×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! БАБХ-Бургас тормози заведения с такса спокойствие


Скандал! БАБХ-Бургас тормози заведения с такса спокойствие
Служители на д-р Георги Митев проверявали заведения в Слънчев бряг и Бургас дали имат слючен договор с фирма за обезвреждане на кухненски отпадъци
30 Май 2015, Събота, 03:04 ч.

Инспектори искат от заведенията абсолютно ненужен документ за обезвреждане на кухненски отпадъци, а в Бургас има само една фирма, която предлага тази услуга

За странни практики, навяващи за сериозни съмнения за корупция в Областната дирекция по Безопасност на храните в Бургас, информира Капитал. В обширен материал, касаещ отстраняването на директора на Агенцията Пламен Моллов изданието описва и случай от Бургас, за който има подаден сигнал в прокуратурата. Той касае въвеждането на ново изискване, което създава абсолютно легален канал за паричните потоци.

Т.нар. "такса спокойствие" е прилагана в Бургас, Слънчев бряг и Обзор. Тя се основава на заповед на Моллов, според която инспекторите трябва да проверяват дали заведенията за хранене имат договор с лицензирано предприятие за обезвреждане на кухненски отпадъци. Служители от Областната дирекция на агенцията твърдят, че няма нормативно изискване тези отпадъци да се извозват от лицензирани фирми, а и всяко заведение си плаща такса смет. Дирекцията в Бургас обаче извършва масови проверки на заведенията главно в Слънчев бряг и на "нарушителите" се налагат глоби от 1000 лв. Проблемът е, че в Бургас към този момент в Бургас има само една лицензирана фирма, която да извършва такава дейност и всеки си плаща таксата към нея, а тя съответно им издава фиктивно документ, че обезврежда кухненските им отпадъци. Схемата узаконява даването на подкуп.

Част от служителите в системата на БАБХ вероятно са посрещнали с облекчение отстраняването на Моллов. Те обаче са на мнение, че ако новият председател на агенцията не намери смелост да разбие схемите за рекет върху фирмите, нещата ще си продължават по същия начин. Защото много от порочните практики по времето на управлението на Моллов всъщност са наследени от хората, заемали преди него този пост.

КОЯ Е ФИРМАТА - ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ ФЛАГМАН.БГ!

В категории: Бизнес


18
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
18
Коментара по темата
18.
Корупция на ниско и високо ниво !!!
18.06.2015 19:23:43
0
10
Шумова била в основата за налагане на фирмата за обработка на отпадъците , но си е в системата , не съкратена , уволнена и т. н. Чака жената да и възложат някоя мокра поръчка за рекет и пак да влезе в действие! Само един инспектор , който е рекетирал собствениците в Бургас и Сл. бряг е съкратен , а другите са си там и си вършат и други далавери , изнудвайки хората! Тези , които се правят на добри и невинни , като Димо Господинов , Деан Стойков и др.си вършат далавериете, препоръчвайки услуги , извършвани от хора ( не фирми), от които получават пари! Това е подобно действие на това , което Шумова внедри ! ТОВА Е КОРУПЦИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Корупция , но на по- нисше ниво , но от корумпирани служители, които са си втълпили ,че са компетентни , защото са с психични отклонения и не се лекуват!
Шумова , корупмпираната Севова от Пловдив и някой неадедекватни елементи от БАБХ с висока самооценка са машита на Николай Лилов . Тези хора най- много се пазят от обществен шум :)
Налагат се фирми във всички отдели на БАБХ и се получават пари за това , жалки са и парите им са мръсни! Те обаче не могат да осъзнат това , защото са глупака не вижда повече от носа си!
Митевввв , не се прави на много честен ! Накрая те наместиха , къде ли не се вря , на кой ли гъза не лиза за да те настанят на този пост , но знай ,че там е ветровито :) Вятъра рано или късно ще те отвее и такива , като Шумова ще отвее:))) Всичко си има край , дори и корупционните схеми :)
17.
Справедлив
07.06.2015 00:03:07
0
7
Има и още една истина, която никой не казва няма писмена заповед за проверки относно СЖП на Моллов! Тук липсват каквито и да са писмени доказателства, че Моллов е наредил! Има само заповед изготвена и съгласувана от Шумова и в крайна сметка разписана от Петър Пачев! може би и тук ще каже "Не знам, не знам оправяйте се"!
16.
потърпевш
03.06.2015 10:44:35
0
9
Защо не се обръща внимание над това, кой е виновен за включването на отдел "Анализ на риска" в дейността на служителите! Кой допусна Анализ на риска - Пачев. Той знаеше, че такъв отдел няма в устройствения правилник. Той знаеше, че Шумова не случайно идва от Капитан Андреево!!! Пачев знаеше, че служителите му от този отдел "Анализ на риска" нямат, не биха могли да имат длъжностни характеристики!!! Как и от кого ги оценяваше Пачев. Пачев знаеше, че Анализ на риска е отдел със съмнителни цели, но нехаеше и не се интересуваше кой какво прави. Докато другите връщаше за точки и запетайки и докато разписваше ведомостите на края на месеца, Пачев знаеше ли тези служители от Анализ на риска, точно каква работа са свършили. Пачев след като се махна от директорството си, ако въобще бе директор, защото разпореди със заповед да издават заповеди Шумова и Васко Стоянов, стана служител на отдел Анализ на риска. Е, това е безсилие, това е позор. И сега този администратор е на работа, макар и скрит чак в Камено, но все пак на работа, дори и заплатата му от повече от 1000 лева, като директор, директорството не е мръднала!!!
15.
почитател на касабова
02.06.2015 12:46:50
0
9
Любопитна статия, но не мога да не взема отношение относно поредния опит на журналистката да сугестира на читателите невярно впечатление относно извършителя. На много голяма част от аудиторията не е известно и не е направен опит да се покаже, кой миналата година, т.е. миналото лято, е ръководил дирекцията по безопасност на храните в Бургас и кои точно служители са изпълнявали подобни "схеми". Показването на снимката на лицето цели да внуши на аудиторията невярно впечатление на виновен извършител, а всъщност името на съставителя на заповедта - Петър Пачев, е дълбоко забравено, но уви, заповедта за Бургас е издадена именно от него
14.
Защо?
01.06.2015 22:58:01
2
10
Защо не споменавате нищо за Николай Лилов от БАБХ София, автора на схемите, кадровика, най-голямото корумпе в БАБХ и най-голямата политическа курва, доносник и рафиниран мръсник?
13.
Потърпевш
01.06.2015 16:49:12
1
14
Писна ни , аман не харесвали НАССПа,но ако го напише оная девойка Румяна Димо Господинов и неадекватния Стойков го харесвст !Потриват ръце и дори не го поглеждат като го пише приятелката им.Тя била такава ,онакава,тук учила много знаела и била бивш служител на ХЕИ ,но всъщност било лъжа!Аман от боклуци дето ни изнудват ! Даваме нсистина сумати пари и без фактура без нищо! Това е корупция също !!!!! Но боклуците и техните курви в БГ са много !
12.
Джиди
01.06.2015 10:56:18
1
8
За безхаберието, неграмотността, бягството от отговорност и липсата на каквато и да е административност на Пачев колегите можем да напишем роман!
11.
Дон Кихот
01.06.2015 10:39:32
1
10
Заповедта за СЖП категория -3 е издадена от Петър Пачев и е издадена на 10.06.2014 г. Със негово съгласие се създаде тук в ОДБХ - Бургас незаконния отдел "Анализ на риска". Той беше този, който беше и този, който с негова заповед прехвърли правомощията си на Мариана Шумова да подписва заповеди за комисии, които да извършват проверки по регистрация. Да не говорим за това че беше прехвърлил пак със заповед правомощията си за поставяне на резолюции на входираната поща и да се подписват от секретарката му. Едва ли е необходимо и да коментирам факта, че при поставяне на проблем пред него от колеги отговорът му винаги беше "не знам, не знам оправяй се!" Остави Шумова да коли и беси в службата! Нещата се промениха когато директор на ОДБХ - Бургас стана д-р Георги Митев! Той постави ново начало в дирекцията и се противопостави на всички порочни практики създадени и провеждани от Пачев! Той успя първо да неглижира измисления отдел "Анализ на риска" и постепенно му отне всички функции. Върна самочувствието и спокойствието на колегите. Заяви го кратко и ясно " Щом нещо не можете да напишете няма да го изисквате!" даде сигурност, че щом работиш в рамките на закона, никой не бива да има притеснения! Това, което беше при Пачев, при никой друг не е било! Дано и никога да не се върне!
10.
корупция навсякъде
01.06.2015 09:25:46
2
12
Такса "спокойствие" я има от както Миро Мършата създаде тази агенция и набута всички ветеринари там.А те горките толкова неуки и незнаещи,че нямам думи. Аз сам си бях направил НАССР -а.Дойдоха инспекторите, защитих си го,след 3 месеца други дойдоха не го харесаха,намекнаха кой техен човек ги прави по правилата.Е,за да работя-платих на онази джофра да ми напише тя по техен начин документацията-така проблем нямам.То какво по-напред да гледаш-работата си,персонала или как те дебнат изгладнели инспектори?!Имах същия бизнес и в други градове на страната.Такива изисквания за договор с екарисаж в другия град няма,там хората искат бизнеса да върви.В Бургас им е наредено да тормозят и те го правят с измислени изисквания. Всичко е защото горе в Агенцията стоят корумпирани и тези долу се отчитат по веригата.Директно не са ми искали,но техни са фирмите за битовите отпадъци,за депаразитизация,за екарисаж.Там са всички с малки изключения корумпирани.Омръзна ми да давам на бургаските инспектори -това е практика още от времето на несменяемата бивша шефка на ХЕИ-Станчева,която си направи с нашите рушвети лаборатория.Сега работя в друг град- спокойно и нямам такива ядове.Явно там са по-скромни и не са така корумпирани.
9.
Търговец
31.05.2015 21:02:11
3
10
Инспекторите искат ,каквото им кажат и мълчат ,защото за нищо друго ме стават извън системата .Там вземат една мизерна заплатка,пълнят им торбите,хапват пийват без да гледат цените,защото е на аванта и ни изнудват да ни пишат НАССР системи техни познати на високи цени и нито фактури ни дават,нито нищо! Ама ако отидем при друг се заяждат,защото няма да си получат процента.Така подпомагат жалкото си съществуване чрез подаяние и изнудване! От фирмите едва ли парите ще стигат да инспекторите,най вроятно ще лапат шефовете им,но те гладни няма да останат ,докато търпим !
8.
ha-ho
30.05.2015 20:29:03
1
12
Че това чудо беше по времето на доктор Пачев миналото лято много ви е стара информацията бе папагали.......
7.
валери симеонов
30.05.2015 20:23:36
1
6
МОЛЛОВ Е ОТ НАШТА ПАРТИЯ МА КАСАБОВ...КАСАБОВА.ЗАЩО СИ ПОКАЗАЛА ДОКТОРА МИТЕВ НА СНИМКАТА ТОЙ КАТО ДОИДЕ НИ РАЗБИ СХЕМИТЕ КОИТО БЯХМЕ ПОДГОТВИЛИ
6.
пълен рекет
30.05.2015 18:59:10
0
6
Проверяващите се знаят кои са! Лобират за една фирма,която иска да завземе преработката на отпадъците в областта! Проверяващите си получават доста тлъсти премии от тази фирма в момента,само и само да се сключат договори за преработката!
5.
Kasabovata k
30.05.2015 18:52:21
1
8
Малоумници,не само не можете да пишете,но и не можете да четете.Тези нарушения и рекет са от времето на др Пачев миналото лято,а др Митев ги изрина всички рекетьори Молловски!!!!!!
4.
бургас
30.05.2015 14:35:03
6
8
Този на снимката е подкупен до зъби...
3.
REKET za DSB-Burgas
30.05.2015 11:09:21
6
14
TAKA SE PYLNQT PARTIINITE KASICKI na DSB - nali Georgi Mitev im e obshtinskiq lider, a idvat IZBORI za Obshtinski savetnici .....
OT KYDE DRUGADE DA IZKARAT KINTI za PREDIZBORNA KAMPANIQ I ZA KUPUVANE GLASOVE !

VINAGI E BILO TAKA, NO KOGATO GERB sa na vlast, REKETA E BIL VINAGI PRIORITET.
2.
OPAA
30.05.2015 11:01:12
2
11
IZNENADA.
MISLEH SI CHE E OT SREDEZ.
1.
.....
30.05.2015 09:21:44
0
16
Аз ще ви кажа-софийската РАМУС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори