×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев възражда легендарния фестивал „Странджа пее“


Кметът на Малко Търново Илиян Янчев възражда легендарния фестивал „Странджа пее“
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев обикаля читалище по читалище, за да кани фолклорни състави от Странджа и Тракия
25 Април 2015, Събота, 03:48 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Граматиково ще бъде домакин на фолклорния събор, очакват над 200 състава
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев е стартирал амбициозната задача да възроди най-стария фолклорен събор в държавата - „Странджа пее“.

От месеци в Общината тече трескава подготовка по организирането на мащабното събитие. За домакин на надпяванията е определено едно от най-красивите села в Странджа – Граматиково, където от 19 до 21 юни ще се стекат над 200 фолклорни състава.

Втора седмица делегация на Община Малко Търново, водена от кмета Илиян Янчев, обикаля читалище по читалище в цялата Странджа и Тракия, за да кани лично съставите, съхранили традиционния български дух и култура. Партньори на събието са Министерство на културата, парк „Странджа“, БНР, БНТ и Етнографския музей на БАН.

Участниците в Националния събор за народно творчество ще се надпреварват в няколко възрастови групи и категории. Най малката група е на децата - до 7 години, а "най-възрастните" са над 25. Лауреатът ще бъде отличен с традиционната статуетка, символ на „Странджа“, както и парична награда.

В журито попада продуцентът Ваня Монева, диригентът Димитър Христов, деканът на Факултета по Български фолклор проф.Светла Станилова, главният диригент на Академичния оркестър Д-р Владимир Владимиров, доц.Наталия Рашкова, доц.Венета Райчева, Ангел Добрев от Съюза на композиторите и други.

„Основният акцент са конкурсните изяви за певци, свирачи, обичаи и групи за съвременна интерпретация на фолклорни песни. Ще има разнообразни концерти, занаяти и ще дадем възможност на местни производители да покажат натурални продукти от Странджа. В рамките на събора ще има и научна конференция“, разясни пред Флагман.бг един от моторите на инициативата Лазар Налбантов.


В категории: Малко Търново


12
Коментара
10 съвета за по-бързо зачеване
10 съвета за по-бързо зачеване 11/06/2024, Вторник 20:41 2
Флагман.БГ Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити 11/06/2024, Вторник 19:00 0
12
Коментара по темата
12.
ибрахим юзбаши
10.05.2015 08:56:25
0
2
Това се отнася за ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ, некой да не си помисли ,че е за него .'-Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета?
- Не знам, ага.
-АЗ така заповядах!!! Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.''
11.
къде сте бе
09.05.2015 08:38:53
0
2
Съпруг разбрал че жена му се заиграва
с любовник от друг град и започнал
да я държи по откъсо.
Жената се обадила на любовника си и му
обяснила, че мъжът и е разбрал и
няма как да се срещат, а той и казал че ще
направи нещо по въпроса.
Пристига телеграма до съпругата
(изпратена от любовника)
:Леля ти почина. Утре е погребението.
Трябва да дойдеш.:
-Скъпи трябва да отида,
тя ми беше много близка.
Мъжът се позамислил и отсякъл.
- Добре обаче отиваш с мама.
Младата булка отново се обадила
и обяснила за ситуацията.
... Мъжът качил майка си и съпругата си
на колата, закарал ги на автогарата,
изчакал автобуса да тръгне и се прибрал.
Пристига автобусът в съседния град,
а там ги чакат две коли.
Свекървата е поканена да се качи в едната,
а снахата в другата кола.
Три дни нито се виждат, нито се чуват.
На четвъртия ден се срещат на автогарата,
в автобуса за дома.
Сядат една до друга и снахата гузно пита:
- Мамо, какво ще обясняваме?
Свекървата отговорила:
- Ти дъще, каквото искаш обяснявай.
Аз на деветте и четиридесетте дни пак съм тук.
10.
kryskov
09.05.2015 08:21:34
0
1
Вода - сигурно има, ама как са с ракията?! . Мъни, мъни, мъни.............
9.
Василчу Бухахааа
27.04.2015 22:29:45
0
5
Аз считам, че идеята е бижу. Що го плюете човека бе,такъв си го избрахте веднъж.Кой ,нима ще изберете някое по-малко зло,има и чувство за хумор,умее да играе пред журналистите,,има уникален английски.???Вие представяте ли си да дойде,някой млад,наежен с образование,дисциплиниран човек(без значение пола,жената и тя е човек) и да почне да ви юрка,да ви накара да плащате данъци върху реалните доходи,да ви глобява за боклука пред вас,за хвърления фас,да ви спре контрабандните цигарки,да ви съди за всяка една обида.Мале не ми се мисли,как ще ревете,предполагам,че тогава дори и цигани,няма да останат тук-де късмет.Ей тъкъв челяк ни трябва.Господ здраве да му дава и да управлава общината дълги години, все така мъдро !!!
8.
Малкия Гявол!
27.04.2015 22:10:09
0
2
Да спи зло под камък, че такива герои се раждaт веднъж на сто години! За тъй аз веднъж гласувах само.Пък Магнолий фон Анцуг Самсунгготски обича да казва: „Много обичам да ям…” Ахтунг анцуг!
7.
до тракиец
26.04.2015 09:28:37
0
6
Щом Янчев нищо не може да направи за икономиката на Малко Търново, да си събира измикярите и пияндурките и да се изнася от общината. С такова пораженческо мислене "че нищо не може да се направи" как мислите, че стане нещо положително в Странджа?
На неграмотен управник, всички са му виновни. Да идват кадърни хора - това е решението!
6.
свети Кюфтакии винопойски
26.04.2015 08:27:02
1
4
Така че въпроса е следния-ще има ли кифтаци и бира служебно.И пекано вакло аганце.
Въпросът е принципен - всеки труд се заплаща. Командировъчните не са заплащане на труда, а режийни разноски -да си купиш сандвич и да изпиеш едно кафе. Нормалната практика е да се подпише договор, който регламентира задълженията на работидател/изпълнител и урежда финансовата страна на услугата - иначе битият - бит, а е...ния - е..н! Честито на авантаджиите.. хихихихх..!
5.
ВанкУ
25.04.2015 17:10:43
1
9
Да, вземем да предложим на Бойко Борисов да му измисли една специална длъжност на Илиян - Кмет по софрите и надпяванията.
Та най-накрая да разбере, че не става за управление. Нека Янчев си се занимава с тънката част, а да остави общината на хора които знаят и могат да работят.
4.
егати
25.04.2015 14:16:33
1
9
фестивала щом педала-песнопойка му е мотор
3.
ГЛИГАН
25.04.2015 13:09:23
2
11
Янчев,станал си 120кила шопар вземи се стегни малко,стига с това пиене,пеене/блеене/и банкети.След 10год.в този район ще има само ЦИГАНИ и ЧЕВЕКОЯДЦИ.
2.
?
25.04.2015 12:36:05
3
9
Е, нали Янчев обещаваше, че Странджа ще цъфне и ще върже под негово управление? Как така сега района загива и той няма никаква вина, разбираш ли!?
Казвайте го в прав текст бе хора. Виновен за обезлюдяването, липсата на работа и развитие в Малко Търново - ВИНОВЕН Е човека с най-голяма власт в арйона ИЛИЯН ЯНЧЕВ! А не филанкишията.....
1.
тракиец
25.04.2015 08:18:03
1
16
Каквото и да прави Янчев ----Странджанският регион загива.Без икономика няма нищо-нито традиций,нито чест.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Очакват ви много емоции до сутринта Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Тя също е арестувана, а автомобилът ѝ е иззет Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Няколко дни по-рано 24-годишният Зенел задигнал чантичката на софиянец от плажен бар до к-с "Сънсет Ризорт" Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро 35-годишният мъж често отивал на уговорените срещи със семейството си, било перфектният параван Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Бившият лидер на партията Сергей Станишев обяви, че стъпката с оставката на лидера на БСП е била неизбежна Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити Информацията идва от запалени фенове на риалити шоуто, според които той ще бъде големият коз на продуцентите, с който ще си гарантират голяма гледаемост Чалгари ли станаха тези рапъри Чалгари ли станаха тези рапъри С този сингъл момчетата ясно заявяват, че за тях няма граници в създаването на музика и стремежът им винаги е бил да я споделят с максимално широка аудитория Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Концертът ще се състои от 20:30 часа в бургаския клуб "DOC 5" Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Днес започна жътвата НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения
Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори