×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чужденци лежат гратис на плажа в Слънчев бряг, плашат със саморазправа


Чужденци лежат гратис на плажа в Слънчев бряг, плашат със саморазправа
Чужденците настояват да ползват чадърите и шезлонгите безплатно с цената на страшни скандали
26 Юли 2015, Неделя, 05:44 ч.

Българските туристи са най-възпитани

Чужди туристи лежат гратис под чадърите в Слънчев бряг и вдигат грозни скандали, когато разберат, че трябва да си платят чадъра и шезлонга. Проблемът ескалира с всяка изминала година. Летовниците често заплашват със саморазправа.  Най-агресивни в това отношение са руските туристи, на второ място се нареждат гостите от Западна Европа. Те грубо отказват да заплащат екстрите на пясъка, нито се съгласяват да ползват безплатната зона. Чужденците настояват да ползват чадърите и шезлонгите безплатно с цената на страшни скандали. С български летовници такъв проблем няма. Сънародниците ни са най-възпитаните туристи на плажа.

Все по-често обаче чужденците влизат в разпри със спасителите и билетните -касиери на плажа  заради отказа да заплатят шезлонг и чадър, които ползват  в платената зона. Причина за ситуацията, е че не са запознати с правилата на плажа, твърдейки, че щом хотелът им е олинклузив,  то и плажните услуги не се заплащат.

Всяко лято се сблъскваме с този неприятен проблем. Лидери в това отношение са руснаците, коментира управителят на Южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов. Смущаващо е, че голям процент лягат между редовете на чадърите в платената зона или на самия бряг, където преминаването е невъзможно. По закон всяка охраняема плажна ивица е разделена така, че едната половина е платена, с шезлонги и чадъри, а другата свободно достъпна за хората, които искат да плажуват, без да плащат за услугите. За това има и поставени информационни табели на пясъка, които посочват къде са границите на платените и безплатните зони, допълни Спасов.

Туроператорите, туристическите организации, изпращащите агентства от чужбина и хотелиерите у нас да уведомяват туристите за правилата по българските плажове и че свободната зона за поставяне на собствени чадъри и шезлонги е 50 процента от наетата концесионна ивица. За това настоява управителят на Южния плаж в курорта Слънчев бряг Кирил Спасов. Той уточни, че по цялата брегова ивица платената зона е обозначена с табели, на които са изписани цените на услугите на пясъка. Цената за чадър е 8 лева, толкова струва и шезлонгът. Туристите могат да поставят собствени чадъри, шезлонги, масички само в безплатната зона.
От фирмата-концесионер апелират към туроператорите и други заети с бизнеса представители, да информират туристите, че ол инклузивът свършва след като напуснат хотела, в който са отседнали.

В категории: Несебър


9
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
9
Коментара по темата
9.
Зу
27.07.2015 00:57:45
1
5
Хората са сложили шезлонзи и чадъри. Който иска да ги ползва, плаща. Който не иска- да ходи на свободната зона. Какъв им е проблема на тея мизерни, гнусни руснаци?! Да ходят да лежат в пясъка. И без тва са през цялото време невменяеми- пияни и дрогирани... има си места за хора, които не искат да плащат- на пясъка. Чадърите и шезлонзите не са общинска собственост, следователно се плащат. Има си закони, тъпаци с тъпаците!! Във вашата шибана държава спазваме законите, а вие тук го ударихте на бащиния... ай ше ва и... тъпи алкохолици.. най- пропадналата нация в целия свят. Само като ви гледам държавния глава- този смешен лилипут... просто няма какво да кажа повече. Потресена съм... гнусари прости
8.
123
26.07.2015 18:11:52
1
8
Никакви пари за мутрите !
7.
Оня
26.07.2015 17:21:25
0
11
Абе Овчар,ти си бил много прост бе.Бива ли така да се излагаш.Те твоите събратя знаят всичко без даже да са ходили,където и да е,а на теб цяла седмица ти отнело да разбереш,че от нащо село по убаво нема.Ако имаше и малко акъл можеше и да разбереш къде им е проблема на чужденците и той определено не е колко трябва да платят,а за какво и защо трябва да го плащат това нещо,защото в нормалните страни плажа или е към прилежащия хотел,ако не е със сигурност е свободен от шезлонги и чадъри и който иска може да си ползва собствени или да си наеме,но не и да го карат да си плаща за предварително набучени.
6.
до 5
26.07.2015 16:20:21
11
10
Хаха смешко освен да плюете по България нищо друго не можете,аз съм за таксите на плажа щом ние плащаме там и те ще си плащат тук.За чужденците 7 лв е като да си купят дъвка.И не си прав за немските тоалетни.Радвам се, че имах възможност за една седмица да сравня тук и там,едно и също е,дори в някой отношения сме по напред.
5.
до 4
26.07.2015 14:28:05
6
19
Къде срaвнявaш ти тоaлетните в Гермaния, чисти, с aвтомaтичнa дезинфекция веднaгa след кaто си нaдигнеш зaдникa с бългaрскaтa мизерия. И друго, със същият тикет от тоaлетнaтa си купувaш от същият Мол, където си срaл кaфе, зaкускa или дриго с 0.50 ц. отстъпкa. Плaщaш си зa здрaве и чистотa!!! Не ходи повече в Гермaния, тaм е зa цивилизовaни хорa!
4.
ай стига бе
26.07.2015 13:45:43
18
14
Скоро бях на гости в Германия е там тоалетната навсякъде струваше 70цента(1.40лв) дори и в моловете, а и паркинга в мола беше по 1 евро на час, а при нас всичко това е безплатно.За какво се оплакват тез.Ние си платихме като попове там,да си платят и те бълха ги ухапала това им е надницата за 20мин работа лицемери.
3.
хaхaх
26.07.2015 13:29:21
2
20
Дaa, прочухте се по цял свят явно. Aми същите тези хорa повече нямa дa се върнaт и те. Aмa зaщо не се сaморaзпрaвят с руснaци бaтките, a? Мaй им се стaвaт топките нa стaфидки. Преди няколко дни точно гледaх репортaж в стрaнaтa, в която живея зa Бг морето...нaричaт ви в прaв текст- изнудвaчи, считa се зa рекет.
2.
петко
26.07.2015 13:07:13
2
18
То ние какво ли ни си плащаме,скубят на отвсякъде,а ние си мълчим,това добре си го умеем
1.
ГАД ЗМЕЕВИ
26.07.2015 12:41:20
12
11
КАК НЯМА ДА ПЛАЩАТЕ БЕ...?.ТУЙ ДА НЕ ВИЕ ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ БЕ, ЗА ЕДНО ФРАПЕ ЗА 3 ЕВРО ДА СА ТЪРКАЛЯТИ КАТ ТЪРТЕИ ПО ЦЯЛ ДЕН НА ПЛАЖА, НИТО СЛАДОЛЕДА НИ КУПВАТЕ , НИТО ЦАРЕВИЦАТА НИ , ЛЕГНАЛИ НА ПЯСЪКА МЕЖДУ КРАКАТА НА НАШИТЕ МАДАМИ ВСЕ СА ОПЪЛЧЕНЦИ СНАЙПЕРИСТИ ОТ ДОНБАС , АЙДЕ ОДМА , В КРИМ НА ПЛАЖА И ДА НЕ ИДВАТЕ ПОВЕЧЕ НА СЛЪНЧАКА .........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори