×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зловещият турски плаж, от който каналджиите изпращат бежанците на смърт (СНИМКИ)


Зловещият турски плаж, от който каналджиите изпращат бежанците на смърт (СНИМКИ)
Трафикантите взимали по 1800 долара за място в лодка
04 Септември 2015, Петък, 19:02 ч.

През деня той е туристически рай, но през нощта е ад за имигрантите


Красивият турски плаж, където бяха намерени телцата на малките братчета от Сирия Айлан и Галип, докато семейството им се е опитвало да достигне Европа, е капан на смъртта за имигрантите. През деня туристите се излежават на шезлонгите и си отпиват от коктейлите, купени от ресторанта Русалката. Но през нощта мястото се трансформира в разпределителен център за трафик на хора, в който имигрантите са избутвани във водата на малки лодки, без да знаят дали ще оцелеят пътуването, пише в. "Дейли Мейл".

Преди две седмици, в три часа през нощта, аз стоях на плажа и гледах как деветима сирийци скочиха в малка надуваема лодка и започнаха да гребат към светлините на гръцкия остров Коса, които ясно се виждаха на разстояние от около 18 километра, разказва авторът на статията. Само след няколко минути четириместната лодка се огъна под тежестта им и започна да се пълни с вода и да потъва. Мъжете на борда използваха импровизирани пластмасови гребла, за да гребат срещу яростните вълни и силното течение.

Лодката се завъртя и почти не се удари в дървен док. Две малки момиченца, свили се на борда й, облечени в тежки розови палта и без спасителни жилетки започнаха да крещят от ужас в мрака.

Само по някакво чудо, след 10 напрегнати минути, вълните изхвърлиха лодката на брега и трагедията бе предотвратена. Бежанците напуснаха лодката и се изгубиха в тъмнината.

Всичко, което те оставиха на пясъка, бяха две вътрешни гуми, използвани за евтини пояси, няколко найлонови торбички от тениски и две консерви.


Плажната ивица на Али Хоча е любимото място на организираните групи за трафик на хора, там имало около 100 места, от които тръгват лодките

Обраслото поле до плажа Али Хоча – където във вторник бяха намерени телата на удавилите се 3-годишен Айлан и 5-годишния му брат Галип – е мястото, където имигрантите чакат, за да получат място на някоя лодка, след като бъдат докарани от каналджиите от град Бодрум, разположен на около 20 километра.

На плажа трафикантите надуват лодките, които купуват на едро за около 100 долара бройката. Трафикант на име Мохамед разказва на автора, че е изпраща около шест лодки на нощ „независимо от метеорологичните условия”.Той е на двадесет и нещо години и е родом от Пакистан. „Сирийците искат да отиват, затова ги изпращаме. Не искат да остават в Турция”, добавя трафикантът.

Друг трафикант, 33-годишен сириец от Бодрум казва, че плажната ивица на Али Хоча е любимото място на организираните групи за трафик на хора. „Там има около 100 места, от които тръгват лодките. Властите все още не са успели да ни хванат. Взимаме по 1800 долара за място в лодка, за деца под 10 годинки пари не взимаме”, казва още той.

Що се отнася до имигрантите, те са в капан. След като са платили на групите за трафик за своето пътуване до Кос, те се надяват да стигнат с ферибот до континентална Гърция, след което да продължат пътуването си към Великобритания, Германия, Холандия или скандинавските страни, където да започнат нов живот. Предимно мюсюлмани, те бягат от ужасите на гражданската война в Сирия и „Ислямска държава”. Те не искат да се връщат в Сирия или да остават в Турция. Техният път е само напред.


Трафикант на име Мохамед разказва, че изпраща около шест лодки на нощ „независимо от метеорологичните условия”

27-годишният бежанец Хасан Ахмади от Дамаск разказва на плажа: „Страх ни е у дома от войната. Сега ни е страх от трафикантите. Те имат оръжия, те са мафия, затова отиваме там, където ни кажат. Тях не ги е грижа за живота ни. За тях ние сме само пари, когато ни бутат в морето на лодките”. Въпреки това, Хасан е решен да продължи пътуването си, независимо, че и той – както много други имигранти – не може да плува.

Собственикът на „Русалката” Вейси Аслан разказа: „Миналата седмица бях тук в 04:00 часа. Видях някакви бежанци в морето. Скочих да им помогна. Почти се удавих, защото един така ме сграбчи за врата, че едва се задържах над водата”. „Все пак успях да го доведа до сушата. Много бях разстроен. Виждам как на малките лодки за няколко души се качват по 12-13. Трафикантите на този плаж са от Пакистан и Сирия, работят за максимална печалба. Въобще не ги е грижа за имигрантите”, разказва още Вейси.

Инструкторът по водни спортове в местния хотел „Армония” Селал добавя: „Трафикантите са алчни. Настаняват твърде много хора в малките закърпени лодки, които не са надеждни. Не им осигуряват спасителни жилетки, независимо от това, че повечето сирийци не могат да плуват и не са облечени подходящо за това пътуване”.

В категории: Крими


2
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
2
Коментара по темата
2.
s
04.09.2015 21:09:01
10
8
Достатъчно мангали си имаме слава богу че другата паплач измира по "пътя"
1.
ЧИНОВНИКА
04.09.2015 16:43:44
6
14
КАЗАХМЕ ПРИЯТЕЛИ , ТОВА НЕ Е НАШ ФИЛМ ..... ТОВА Е ТУРСКИ СЕРИАЛ , С КЮРДИ АРТИСТИ И ЕВРЕИ И АМЕРИКАНЦИ СЦЕНАРИСТИ ДА СИ ГО ГЛЕДАТ ТОЯ ФИЛМ РОТШИЛД И ЧЕРНАТА АМЕРИКАНСКА МАЙМУНА ПЕДЕРАС НИЙ СИ ГЛЕДАМЕ ДОСТАТЪНО МАЙМУНИ МЕСТНИ БЪЛГАРСКИ , ГРОЗНИТЕ АМУДЖИ И ЕВРЕИ ДА НЕ НИ ВМЕНЯВАТ ВИНА , НЯМАМЕ ТАКАВА , ВИНА ИМАТ САМО ТЕ .......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори