да се говори.

Защо ДПС са тръгнали твърдо към властта сега и с какво не съм им угодил, могат да кажат само лидерите на ДПС, не обикновените гласоподаватели.

Аз нямам друг отговор, освен този, че крайната цел на всяка политическа сила е властта.

- Днес е сряда. Някой от ДПС потърси ли Ви за дискретен разговор, за сделка?

- Не съм преговарял с ДПС преди първия тур, няма да преговарям и сега. ДПС има свой кандидат за кмет, който вече декларира, че няма да се откаже в полза на третия. И не е политически разумно да го направи, защото третият има резултат едва 9%. В тази ситуация, за каква подкрепа на ДПС може да се говори, и за какво можем да преговаряме?! Просто е - отиваме на избори в неделя - ПП ГЕРБ с подкрепата на девет политически сили и кандидатът на ДПС.

- Преднината Ви от 10% пред Севим Али е солидна, но недостатъчна, при условие, че лидерите на БСП и Реформаторския блок постъпят родоотстъпнически. Някой от тях подаде ли Ви ръка?
 

- Искам специално да благодаря на деветте политически сили, които излязоха днес с Декларация, в която подкрепят кандидатурата ми и призовават своите членове и симпатизанти да го направят - Реформаторски блок, ПП АБВ, НФСБ, Български демократичен център, ПП Атака, НДПС, ВМРО - БНД, ПП Напред България".
Всяка подкрепа в неделя ще приема с благодарност. Който и да поиска среща и разговори - няма да откажа. Разчитам на здравия разум.

- В Айтос се очертава опасна тенденция – ДПС ще имат 12 съветници и отново ще искат председателското място в ОбС, но това очевидно вече не им стига. На Вас се пада трудната историческа мисия в този решаващ обществено-политически момент. На какви компромиси сте способен?

- Тези, които ме познават, знаят, че не правя компромиси със съвестта си. Новите общинските съветници ще положат клетва и ще решат с тайно гласуване кой да бъде първият сред равни. Знам, че хората станаха мнителни и лесно не вярват на обещания, но аз съм длъжен да заявя категорично, че уговорки с никого няма да правя ако бъда избран за кмет на Община Айтос в неделя. И силно вярвам, че това ще се случи.

В категории: Айтос


9
Коментара
Рачков пак се уреди
Рачков пак се уреди 18/06/2024, Вторник 09:52 1
Флагман.БГ 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб 17/06/2024, Понеделник 22:00 1
9
Коментара по темата
9.
Айде в кауша
31.10.2015 00:36:18
2
2
Рамадане стига си се напъвал да не напълниш гащите! Навън става студено време е да те приберат на топло в панделата!
8.
До 7
30.10.2015 09:02:49
1
3
Братко "българино" до колкото си спомням всички "кървави" писма в България са се писали на български език и то на кирилица. Като ще призоваваш поне пиши на кирилица. Така някак си е много смешно!!! Или от седене на компа си го забравил , а ?
7.
Aytosliya
30.10.2015 06:47:43
2
1
PRIZIV: Obedinenie na vsicki sili protiv zavzemaneto na obstinata ot DPS. Nikakiv predsedatel na ObS ot DPS. Mosennika Rujdi trabva da bide postaven dalec ot vlast i upravlenceski organi v obstinata. Zaradi negovite licni interesi Aytos e edinstveniya grad lisen ot EU tip market. Grajdanite sa zastaveni da kupuvat boklutcite na Stoyan i Kokalite, sprodukti s izklücitelno niski kacestva i na nay visoki tceni. Magazinite im sa kato misa dupka ne e vizmojno dvama dusi da se razminavat, a nyama organi da uprajnyavat ktakiv deynosti.
ontrol na tsndartite za
6.
БКП
29.10.2015 21:14:57
0
0
Principes mortales, respublica aeterna.
5.
кокото
29.10.2015 11:29:21
4
9
едрев,едрев,защо мислиш,че има толкова глупави ,да ти вярват?Виж си резултата и кажи какъв е етническия състав на Айтос.
4.
КОЙ
29.10.2015 10:09:53
6
13
Както и да гласувате избирате ДПС. Така, че честито. Някой хора много метаморфози преживяха през управлението си. Ако беше съвестен нямаше да допуснеш да се случат нещата в Общинска администрация, сделките с общинска собствен и други действия в ущърб на общината и в полза някои кръгове и политически и икономически. Сега чак "историческа мисия". Звучите вече много платено и смешно. А не беше ли историческо изхвърлянето на Врабчев от Общината при договорката ти с ДПС. Значи тогава можеше, а сега вече е друго. Чист, честен , неправещ компромиси гербаджия. СМЯХ!
3.
Кой
29.10.2015 08:11:31
4
9
..при условие, че лидерите на БСП и Реформаторския блок постъпят родоотстъпническ...
А през 2011 ДПС постъпиха отговорно...
А сега не.
Имат ли избор айтозлий сега?
2.
Димитър Вълков
29.10.2015 07:46:00
14
12
Ти си най-големия измамник Чесън всичките ти знаем кирливите далавери и злоупотребата с власт . Дано хората в Айтос гласуват разумно и не те преизберат
1.
Спас
29.10.2015 02:09:11
9
11
Касабова, кой го интересуват тия простотии в 2 през ноща ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Морето е спокойно, но спасител от Бургас предупреждава за подводни ями и течения Морето е спокойно, но спасител от Бургас предупреждава за подводни ями и течения Предпоставка за мъртво вълнение е северния вятър, коментира Петър Русев 1,45 промила алкохол в кръвта на беглец без книжка, блъснал с чужда кола патрулка 1,45 промила алкохол в кръвта на беглец без книжка, блъснал с чужда кола патрулка Началникът на РУ-Крумовград главен инспектор Пламен Данев разкри, че автомобилът е спрян от движение Възможна ли е епидемия от маймунска шарка? Проф. Ива Христова заговори за тлеещи огнища Възможна ли е епидемия от маймунска шарка? Проф. Ива Христова заговори за тлеещи огнища Разпространяват се и опасни вируси за малките деца, които предизвикват диария и се налага хоспитализация, предупреди тя ГЕРБ-СДС търсят подкрепа за правителство от БСП, ИТН и „Величие“ ГЕРБ-СДС търсят подкрепа за правителство от БСП, ИТН и „Величие“  След като Бойко Борисов заяви, че премиерът трябва да е от ГЕРБ, вчера се появи и ново условие Паника в Пловдивско! Българи разказват как къщите им се разтресли при труса с магнитуд от 4,3 по Рихтер Паника в Пловдивско! Българи разказват как къщите им се разтресли при труса с магнитуд от 4,3 по Рихтер Преживели ужаса разказват за адски тътен, а сеизмолозите очакват напрежението в земните недра да продължи Нова любов и големи промени в живота на Овена, а Лъвът да не пренебрегва знаците на съдбата! Нова любов и големи промени в живота на Овена, а Лъвът да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 18 юни 2024, вторник Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. 15-годишният подкара трактор в парка до ОЗК "Арена" и заби го в дърво 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб Психолог обясни как да познаеш, че мъжът наистина те харесва По тези неща ще разпознаете атрактивната жена По тези неща ще разпознаете атрактивната жена Ето кои са признаците Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Ето кои са те 
Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад САЩ изразиха загриженост  Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Те не успяха да постигнат съгласие за топ позициите в общността Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи
Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Пеевски да подбира антикорупционната комисия е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори