×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко избухна: Руското правителство не спира да ме хули! Доста студенина лъха от Москва! (допълнена)


Бойко избухна: Руското правителство не спира да ме хули! Доста студенина лъха от Москва! (допълнена)
Премиерът бе разпитан от прокуратурата след сигнала на Протестна мрежа
19 Октомври 2015, Понеделник, 12:05 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Не сме пускали незаконно руски самолети


Руското правителство не спира да ме хули. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Съдебната палата в София. Той бе разпитан от прокуратурата след сигнала на Протестна мрежа, че Борисов е предал държавата, след като не е спрял полетът  на руски самолети.
Премиерът обясни, че сигналът е неточен, тъй като той се базирал на негово изказване пред партийно събрание, което било само хипотетично.

„Знам какво сме правили и знам пред какви рискове сме били изправени. И затова по дипломатичен път сме намерили начин да им го предадеме на колегите в Москва. Вследствие на което виждате, че доста студенина лъха оттам. Едните ме обявяват – в сигнала, че съм в услуга на Русия, в същото време руското правителство чрез външния си министър не спира да ме хули. Какво повече да кажа? Да се разберат! Аз съм защитавал само интересите на държавата и пред Българо-американската камара, и сега, и във всеки един момент”, коментира ядосано Борисов.

Премиерът каза, че България е предотвратила преминаването на руски самолети, а не е пускала незаконно такива, както е посочено в сигнала срещу него. Прокуратурата обаче му обяснила, че не може да говори по темата с разпита, понеже било държавна тайна.

„Прокурорът прецени за нужно и час и половина ме въртя по темата. Каквото е имало, съм казал”, отсече Бойко Борисов. 

„Ако искат да ме вкарат в историята затова, че съм казал, че не трябва да сваляме руски самолети, да ме вкарат в затвора. Първо, такава хипотеза няма. Беше провокация. Аз неслучайно в същото изказване се обърнах към Москва да не го правят повече, защото нервите на пилотите, на военните, на началник щабовете, на министри, на всички в един такъв момент – да сложат на една везна приятелството, братството, историческата ни памет със сегашните обстоятелства, е голямо изпитание. Иначе си има нормален дипломатически път – заявява се в седемдневен срок и в случаите, когато не е спазен законът, отказваме полети. Не само ние, но и Румъния, Гърция и другите държави. Сиреч опитът е няколко дена преди изборите – така съвпадат разпитите и тук, и в съда днес делото, да съм ваш коментатор”, заяви още премиерът.

По-рано днес той бе разпитан в Софийския районен съд по делото с фалшифицирания му подпис от времето, когато Борисов беше кмет на столицата.

В категории: Политика


Автор
17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Ego
22.10.2015 11:02:00
0
0
Не одобрявам позицията на Лавров. Като външен министър на велика сила трябва да се занимава с важни проблеми и личности - Кери,Меркел,Ципрас,Асад, ПринцКатар..
16.
Георги
21.10.2015 11:38:56
5
6
Отивай в оставка, тъпако!
15.
инж.Надежда Михайлова от Мездра.
21.10.2015 07:37:33
4
3
Бойко много се сваляше на руснаците напоследък да му разрешат спрения от руснаците Южен поток та да вземе комисионните и си заслужава малко да му се подиграват руснаците.
14.
Dimov
20.10.2015 14:01:33
12
23
Правилно , хули теб и твоето правителство. Я вземете се гръмнете .
13.
baihui
19.10.2015 19:00:40
11
38
Б.Борисов е един скъсан и миризлив цървул !
12.
МИТКО
19.10.2015 15:47:06
8
10
ДО 11 ТЪРСЯ В МАЯМИ ЗАЩОТО ТАМ ТЕПЪРВА ПОЧВАТ ДА СЕ УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ ПЪК И В БУРГАС ВЕЧЕ МЕРКЕЛ ЕВРЕЙКАТА ГИ НАМАЛЯ ЗА ДА ХРАНИ ДЖОН ДХИХАДА ДЕТ СИ ОБРЪСНАЛ БРАДАТА И СА КРИЕ В МЕДЕН РУДНИК
11.
до Митко
19.10.2015 15:10:15
3
9
Докато събера оферти и взема решение, ще си построя хотела в Созопол. Пак е с изглед към морето.
10.
МИТКО
19.10.2015 13:19:40
3
7
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА ТРИСТАЕН С ИЗГЛЕД КЪМ МОРЕТО В МАЯМИ
9.
Истината
19.10.2015 13:16:03
6
7
Българина е 3 пъти по амбициозен от Гърка. Затова са ни наричали малките германци на Балканите след робстовото. Ето ни пак! Само напред! Строете честно и красиво като бижу всяка работа всяка сграда!!!!
8.
йстория
19.10.2015 13:12:38
27
11
Познай кой е фаворите на Меркел в Източна Европа - Бойко. Който и да е след него ще има една цветуща държава. Златната епоха за демокрацията в България започва!!!!! Доживяхме свободата!!!! Смърт на комунистите и военната шайка в Москва.
7.
МИТКО
19.10.2015 13:10:15
14
19
НИЕ С БОРИСОВ ПУСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ САМО ДЕМОКРАТИЧНИ ДЖИХАДИСТИ ОТ АЛ НАСРА
6.
Тракиец анти-Руснак
19.10.2015 13:09:31
31
13
България е на 26 години като демокрация. И гради една европейско завръщане след руския ботуш който ограби и разби източна Европа. Смело напред! Залагайте на България, най красивата страна в света!!!!
5.
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф
19.10.2015 13:07:04
33
15
Цар Борисов ще ни върне в златната епоха. Надалеч от монголците в Москва, те са Българо-убийци.!доказали са го през 2 войни и когато изтриха волжските и кримските българи и когато взеха да казват че тази азбука била тяхна защото имала 2 различни букви. По големи тъпаци от руснаците не съм виждал. Всички ги мразят. Дори китайците им се правят на приятели а ще им забият ножа всеки момент.
4.
FREE BULGARIA
19.10.2015 13:02:24
26
18
Много е рядко това да имал честен лидер и цар като Борисов. Късметлии сме. България е само на 26 години демокрация. Има много успешни векове напреде. Само да не се върнете под социализма един строй за слабаци и хора които не могат да само-оцеляват.
3.
МИТКО
19.10.2015 13:01:07
12
9
НИЕ С БОЙКО БОРИСОВ ПОДКРЕПЯМЕ САМО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЖИХАДИСТИ КАСАПИ ОТ АЛ НАСРА ЗАТОВА ИМ ПРАЩАМЕ И КОРАБИ С ОЛИО ДО ТУРЦИЯ А АМУДЖИТЕ СИ ЗНАЯТ ПО НАТАТЪК РАБОТАТА И ПЪТЯ ДО СИРИЯ ТАКА ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ПРАВИ ДА НА ОБВИНЯВАТ ИЗНАСЯМЕ САМО ОЛИО ЗА СИРИЯ
2.
Жорж Български
19.10.2015 12:58:59
28
17
Пак пишете за глупости. Бойко е ОК. Може да не е най големия ум, но е честен стабилен и работяга. И напоследък взе да се заобгражда с умни хора. Може да познава истинските хора от фалшивире лисици или азиатски диктатори като Путя. България е в ренесанс и скоро ще влезе във средата на Европа по економика както винаги е било. Само светли дни очакват България родината. Най красивата страна!!!!
1.
багатур
19.10.2015 12:55:05
15
22
Малко по малко почва да се срива ореола на Големият Брат и да му лъсва истинското лице.....което е добре!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва   Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те  ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор За това са нужни три трансферни прозореца, обявиха "червените"
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори