×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! ВСС отхвърли кандидатурата на Георги Русев за районен прокурор на Несебър след брутална критика на Цацаров! Предлагат го за наказание


Само във Флагман.бг! ВСС отхвърли кандидатурата на Георги Русев за районен прокурор на Несебър след брутална критика на Цацаров! Предлагат го за наказание
Не виждам в него вариант за решаване на проблемите, каза главният прокурор за Георги Русев(вляво)
Ключови думи: Георги Русев, Цацаров
15 Октомври 2015, Четвъртък, 12:25 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Главният прокурор не одобри концепцията му
Висшият съдебен съвет отхвърли кандидатурата на Георги Русев за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура в Несебър. Той получи само 4 гласа „за” от членовете на ВСС, 10 от тях бяха „против” и 10 – „въздържал се”.

Русев днес бе на заседанието на ВСС, като защити програмата си за управление. След това той напусна залата (както е по процедура), а думата взе главният прокурор Сотир Цацаров, който затрупа с критики кандидата за поста.

Цацаров първо разясни колко тежко е положението в Районната прокуратура в Несебър – че прокурорите и следователите са затрупани от работа, че липсва подходяща сграда, че няма условия и т.н.

„На фона на всичко това очевидно, ще прозвучи малко може би смущаващо, но моето мнение е, че, за съжаление аз не виждам в колегата вариант за решаване на всичките тези проблеми”, заяви главният прокурор за Георги Русев.

Цацаров разкритикува концепцията на кандидата където пишело, че прокуратурата в Несебър била конструирана и работела по критериите и препоръките на Европейския съюз, което било претенциозно, но не отговаряло на реалността.

Главният прокурор обясни, че е важно какво пише в раздела за целите, които си е поставил Георги Русев като административен ръководител.

Позволявам си да ви призова да прочетете тази част от концепцията – тя няма и половин страница… И като цел си поставя запазване и поддържане на диалога с всички прокуратури от Бургаски съдебен окръг. Аз този диалог не мога да го разбера със съседните прокуратури, но това е отделен въпрос. В приоритетен план – увеличаване на броя на съдебните служители и заемане на свободните щатни бройки, което не зависи от него. Ако това са целите, които си поставя за един петгодишен мандат занапред, те са според мен недостатъчни. Точно затова казвам, че с ясното съзнание, че един мой отрицателен вот не е мой принос за решаване в момента на този проблем, бих предпочел прокуратурата да има един далеч по-инициативен и мислещ в перспектива ръководител, отколкото човек, който счита, че малко или много тази прокуратура е конструирана в съответствие с изискванията на Европейския съюз – т.е. нещата са такива, каквито са”, заяви Сотир Цацаров.

Главният прокурор изтъкна, че титулярният ръководител на Районната прокуратура в Несебър, която е бременна, явно не желае повече да се занимава с проблемите и затова е отказала да се кандидатира.
Георги Русев заема нейното място по заместителство от януари 2015 г.

Пред Флагман.БГ той заяви, че ще продължи да изпълнява длъжността въпреки днешното решение на ВСС.

Любопитното е, че по време на дебатите стана ясно, че Русев не само няма да бъде избран за поста, но и че е предложен за дисциплинарно наказание. Главният прокурор е получил писмо от Инспектората на ВСС на 7 октомври с предложение за иницииране на процедура за „дисциплинарка” срещи кандидата за началник в Несебър.

В категории: Темида , Несебър


Автор
19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
СЪД за КАЛИГУЛА и МЕСАЛИНА
19.10.2015 11:58:53
0
2
Красота ще е и то голяма, ако се получи една съдебна-прокуратура в Несебър на която лица ще са съдия Таня СПАСОВА и прокурор Камен ГОСПОДИНОВ !!!

На фасадата новата (стара) сграда тогава да сложат герба на НЕРОН-КАЛИГУЛА и да пръвуръздавът ! Кеф ти Камен с Спасова, кеф ти Таня с Господинов .......

Соте, ЦАЦАРОВ!
Кога ще предложиш на ВСС за уволнение от системата съдебна , тези преторианци от гвардията на Цезария местен КАЛИГУЛА !??
Кога , браточка !!!
18.
H
17.10.2015 22:35:38
0
3
E to 6te stane publi4en dom togava. Prokyraturata sydyt 6te sa svyrzani v prqk i prenosen smisyl
17.
FAVORITA na Tcapkynova e K.Gospodinov.
17.10.2015 01:45:29
1
5
OFICIALNO, KAMEN GOSPODINOV se e SAMOPREDLOJIL na Kalina Tcapkynova, s MERAK DA OGLAVI NESEBYRSKATA PROKURATURA !!!

INFORMACIQTA E OT DOVEREN PROKUROR, KOITO MEKO KAZANO NE E OT KRYGA na GOSPODINOV-TCAPKYNOVA-PETROV. Ha da vidim, sadia Tanq Spasova, shte podade li i tq molba, da se vyrne v Nesebyr i da sa tandem s Kamencio ??
16.
Запознат
16.10.2015 07:43:26
2
29
Да се направи щателна проверка на имотното състояние на тоя и на семейството му включително! Няма как да оправдаят наличие на толкова скъпи имоти и висок стандарт, при положение, че са на държавни заплати! За селяни от Карнобатско, дошли в Бургас преди около 20-25 години много са се замогнали от държавната служба... Толкова ли е трудно да се намери почтен професионалист-магистрат за поста?!
15.
Филибето
16.10.2015 00:00:33
12
7
Цацаров,от едно време не си се променил и грам!В Пловдив докато беше пак само изцепки,сега у София те пратиха-и там ни изложи, бе майна!Добре че мандатът ти и той ще свърши,че само глупости правиш и говориш!Ти си последният човек,който разбира от концепции,мисля че на хората им е ясно и дано не ти се връзват на тъпотиите!А колкото до човека Русев,не ги познавам,но заслужава уважение само поради факта,че е управлявал мизерия като Несебър и престъпността в нея!
14.
За и против
15.10.2015 23:52:18
18
9
Цицероне,преди да говориш за концепции ела и виж!За разлика от други в Несебър се работи и редът е железен!Ама то не е само да приказваш.....
13.
Пламен
15.10.2015 23:46:57
17
8
Божее, сега накъде?!Един свестен имаше ....Е нема такава държава,брат!
12.
Благата
15.10.2015 23:41:29
16
4
Човек на закона!И да пишете и да не пишете фактите говорят!Половината боклуци ги подслони на тооооплоо и ако не е той още щяхте по тъмно да си седите у вас!
11.
Красавица
15.10.2015 23:37:38
17
7
Докато всички са такива овце няма как да стане!Русев,не се давай!Съди ги докрай!
10.
магистрат
15.10.2015 23:35:05
3
23
Никой тук не си върши работата.В Несебър всички са обвързани...ние го знаем.
9.
Заинтересован
15.10.2015 23:31:24
12
6
Цацка,вземи се стегни малко,че съсипахте и правосъдие,и държава!Ще като сте толкова отворени не застанете вие на поста,а?Човекът си върши работата,за разлика от повечето вас и ОПРЕДЕЛЕНО НЕ БЛИЖЕ З.......!Вижте реално нещата!Цацка брат,на теб пак ти казвам:"Стигай се и намаляй храната!"
8.
колега
15.10.2015 22:09:34
14
9
То накрая никой няма да остане да работи в тази прокуратура. И онези горе с големите концепции да се спасяват. Защо нямаше други кандидати за поста, защото е голям ГЪРЧ. Защо няма кой да работи в тази прокуратура и всички бягат на други места. Защо в момента 90 процента от работещите там са командировани от други места месец за весец. Никой отгоре не мисли за това. А иначе са с големи концепции, само дето никой нищо не прави, а иначе разясняваме колко е тежко положението в прокуратурата в Несебър. А "бременната" административна ръководителка роди преди повече от половин година, колко са в час с кадрите си само големите шефове! Пълно безхаберие.
7.
Тянко
15.10.2015 20:33:01
24
11
Русев е чоек на закона,не на някой
6.
Figo
15.10.2015 20:31:17
15
8
Намерили,че премерили!Вижте реално кой работи бе,тъпаци!Човекът си скъсва з'..... ,а вие плюете!тъпи овце!
5.
Голям
15.10.2015 20:29:21
22
7
Несебър ще страда!По-свестен едва ли ще дойде!
4.
Винаги Ваша
15.10.2015 19:33:32
10
7
Цацаров,а твоята концепция за прокуратурата на Р.България каква е?Обаждането в началото на месеца от Пеевски и нарежданията му за твоите действия за днешна дата защо не ги споделиш?Дотук ли стигнахме?
3.
*********
15.10.2015 16:33:31
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Батко
15.10.2015 14:38:04
5
31
Георги Русев е произлязъл и си остава един поръчков военен следовател.Водил поръчкови дела срещу български офицери.И разбира се,завършили без присъди.Плати данакоплатеца след като прокуратурата беше осъдена.
1.
Искаме си Камен Господинов в Несебър !
15.10.2015 14:05:23
6
6
Предлагам да върнат обратно в Несебър от БРП, районен прокурор КАМЕН ГОСПОДИНОВ и да го изберат първо за вр.ид , след това човека да защити концепция пред ВСС !

Ми така де, той от диалог с колежките си няма грижи оти ани сами ми се натрисат , а за Бургас .... там не му е силата, че перманентно му отменят дела в БРС и БОС ! Иначе мъжествен изглежда, левент ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори