×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кулминация на тържествата в Москва – грандиозен концерт с пищна заря (видео)


09 Май 2015, Неделя, 01:12 ч.

9 хил. артисти, певци и танцьори претвориха в спектакъл "Пътят на Великата Победа"

С грандиозен концерт на Червения площад завършиха проявите за Деня на победата в Москва.
Спектакълът на открито, озаглавен "Пътят на Великата Победа", пресътвори моменти от началото на войната до самия й край.
В етюди, облечени в костюми и сред декори от 40-те, 9 хил. танцьори, певци, актьори и деца пресъздадоха годините на Великата отечествена - изпращането на войниците, мобилизацията, бомбардировките, блокадата на Ленинград, знаковите битки, освобождаването на концлагеристи, победата и навлизането на съветската армия в Берлин със забиването на руското знаме над Райхстага.
Докато артистите пресъздаваха фрагменти от паметни моменти, на голяма видеостена тематично вървяха документални кадри от 1941 до 1945 г..
През цялото време  звучаха любими на руснаците военни песни, изпълнени от популярни руски певци, сред които Йосиф Кобзон, изпял "Журавли".

Прозвучаха емблематичната "Вставай страна огромная", изпълнена за първи път през 1941 г. на Белоруската гара в Москва, после и "Десятый наш десантный батальон", "Смуглянка" и накрая, разбира се, "День победый", изпълнена от Лев Лещенко. Пяха още Дима Билан, Лариса Долина, Пелагея.

Зрителите пееха заедно с изпълнителите, много от тях плачеха.

На площада сред публиката бяха ветерани, чуждестранни гости, както и официалните делегации, заедно с които концерта наблюдаваше и руският президент Владимир Путин.

На финала на спектакъла мощна заря озари нощното небе над Москва. Изстреляни бяха 30 залпа в продължение на 10 минути

или 10 хил. салютни изстрели, съобщи РИА Новости.
Вижте видео от Россия 24.



2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Да
10.05.2015 17:19:30
0
0
Каквото и да си говорим, каквито и мурафети да прави нашия "президент" болшинството от хората в България си оставаме русофили.
1.
аз
10.05.2015 01:24:04
4
11
ВЕЛИКОЛЕПНО ! Никой и нищо не е забравено ! Вечна слава на героите !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Това е треторо дете на бившата регионална министърка  Лиляна Павлова Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Чипиците на соцлидерката струват близо 900 евро Тя плени всички в Кан с красота си, но нейният любими й обърна гръб Тя плени всички в Кан с красота си, но нейният любими й обърна гръб Мария Бакалова все още тъгува заради раздялата си с Валери Григоров Зловещо! Нидерландските богаташи наели най-скъпата стая в х-л Империал Палас, за да сложат край на живота си Зловещо! Нидерландските богаташи наели най-скъпата стая в х-л Империал Палас, за да сложат край на живота си Семейството живеело от 4 г. в Слънчев бряг, нямало деца или близки Вчера иху-миху, ама днес трябва да плащате - напомня на абитуриентите НАП Вчера иху-миху, ама днес трябва да плащате - напомня на абитуриентите НАП 3335 зрелостници трябва да платят сами здравните си осигуровки през летните месеци Българските плажове са на топ ниво, очакват първите туристи от събота (ВИДЕО) Българските плажове са на топ ниво, очакват първите туристи от събота (ВИДЕО) От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра на туризма Евтим Милошев за бързата реакция за новите изисквания в Наредбата за водноспасителна дейност Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо Ето как  Трагедия в Слънчев бряг: Двама туристи паднаха от 7-ия етаж на хотел, загинаха на място Трагедия в Слънчев бряг: Двама туристи паднаха от 7-ия етаж на хотел, загинаха на място Жертвите са 44-годишна жена и 50-годишен мъж от Нидерландия Има ли решение на демографската катастрофа - ето идеите на държавата Има ли решение на демографската катастрофа - ето идеите на държавата На срещата присъстват представители на няколко министерства Защо не позволяват поставянето на паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър Защо не позволяват поставянето на паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър Ирен Кривошиева се опитва да издейства монумент на покойния Мастер, но според общината той трябва да е пред дома му в "Лозенец", а не пред театъра
Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Измамата със социални помощи е една от най-големите във Великобритания Тя не е глупава, просто стана блондинка Тя не е глупава, просто стана блондинка Пълна промяна при Мария след Капките Най-старата стюардеса в света почина Най-старата стюардеса в света почина Издъхна на 88-годишна възраст Рак уби голяма звезда едва на 37 години Рак уби голяма звезда едва на 37 години Чомоглу, която имаше дъщеря на име Пера, почина в сряда Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Учените посочват като причина климатичните промени 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 4 години затвор или пробация и глоба са наказанията, предвидени в закона, за това, в което е обвинен милиардерът, който се надява да се върне в Белия дом Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 30 май 2024, четвъртък Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Няма вече жълти зъбки, а само "нерви лабави" Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Хероинът остава наркотикът, чиято употреба води до най-много жертви
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори