×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов: Груевски закъсня с оставките, ще понесем икономичеки загуби заради кризата в Македония


Каракачанов: Груевски закъсня с оставките, ще понесем икономичеки загуби заради кризата в Македония
България може да понесем икономически загуби, ако конфликтът в Македония се разрасне, каза Красимир Каракчанов.
14 Май 2015, Четвъртък, 10:47 ч.

Ще инвестирате ли в България 5 евро, ако разберете от Интернет, че на 60 км от границата ни има военен конфликт, попита съпредседателят на Патриотичния фронт

България може да понесем икономически загуби, ако конфликтът в Македония се разрасне. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той прогнозира отдръпване на чуждестранни инвеститори от региона.
„Ще инвестирате ли в България 5 евро при положение, че можете да влезете в Интернет и да видите, че на 60 километра от границата ни има военен конфликт, несигурност, разпад? Никой не би рискувал. Ние ще търпим икономически загуби“, подчерта лидерът на ВМРО.
На въпроса дали оставките на министри ще усмирят хората, той отговори с „не“. „Няма как да стане това, защото вече е много късно. Тези оставки са доста закъснели и леко декоративни. Няма да има ефект от тях заради скандалните факти, които бяха извадени за злоупотреби с власт. Ако прослушате телефонните разговори, които сега излизат като компромати, ще ви стане ясно, че такова нещо не се е случвало никъде другаде. Там се обяснява кой ще бъде арестуван, колко години ще му дадат, кой ще го осъди, какво ще му се случи в затвора, на кой ще му вземат бизнеса и колко пари трябва да плати рекет. Излиза, че управляващите в Македония са забравили, че трябва да се съобразяват със законите и с нормалните човешки взаимоотношения“, заяви Каракачанов.
Според него, терорът в Куманово е следствие от разпада на държавността. „Това доведе до появата на подобни въоръжени елементи от Косово и Сърбия, които се занимават с полуреволюционна и полукриминална дейност. Разни псевдоанализатори обясняват, че това било световен заговор. Путин го бил организирал, за да отклони вниманието от Украйна. Това е глупост“, коментира патриотът.
„Не вярвам Груевски да си е поръчал терористичните актове. След 2002 г. на практика Македония бе разделена и районите, в които живее албанското население, са сепарирани. Там македонската власт почти няма думата. В албанските квартали на Скопие например във всяко заведение се пуши свободно, а от другата страна на реката Вардар има солени глоби, ако запалиш една цигара. В районите, където има повече албанци, властта почти отсъства или ако присъства, е формално“, добавя депутатът.
Хубаво е, че след това ескалиране на напрежението в Куманово, ситуацията се укроти, защото нито една от албанските партии в Македония не подкрепи терористите. През 2000-та година след подобен инцидент стана гражданска война.
„Управляващите в Скопие казват, че са разгромили мощна терористична група. Опозицията обаче твърди, че правителството просто се е възползвало от ситуацията, за да направи една шумна акция и да отклони вниманието на обществото от компроматите, които излизат и от протестите, които се очакват на 17 май. Опозицията сигурно ще извади 30-40 хиляди души на улицата. По-интересното е дали управляващите ще се опитат да направят контрадемонстрация. Ако те решат да организират своите привърженици, сигурно ще съберат два пъти повече хора и може да се стигне до размирици“, предупреди Каракачанов.
Според него, позициите на Външно министерство и на премиера Борисов са правилни. До ескалация не трябва да се стига, защото проблемите може да се решат само в режим на диалог между политическите сили, каза още лидерът на ВМРО. Той подчерта, че няма риск от бежанска вълна от западната ни съседка. Според него, около 100 000 македонци имат българско гражданство, но 20-25 000 от тях и сега са в България, като работят и учат у нас.

В категории: Политика


Всеки втори лекар у нас е над 55 г.
Всеки втори лекар у нас е над 55 г. 17/06/2024, Понеделник 19:00 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Вкусен и освежаващ плодов десерт за нула време Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Консумацията му е ефективна в различни възрастови групи Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Сред трафикантите има българи и сърби Очакваме ръст на туристите с 10 % Очакваме ръст на туристите с 10 % Имаме много чужденци – рано-рано се превърнахме в интернационален град, отбеляза още преди фактическия старт на сезона кметът Тихомир Янакиев Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Прокуратурата постанови незабавното му отвеждане в лечебно заведение Опитен измамник прецака тази певица с участие в Германия Опитен измамник прецака тази певица с участие в Германия Поп фолк звездата Мира се оплака от организатор на концерти, но се оказа, че не е първата подлъгана от него Община Царево и Тракийски университет изграждат Експериментален център за аквакултури Община Царево и Тракийски университет изграждат Експериментален център за аквакултури Предвижда се проектиране и изграждане на Център за култивиране и наблюдение на бяла мида и други мидени култури Шокиращо! Чистачи откриха труп на мъж от ж.к."Меден рудник" на плажа в Бургас Шокиращо! Чистачи откриха труп на мъж от ж.к."Меден рудник" на плажа в Бургас Стотици вероятно са минали покрай тялото днес, но не са му обърнали внимание Всеки втори лекар у нас е над 55 г. Всеки втори лекар у нас е над 55 г. В Плевен на 100 хил. души се падат 47 доктори, в Кърджали - едва 25 БСП няма да участва в разговори с ГЕРБ-СДС за кабинет БСП няма да участва в разговори с ГЕРБ-СДС за кабинет Гуцанов: Методиев "се появи" при регистрацията на листата на БСП
Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината - формулата на успеха на евросензация Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината - формулата на успеха на евросензация 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник 
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори