×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български тир се обърна и блокира магистралата Ниш - Белград
  • Черногорският премиер не се яви на среща с президента Радев
  • Украйна унищожи всичките 10 дрона, изстреляни срещу нея от Русия
  • Започва двудневното посещение на Путин в Северна Корея
  • Килиан Мбапе е със счупен нос в мача на Франция с Австрия на Евро2024, ще бъде опериран
  • Очакват се слаби вторични земетресения в Пловдивско
  • България срещу Турция във волейболната Лига на нациите днес, срещата е от 17,30 ч българско време в зала "Арена Стожице"
  • Пиян шофьор е блъснал патрулка край Крумовград, бил и в насрещното
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чадърите и шезлонгите на плажа стават безплатни от следващото лято?


Чадърите и шезлонгите на плажа стават безплатни от следващото лято?
Стремим се чадърите и шезлонгите на плажа да станат безплатни от следващото лято. Разработили сме примерна концепция, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.
06 Август 2015, Четвъртък, 15:15 ч.

Повечето от абсурдните изисквания, на които трябва да отговарят малките хотели, ще отпаднат, но и в новите има много недомислици, смятат хотелиери

Стремим се чадърите и шезлонгите на плажа да станат безплатни от следващото лято. Разработили сме примерна концепция. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.
„В процеса на разработване на концепцията сме се стремели да използваме максимално опита на всички държави, които предлагат почивка на море. Целта ни е сянката да бъде безплатна. Търсехме механизъм, който да позволи да не плащаме за чадър и шезлонг на плажа. Може да ползваме например опита на Гърция и Турция, където си плащаш, за да изпиеш кафе или сок и ползваш безплатно чадър или шезлонг. Надяваме се новите правила да влязат от следващото лято“, заяви Ангелкова.
За първи път от две години насам приехме новата категоризация на хотелите и ресторантите, похвали се тя.
Новата наредба трябва да улесни малкия семеен бизнес. Сегашните изисквания към тази категория хотели граничи с абсурда. Според тях, хотел в Слънчев бряг, който е само с една звезда, трябва да разполага с луксозна козметика. „Изисква се хавлиен халат и чехли за еднократна употреба. В категория с една звезда ние имаме изисквания за ВИП гости“, обяснява собственикът на хотел Атанас Терзиев.
Янко Янев, който пък има къща за гости в Равда с две звезди, се е разминал за малко с глоба. Според старите изисквания, стълбището и коридорите трябва да са остъклени, за да отговарят на противопожарните правила. Повечето от абсурдните изисквания, на които трябва да отговарят малките хотели, ще отпаднат, но и в новите има много недомислици, смятат от бранша.
Никой не консумира платени напитки от минибаровете и заради изискването да са заредени, се налага един безсмислен труд по зареждането на напитки, пояснява председателят на Съюза са собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова.
Изискванията за размера на телевизора също втрещи хотелиерите.
До края на февруари 2016 г. хотелите трябва да отговарят на новите изисквания.
Радостин Дачев от Клуба на хотелиерите в община Несебър заяви, че сериозен проблем за него и колегите му остава недостигът на кадри. „Ако преди 10 години за една бройка са спорили трима кандидати, в момента те са по-малко от 0,8. Това води до по-ниското качество на продукта, който предлагаме“, добавя Дачев.
Председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев пък припомни, че в момента се подготвят промени в ЗУТ и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които трябва да станат до края на годината. „Министерството на туризма трябва да се намеси, тъй като все пак статута с преместваемите обекти и с шума е време да бъде решен. Това е един бич за туризма, който носи лош имидж на нашата държава като туристическа дестинация“, коментира Николчев.
„Слънчев бряг“АД стартира премахването на преместваемите обекти. Необходимо е и кмета на Несебър да си изпълни своите ангажименти“, отговори министър Ангелкова. “Изискванията за къмпингите са минимални. Трябва да има електричество и течаща вода”, каза още тя.

В категории: Несебър


5
Коментара по темата
5.
e
09.08.2015 13:10:59
0
0
КОЙ НЯМА ДА КУПУВА ГЛАСОВЕ???
4.
Запознат
06.08.2015 14:47:38
0
14
Златко Димитров махна сергиите по Кубанска алея докато мина Министъра на Туризма.После пак ги нареди ,нали племенника му и Бунара трябва да му напълнят джоба.Все пак е "кандидат Кмет" и ще КУПУВА гласове.
3.
Ценен кадър
06.08.2015 14:11:16
1
24
Работете вие на администрация за 500лв и в кухня за 550лв и в ресторант за 420лв ... И накрая на втория месец като получаваш тази смешна сума да ви викат халал да са ти. Все едно са дали част от себе си ...

Вдигайте заплатите вместо всяка година да си взимате най новия луксозен автомобил на годината...
2.
Ина Милева
06.08.2015 13:52:10
0
5
Много рано започна тази предизборна кампания...
1.
A
06.08.2015 13:08:16
0
4
Dai napravo ot 2020 godina.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чака ни поскъпване на горивата, вероятно до 2-3 седмици Чака ни поскъпване на горивата, вероятно до 2-3 седмици Миналата година в същия месец цената е била по-ниска, но в края на юли приближи 2,70 лв., каза Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива Социалните мрежи са опасни колкото и цигарите Социалните мрежи са опасни колкото и цигарите 95% от младежите използват смартфон и приложения Пет случая на морбили са регистрирани в страната между 10 и 16 юни Пет случая на морбили са регистрирани в страната между 10 и 16 юни Близо 12 500 деца са с нередовен имунизационен статус срещу морбили Гастроентеролозите от „Сърце и Мозък" Бургас демонстрираха модерни оперативни техники пред 320 участници в научен форум Гастроентеролозите от „Сърце и Мозък" Бургас демонстрираха модерни оперативни техники пред 320 участници в научен форум Рая Назарян е предложението на ГЕРБ за председател на 50-ото Народно събрание Рая Назарян е предложението на ГЕРБ за председател на 50-ото Народно събрание Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, посочи лидерът на ГЕРБ Извънредна ситуация по Черноморието! Хиляди рокери от мотоклуба Hells Angels MC се изсипват в Слънчев бряг Извънредна ситуация по Черноморието! Хиляди рокери от мотоклуба Hells Angels MC се изсипват в Слънчев бряг Тази вечер каца огромен транспортен самолет, който ще докара и моторите им  Кметът на Несебър откри IX–тa Международна конференция по картография и ГИС Кметът на Несебър откри IX–тa Международна конференция по картография и ГИС В него   участват  над 140 картографи от 27 държави Звезделина Каравелова – от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание Звезделина Каравелова – от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание Костадин Костадинов е кръстник на детето й, звездата й изгря на ковид протестите Кола седя в 2 г. пред блок в кв. Победа, паякът я премести на 50 метра Кола седя в 2 г. пред блок в кв. Победа, паякът я премести на 50 метра Бургазлийката Нина недоволства, че е оставена отново пред нейния блок На бляскава церемония областният управител проф. Мария Нейкова ще връчи статуетката „Личност на годината 2023“ На бляскава церемония областният управител проф. Мария Нейкова ще връчи статуетката „Личност на годината 2023“ След официалната част екипът на Флагман ще отбележи своя 13-и рожден ден
Арестуваха тази световноизвестна звезда в нетрезво състояние Арестуваха тази световноизвестна звезда в нетрезво състояние Изправят го пред съда светкавично Как ще се промени европейската политика с новия състав на ЕП Как ще се промени европейската политика с новия състав на ЕП ИТН влезе на преговори за правителство с ГЕРБ-СДС ИТН влезе на преговори за правителство с ГЕРБ-СДС Очаква се двете формации да обсъдят възможността за подкрепа на  редовно правителство с първия мандат 70 нови коли за 4 млн. лв. за депутатите 70 нови коли за 4 млн. лв. за депутатите Изискванията предвиждат месечният лизинг да не надвишава 1190 лв Пътничка се съблече чисто гола на летище (+18) Пътничка се съблече чисто гола на летище (+18) Виетнамката спокойно преминала през проверката за сигурност и се приближила до гишетата за имиграционни въпроси Анджелина Джоли изплиска легена Анджелина Джоли изплиска легена Бившата жена на Брад Пит продължава да изумява света Кейт ще победи рака -  непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Кейт ще победи рака - непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Принцесата на Уелс се появи публично за първи път от началото на химиотерапията Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад САЩ изразиха загриженост  Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Те не успяха да постигнат съгласие за топ позициите в общността Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа 
Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Пеевски да подбира антикорупционната комисия е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори