×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Централата на ИАРА се мести в Бургас, Орешарски вече не е пречка


Централата на ИАРА се мести в Бургас, Орешарски вече не е пречка
Сградата, предвидена за агенцията беше емонтирана, но през последните години преместването зацикли
08 Април 2015, Сряда, 07:24 ч.

Работим последователно, защото мястото на централата е в морския град, смята депутатът Димитър Бойчев



„По преместването на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас се работи последователно, защото мястото на централата е в морския град. Това е кауза, за която народните представители от ГЕРБ-Бургас положихме много усилия и на последните парламентарни избори бе отново включена в нашата програма за управление на регионално ниво. Доказваме, че стоим зад ангажиментите си и работим те да бъдат реализирани. Има воля и желание от страна на правителството преместването да бъде факт и процесът, започнал през май 2012 г. при правителството на ГЕРБ, вече може да бъде финализиран”. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.
Днес на редовното заседание на Министерски съвет бе приет проект на постановление за изменение и допълнение на устройствения правилник на ДФ „Земеделие”. Той е свързан с постановление № 151 на МС от 2012 г, с което се прие извеждането на част от държавните административни структури извън столицата. Кабинетът одобри промени в Устройствените правилници на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Държавен фонд „Земеделие“ и др. С промените се предприемат  мерки за оптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден с годишния закон за бюджета. По този начин ще бъде постигната и оптимизация на дейността на отделни административни звена и структури. Извършва се и вътрешно преструктуриране и оптимизиране на съществуващи звена, като се прецизират функциите им, се казва още в решението.

„Правителството показва последователност в посока преместването на ИАРА, ние подкрепяме и приветстваме тази инициатива. В момента се променят устройствени правилници, необходимо е и да се реши и въпросът със служителите в институцията. По време на управлението на кабинета „Орешарски” с колегата ми Иван Вълков многократно отправяхме въпроси от трибуната по темата към тогавашния земеделски министър Димитър Греков. Винаги сме имали и подкрепата на община Бургас и кмета Николов в защита на тази кауза. Но всички бяхме свидетели как през октомври 2013 г. със замах бяха зачеркнати и стопирани всички изпълнени стъпки в посока преместването на Агенцията в  Бургас. Тогава не получихме никакъв обоснован отговор защо тя ще остане в София, след като има толкова много причини и аргументи да бъде преместена”, коментира още Димитър Бойчев.
Той припомни още усилията, който бяха положени през изминалите години в посока преместването на Агенцията в Бургас. Изцяло бе реновирана сграда, предвидена за агенцията. Тя се намира на ул. „Княз Ал. Батенберг” 1, където вече е извършен ремонт със средства от Министерството на финансите на стойност 150 000 лева. В областта са регистрирани най-много пристанища, рибовъдни стопанства, както и над 50 % от общия брой риболовни кораби за страната. Бургаските риболовни лодки и кораби осигуряват 70% от националния улов на риба. По-голяма част от рибопреработвателните предприятия също са разположени в Бургаска област.
„Не трябва да забравяме и фактът, че имаме традиции в управлението на тази структура, тъй като до 2000 г. Държавната инспекция по рибарство е разположено в Бургас, откъдето координира дейността в страната.  През 2000 г. обаче други управляващи решиха да централизират институциите в столицата. В Бургас има университети с традиции, от които всяка година се дипломират стотици млади хора. Десетки жители на региона са с дипломи със специалност „Промишлен риболов и аквакултури” още от средното училище. Това също е сериозен фактор, за да се намира ИАРА в нашия град”, заяви и народният представител от ГЕРБ Иван Вълков.

В категории: Политика


9
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
9
Коментара по темата
9.
Valio do Kalina Ilieva
08.04.2015 20:08:53
1
2
E pone sega ste doidat ekspertite i na4alnicite s po-visoki zaplati v Burgas ,a ne v Sofia .DAITE DA MRANKAME VSI4KI
8.
Калина Илиева
08.04.2015 19:14:06
3
4
...и нека назначаването на връзкари без опит започне сега.
7.
dd
08.04.2015 18:11:45
0
3
Nauchete se da streliate po mabgalite, kakvo tolkova!!!!

USA lI da doidat da vi uchat?
6.
рибар
08.04.2015 16:58:23
0
8
А трябва ли да чакаме това да стане и тогава да изгоним циганите с бракониерските мрежи от Мандра, Вая и реките. Или и тогава ще си продължат безпрепятствено да унищожават маломерната риба за храна на прасета. Защо няма всекидневен контрол??????? Пред очите на всички го правят, а ИАРА не знаят. Показни акции с по 100 кг таранка за домовете за сираци и малко скъсани мрежи се изгарят. А някой завалийка с една въдица за удоволствие ще изгори, нали!
5.
до Sedem
08.04.2015 16:55:57
2
6
Вземи се гръмни бе,смърдялник!Каквото и да стане,все ще се намери някой критикар-празнодумец като теб.
4.
First Bulgarian Empire
08.04.2015 16:06:42
3
2
Kmeta se razseiva sus glupostite na La Scala, te sa doshli molia te da ni prodavat stara Italianska opera, vmesto da vzemem novi Italianski IT firms i zavodi. V kraia na kraia ne moje da iadem opera, ne e polezna kato si gladen.
3.
Sedem
08.04.2015 15:48:20
10
13
Това е най-належащият за решаване въпрос в България. А това, че народът тъне в немотия със заплати от 170 евро, с пенсии от 80 евро. Това, че заради продажните ни управленци туристическият ни сезон е пред катастрофа. Това, че чужда армия се настани в собствената ни държава. Това, че канадска фирма изнася златото от недрата на Родината. Това, че цигани ежедневно убиват и изнасилват българи. Това са бели кахъри, важното е ИАРА да се премести в Бургас. Дори видите ли Дмитър Бойчев заедно с колегите си неуморно е работил за това! Да се смееш ли, да ревеш ли?
2.
barut
08.04.2015 15:03:43
5
5
Е сега бракониерите по морето вече ще са със връзки-бягай рибо....
1.
karakuda
08.04.2015 14:34:46
5
5
Vreme beshe
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори