×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разширяват пътя към капаните в Морската, за да не трошат нерви шофьорите


Разширяват пътя към капаните в Морската, за да не трошат нерви шофьорите
Улицата към капаните е невъзможна за преминаване, особено през почивните дни, когато много бургазлии и жители на града отиват на плаж или на разходка в Морската градина
20 Август 2015, Четвъртък, 11:28 ч.
Автор: Флагман.бг

Общински съветник от ГЕРБ предлага единият тротоар да стане част от уличното платно



Уличката към капаните в Морската градина най-вероятно ще бъде разширена, за да може шофьорите да не трошат нерви всеки път, когато се отиват към паркинга, който се намира там. Районът е изключително оживен, особено през почивните дни. Преминаването е изпитание както за шофьори, така и за пешеходци. По този повод докладна записка в местния парламент е входирал общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров.

„Курортният сезон в Бургас започва от май и приключва през август. Макар и сравнително кратък, той привлича много български граждани и чужденци. Значително пренаселено става през почивните дни, когато и бургазлии отиват на плажа. Голяма част от нашите съграждани и гостите на Бургас отиват с личните си автомобили. Един от предпочитаните райони е плажът край солинците, защото съществува безплатен паркинг и има много заведения за хранене, известни като „капаните”. Доста усилия струва на водачите на МПС придвижването до паркинга до капаните, поради това, че улицата,  по която се стига до там, се стеснява поради обособените паркоместа в дясната й част. В останалата част идващите и отиващите МПС трудно се разминават. Затруднение и изнервяне на водачите оказват и гърбиците и не на последно място и пешеходните пътеки. Край улицата има тротоари, до тях с естествена декоративна зелена стена, а зад тях големи дървета. Има техническа възможност от левия тротоар в посока към паркинга да се отнеме около 1 метър площ, която да се приобщи към главното улично платно, а зад зелената декоративна стена да се изгради алея за пешеходци. По този начин ще се увеличи широчината на улицата и разминаването ще е безпроблемно”, мотивира се общинският съветник.

Той предлага средствата за реконструкция да се заложат при актуализацията на бюджета за 2015 година или в бюджета за следващата 2016-та. Размерът им ще бъде определен от експертите от дирекция „Строителство”.

В категории: Бургас


15
Коментара
Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
15
Коментара по темата
15.
kiro
20.08.2015 22:48:08
1
1
Недкоо,ами прелеза? И него ли да махнем. Или през него ще минаваме,че да има и загинали???
14.
Недко
20.08.2015 21:15:55
2
8
Оставете пътя на мира.Забранете паркирането по тази улица.Разширете паркинга пред Фиеста в посока Цурка.
13.
rrrrrrrrrrrrrr
20.08.2015 19:43:56
5
9
И защо трябва да отнемат от тротоара , като могат да сложат знак за забранено паркиране и престой отдясно в посока на капаните и проблема да се реши.Или са много тъпи или много алчни.Ама като се има в предвид че в Обшинския съвет влизат сулю,пулю и мулю с килийно образование , ми се струва че е първото.
12.
vui
20.08.2015 19:30:45
2
1
, колко години, години, години, Години, години, море, Умряха безвъзвратно. Къде, са кажи ни, кажи ни, кажи ни, Кажи ни, кажи ни, море, Искам ги обратно.
9.
Пламен
20.08.2015 12:47:21
10
2
Хора не мислите ли че е по правилно да се направи паркинг на няколко етажа до вселе
11.
мъро
20.08.2015 16:30:39
6
15
Да, трябва да се разшири улицата към капани.
Трошат се не само нерви, но понякога и странични огледала.
Идеята е добра.
10.
Ahmak
20.08.2015 16:14:06
3
8
Ах, колко години, години, години, Години, години, море, Умряха безвъзвратно. Къде, са кажи ни, кажи ни, кажи ни, Кажи ни, кажи ни, море, Искам ги обратно.
9.
Пламен
20.08.2015 15:47:21
2
14
Хора не мислите ли че е по правилно да се направи паркинг на няколко етажа до вселената и да се отпуши едното платно. Да се оправят тротоарите и да не вървят хора по пътя????
8.
bulgaristan
20.08.2015 15:37:10
7
23
За да караш по улиците на "най-добрия град за живеене" се изисква рентгенов поглед. Трябва да можеш да сканираш мощно в тъмното защото има голям шанс да влезнеш в някой трап,да отнесеш някой конус или друго "защитно" средство понеже както всичко останало големите трапове са професионално обезопасени и сигнализирани. За малките дупчици изобщо няма да говорим, те най-много да ви изкривят джантата, но все пак вие живеете в "най-добрия град" значи имате кинти да си ремонтирате джантата, евентуално и част от предницата.
Също така трябва да сте много добре с ориентацията и вестибуларния ви апарат да е отличен, защото карайки си примерно по ул. Иван Вазов, някой колега с нарушения в гореизброените способности спокойно може да се озове в лентите за насрещно движение, защото маркировка липсва и явно чакат да започнат дъждовете и тогава да я положат. Абе тва си е наистина най-добрия град за живеене с... отопляеми спирки уаааааааааааааааааааааау кой като нас
7.
berserk
20.08.2015 15:27:34
5
23
Тоя гербав малоумник забрави защо сложиха "легналите куки", да не се наложи роднините на загиналото момиче да му припомнят.
6.
дддд
20.08.2015 15:23:04
5
16
До 5. Глупост
Не е проблема в бързината на движението а в това че стават големи здръствания там.
А до колкото за това че се движат бавно или бързо,навремето едно пияно прасе,не му попречи нищо да прелети там с около 130км/ч и да погуби няколко млади хора.
5.
Глупости
20.08.2015 15:12:53
10
27
И за какво да го разширяват??.- за да карат като бесни селяците . Сегга поне няма как и са принудени да се движат бавно . Иначе ще стане като околовръстното. А там си е в самат морска градина и потокът от хора е огромен
4.
лк
20.08.2015 15:06:14
5
20
Споко. Сега започват да го мислят, а очаквайте началото на строителните работи на разширението догодина в разгара на сезона.
3.
Аз
20.08.2015 15:03:55
4
21
Е как така ще вземат от тротора, тоя шебек не помислили че парите от велоалеята предвидена на този тротоар вече са наместени....
2.
дддд
20.08.2015 14:55:57
10
16
Eйййй най накрая някой да се сети че трябва да се разшири там.
А по точно този път не му е мястото там.Трябва да бъде изместен където е пешеходната пътека на кръстовището и да се сложи един светофар.
1.
rs
20.08.2015 14:37:41
8
20
АМИ Аревеее кво чакате ....бахти бавната история.......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипа му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори