×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зрители питат: Хелоуин български празник ли е и защо вампири и скелети тичат два часа по екрана на Нова тв?


Зрители питат: Хелоуин български празник ли е и защо вампири и скелети тичат два часа по екрана на Нова тв?
Така изглеждаха водещите, а за участниците фантазията просто бледнее
28 Октомври 2015, Сряда, 20:50 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

И още: Кое е българското на българския "Х фактор", та само едно момиче пя на роден език и беше изгонено? 

Похвални са напъните на продуцентите  България да бъде превърната в  космополитна страна, но доста се преиграва, ядосани са зрителите след снощния концерт на „Х фактор“.
Той бе посветен изцяло на... Хелоуин. 

За непросветените Хелоуин (на английски: Halloween) e маскарад, който се провежда на 31 октомври предимно в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер“.

Още на втория лайф на "Х фактор" бе отбелязан точно този празник, макар че сме българи и с келтите нямаме и родство по девета линия. Участниците бяха маскирани като вампири, призраци, духове, и призрачни същества, а сцената бе изпъстрена от тикви, паяжини, кръстове, гробове, дори една от участничките се наложи да пее галейки по главата зловещ череп в компанията на няколко лъскави скелета.

Гледката беше повече от шокираща, скелети танцуваха по сцената, кървави устни пускаха паяци, кръв се стелеше в изобилие от очите, устните, ръцете и по дрехите на певците.  Неочакваният декор и стайлинг ги разконцентрираха и почти всички се представиха слабо, защото внимаваха повече да не настъпят някой танцуващ вампир, отколкото в текста и мелодията.

Младежите признаха до един, че за пръв път честват този празник  и се вълнуват предимно как ще бъдат гримирани.

Веднага след концерта избухна спор в социалните мрежи трябва ли подобен келтски и американски празник да се отбелязва на българска сцена. Толкова ли ни е розов животът, че вечер преди лягане трябва да гледаме кървави и облещени очи, тракащи скелети и други режисьорски приумици? На всичкото отгоре, докато журито даваше оценки, по сцената препускаха работници да сменят декора с още по-зловещ.

Нямаме ли и хубави български песни, попитаха зрителите. За два концерта от от 28 песни само една беше българска и момичето, което я изпълни, бе изхвърлено първо от шоуто.

Запознати с украинския, руския, полския и чешкия „Х фактор“ твърдят, че там, без да се нарушават правата и правилата на предаването, една трета от песните са на роден език, а две трети чужди. У нас е 99 процента са чужди и от време на време за цвят по една българска. И по-точно засега само една за две концерта и едни елиминации.

Ако трябваше да се отбелязва тематично някакъв празник, то у нас на същата дата е Денят на будителите. И можеше ей така за разнообразие една вечер да бъдем патриоти и тя да бъде българска вечер, а не по сцената да се премятат вампири и таласъми, а музикантите да свирят на...метли. Освен всичко тези предавания имат и възпитателен характер, вървят в български ефир по българска телевизия и тази телевизия трябва да има ясна преценка  кои са зрителите й и какво биха искат да гледат.

И да не се чуди после защо Слави Трифонов събира 60 хиляди души на стадиона, а участниците в "Х фактор" - една зала скъсани на кастинга и роднини на изпълнителите.

Слави просто пее на български. И докосва онази струна у нас, която е почти скъсана.
А да качиш на сцената 120 килограмова дама от Сандански да пее по нощница "Трилър" на Майкъл Джексън е смешно.
И много, много тъжно.   

В категории: Лайфстайл


Автор
14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Ценко Чоков
01.11.2015 10:03:56
1
4
Всичко празнувам аз! Нали ме избрахте за кмет? Пък дали са Будители или Хелоуин няма значение, ще го минем за сметка на общината! Само празници да има! Хай наздраве!
13.
До 12
01.11.2015 09:33:38
0
2
НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА ПРАЗНУВА НЕЩО -нито ДНБ ,нито хелоуин,освен управляващите дето спечелеха изборите с пълна победа,,Ние победените дето се чудим как ще я караме с тия 200 лв. пенсия,как да празнуваме бе Илонке,КАК .
12.
Честит Хелоуин!!!
31.10.2015 13:46:54
3
10
Всички, които "празнуват" или "честват" ДНБ само спорят, недоволстват, правят кисели физиономии: как можело да празнуваме чуждите празници, били сме имали такива хубави празници... и дотук свършва "празнуването" или "честването".
Останалите нито спорят, нито недоволстват, те просто си празнуват Хелоуин, веселят и се смеят!... То е ясно кой е истинският празник!
11.
до 10: Кажи им, че не е празник!
31.10.2015 13:38:03
0
5
"...След дълго прекъсване, със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36 Народно събрание, на 28 октомври 1992 г., се възобновява традицията на ПРАЗНИКА. Първи ноември официално е обявен за Ден на народните будители и неприсъствен ден за всички учебни заведения в страната...."
10.
Рамбо Чесъна до 8
31.10.2015 09:11:26
7
2
Казах "честване" - не празник. Хоу!
9.
до илонка
31.10.2015 07:05:39
3
4
Как бе Илонке ,празнуваш и точка..Всичко старо в коша .НОВ СВЯТ СЕ ЗАДАВА -не виждаш ли .Кот беше беше.ХАМЕРИКАНОЕВРОПЕЙЦИ СМЕ ВЕЧЕ-нищо че сме с по 2-лв. в джоба.
8.
Честит Хелоуин!
30.10.2015 22:05:21
1
10
Честта и достойнството не се празнуват. Там по-скоро изпълняваш ритуал наложен ти от държавата и се правиш на сериозен и на такъв какъвто не си. Истинският празник е друго - веселие, смях и радост и никой не ти ги налага със закон!
7.
Рамбо Чесъна
30.10.2015 16:50:14
8
3
Едното е празник на суеверията и глупавите хора, които вярват в тях. Другото е честване на хората с чест и достойнство - тези на които се крепи света.
6.
Празникът е в сърцето, а не в законите
29.10.2015 16:38:49
2
12
Един празник, който държавата те принуждава да го празнуваш със закон, отпиши го! Там няма усмивки, спонтанност и веселие, а само задължения, спазване на някакъв протокол и придържане към строго установени правила на поведение... Това вече не е празник! Всичко друго, но не и празник!
5.
Сетете се кой е истинският празник!
29.10.2015 16:22:57
6
12
Кой е празникът, който се чества спонтанно и без да те принуждава държавата със закон, указ или ПМС? - ХЕЛОУИН.
Ако нямаше закон приет от НС за Ден на народните будители, някой щеше ли да се сети, че има такъв празник? - НИКОЙ.
4.
neo
29.10.2015 05:10:00
6
9
ние сме най-продажното и гадно племе на планетата. За това живеем по зле от Габонците и Замбийците. За пари сме готови на всичко. Буквално на всичко. Няма рода и родина , няма родители и приятели. За това и 2 млн напуснаха страната. И още ще я напускат. Ние НЕ заслужаваме добър живот а само да ни клецат отзад и да ни дават команди. Отвратително племе
3.
*********
29.10.2015 00:31:37
6
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
_nib_
28.10.2015 19:37:02
6
15
Халвата е виновен.Да го жигосаме и разчекнем с четири коня.
1.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
28.10.2015 19:30:17
5
22
Продадохте се на Америка вие не сте Българи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори