×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш затворник взе фирмата-организатор на Спирит оф Бургас?


Бивш затворник взе фирмата-организатор на Спирит оф Бургас?
Болкан ентертейнмент компани ЕООД се легитимира от известния продуцент Петър Маринов Петров на търга, но реалността в Търговския регистър е друга
31 Март 2015, Вторник, 17:58 ч.
Автор: Флагман.бг

По документи продуцентската компания „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД, която спечели търга за мегасъбитието, вече е собственост на 38-годишния Истилиян Атанасов
Истилиян Атанасов Атанасов – с настояща адресна регистрация в покрайнините на столичния район „Надежда“ -  ж.к. „Свобода“, е едноличен собственик на авторитетната продуцентска компания „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД. Това е промоутърската фирма, която това лято ще организира международния фестивал „Спирит оф Бургас“ и съгласно подписания договор с Община Бургас преговаря със световни звезди за участието им в мегасъбитието.

Флагман.бг установи, че към момента на подписването на договора, нейният създател, едно от най-известните  лица в шоубизнеса – Петър Маринов Петров, е прехвърлил собствеността на  38-годишния Истилиян. Според бизнесмена от Добрич Петър Атанасов Петров, Истилиан е бивш затворник, лежал в Софийския затвор и разследван за ДДС-измами.

 „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД трябва да осъществи цялостната организация по отцепване и обезопасяване на района на Централния плаж, да сключва договорите с фирмите за реклама, за продажба на питейни и хранителни продукти и прочее логистика.

Защо говорим с документи:

Факсимиле от учредителния акт от 29 януари 2015 г. със собственик Истилиян Атанасов

Промяната е вписана в Търговския регистър на 6 февруари 2015 г. - 2 дни след спешното подписване на договора с Община Бургас

В Община Бургас постъпва писмо на 4 февруари 2015 г. от "Болкан Ентертейнмент Компани ЕООД, с управител Петър Маринов Петров. С него, на основание, че е спечелил търга за провеждането на фестивала, Петров иска спешно подписване на договора за отдаване под наем на 5-те декара от Приморския парк в района на Централния плаж, където през август за 10 дни ще тече подготовката и самото събитие.

Мотивът за бързането – виж подробности в официалния сайт на Община Бургас тук, е че „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД вече е в преговори с най-големите агенции в света за осигуряване на артисти за музикалния фестивал "Спирит Оф Бургас“, но за продължаване на преговорите е необходимо надлежно правно основание за това. При разглеждане на искането на г-н Петров и цялата административна преписка, зам.кметът по образование и култура Йорданка Ананиева установява следното:

Съгласно решението на Общински съвет Бургас, взето на редовна сесия от 25.11.2014 г., спечелилият търга „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД трябва във всички свои рекламни и промоционални кампании да използва наименованието на музикалния фестивал "Спирит Оф Бургас“ - марката е собственост на Община Бугас. Именно това обстоятелство дава  правната възможност за легитимирането на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД пред агенциите, с които е в предварителни преговори, с оглед осигуряване на световно известните изпълнители.

В писмото до Община Бургас от 4 февруари 2015 г. Петър Петров уточнява още защо трябва да бърза с подписването на договора, цитираме: „Тук следва да се съобрази обстоятелството, че календарът на атрактивните артисти и музиканти е натоварен с много ангажименти и за осигуряване на присъствието им е необходимо своевременно да бъдат предприети действия за сключване на договори. В случай, че такива действия не бъдат предприети, ще бъде съществено затруднено или осуетено изпълнението на издадената заповед, съответно успешното организиране и провеждане на фестивала.

Следва да се има предвид и че провеждането на посочения фестивал, като част от културния календар на града се е превърнало в традиция и се свързва с популяризирането му не само в страната, но и в Европа, както като туристическа дестинация, така и като фестивален град, което обосновава и обществения интерес от допускане предварително изпълнение на издадената заповед за определяне на спечелилия участник.

Евентуалното удължаване във времето на подписването на цитирания договор ще има за последица пълно осуетяване и проваляне на провеждането на културно мероприятие с международна известност, поради което и на основание чл.60, ал. 2 и ал.4 от Административнопроцесуалния кодекс“.

По тези причини, за да улесни организатора, Община Бургас веднага реагира и зам.кметът Ананиева се разпорежда така:

Допускам предварително изпълнение на Заповед №137/22.01.2015г. с която
"Болкан Ентертейнмент Компани“ ЕООД е определена като спечелила търга. Фирмата е със седалище и адрес на управление обл.София – град, общ. Столична, гр.София, ул."Криволак“ №48, ЕИК......... представлявано от Петър Маринов Петров с ЕГН.............. – Управител, е определено за спечелило търга за отдаване под наем, за срок от 10 /десет/ дни на част от недвижим имот – публична общинска собственост с идентификатор по КККР на гр. Бургас 07079.618.139, с площ 4990 кв.м., част от УПИ I в кв. 1 по плана на Приморски парк, гр. Бургас. Настоящата заповед подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс, в 3-дневен срок от обявяването й, пред Административен съд – Бургас. Препис от заповедта да се връчи на всички участници в търга и Дирекция “Управление на общинската собственост” при Община Бургас за изпълнение.
Датата на това разпореждане е 4 февруари 2015 г.

Какво се е случило междувременно?

Истилиян Атанасов разбира от строителство, сладкарство, консултантски услуги и маргетинт, шивачество и кроячество, а сега и от световен шоубизнес
Оказва се, че точно в този къс отразък от врем, на 29 януари 2015 г. , в Търговския регистър се появява нов учредителен акт на "Болкан Ентертейнмент Компани“ ЕООД, със същия булстат и същия предмет на дейност, в който обаче като едноличен собственик и управител вече фигурира  Истилиян Атанасов Атанасов. Капиталът на дружеството е 5 хиляди лева. Сделката по прехвърлянето на фирмата е вписана в Търговския регистър седмица по-късно – на 6 февруари 2015 годината.

В публичното пространство няма информация за бизнесмена Истлиян Атанасов. В импресарските среди никой не е чувал за него.

Флагман.бг откри интервю в сайта „Блиц“, дадено от добричкия бизнесмен Петър Атанасов Петров, в което той твърди, че лицето Истилиян Атанасов Атанасов е било използвано за бушон от негов конкурент, за да бъдат източени близо 1 млн.лв. с фиктивна строителна услуга. Същото лице през 2006 година е обявено от Софийския районен съд за общодържавно издирване, защото се укрива от властите, за да му бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Флагман.бг откри бизнесмена Петър Атанасов Петров, който ни разкри подробна схема от фирми за точене на ДДС с ползването на Истилиян като бушон. За тази схема от 2007 година насам във Добричката Прокуратура и ДАНС имало достатъчно доказателства. Петров знаел подробности около „бушона“ Истилиян и е сигурен, че е от ромски произход. По тези улики обаче Истилиан не е осъден и на практика е невинен.

Новият промоутър на „Спирит оф Бургас“ има десетки фирми с най-различна дейност

На името на Истилиян Атанасов в Търговския регистър се водят над 10 дружества – с най-различен предмет на дейност. В повечето е едноличен собственик. Някои имат сериозни задължения, а балансите им през годините изглеждат доста съмнително, даже има със заличени графи. „Бизнес нюхът“ на Истилиян е разностранен – той разбира от строителство, сладкарство, консултантски услуги и маргетинт, шивачество и кроячество, а сега и от световен шоубизнес.  Установихме, напр., че през 2014 г. Истилиян е прехвърлил на друг циганин от софийското гето на ул.“Връх Манчо“8 една от тези фирми - „Спот инвест“ЕООД.

Последният публикуван годишен финансов отчет на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД  под ръководството на досегашния й собственик Петър Маринов Петров показа, че за 2013 година компанията има 3,98 млн.лв. приходи, за предходната 2012 – 546 хил.лв., а за 2011 година – 796 хил.лв.

В официалния сайт на „Болкан ентертейнмент компани“  смяна на управлението не е отразена. Като съдружници там стоят имената на Петър Петров и Дейвид Либерберг.

Наш репортер се свърза с Петър Маринов Петров, за да го попита кое е наложило да напусне  фирмата си, която получи шанса да проведе най-значимото музикално събитие за годината в България. Интервю с бизнесмена четете по-долу.

От Пресцентъра на Община Бургас заявиха, че нито един лев общински пари не са гласувани от Общинския съвет за тазгодишното издание. Общината няма как да бъде ощетена от смяната в собствеността на промоутърската фирма.

Подписали сме договор с една от най-надеждните и доказани промоутърски компании в България. Провели сме търга безпристрастно. Договорката е за отдаването под наем на терена за Спирита, цялостната отговорност по организацията – като търговски отношения с партньорите им, си е тяхна“, казаха от Пресцентъра. 


Петър Маринов Петров: „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД е под мой контрол, „Карма евентс“ ще прави концерта на Роби Уилямс

Петър Маринов Петров
-Г-н Петров, какво наложи прехвърлянето на собствеността на „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД на друг човек?

-Това е моя лична фирма и не виждам какъв е проблема. Тази фирма е под мой контрол и тя си работи.

-Как работи под Ваш контрол? Вие какъв сте в тази фирма, която, ако вярваме на Търговския регистър, е еднолична собственост на лицето Истилиян Атанасов, той е вписан и като управител – на 6 февруари 2015 г., точно във времето, когато сте участвали и спечелили  търга за организацията на Спирит оф Бургас?

-Не мога с вас да коментирам, само съд и данъчни могат да ми задават такива въпроси. Само  мога да ви кажа, че групите, изпълнителите, например Роби Уилямс, нямат нищо общо. Договорът ще се прави от името на „Карма евентс“.

-Но защо тогава кандидатствате с „Болкан ентертейнмент компани“ ЕООД пред Община Бургас?

-„Карма евентс“ ще сключва договорите с фирмите.„Болкан ентертейнмент компани“ е осигурила артиста на базата на дългогодишните си връзки.

-Кой артист е осигурила? Роби Уилямс?

-Да, казвам ви, че “Роби Уилямс“ ще се прави от „Карма“ (Справка в Търговския регистър сочи, че Карма евентс ЕООД е собственост на 24-годишния Марин Петров, вероятно син на известния продуцент Петър Маринов Петров -б.р.)

В категории: Разследване


8
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 1
8
Коментара по темата
8.
някой
01.04.2015 18:53:59
2
4
А кои са Флагман, че ги чувам за сефте?:) В журналистическите среди никой не е чувал за тях :) А и щом на Блиц се осланят...ясно :) Сайтче търсещо популярност :)
7.
GeorginAtanasov
01.04.2015 13:27:31
2
2
Tozi me ee ebal zapovqdaite v jk izgrev 19 blok da me poebete i vie
6.
Spirit of Mafia
01.04.2015 10:18:45
2
11
По изпаднал хероинов наркоман от Исталианчо за подставено лице немжахте ли да намерте, бе ? Явно покрай тоя Спирит ще се краде като за световно. Spirit of SIC ?
5.
"2"
01.04.2015 02:22:58
1
14
А някой от Общината може ли да обяви колко са преките приходи за Община Бургас от този фестивал? Защо се пълнят касичките на кухи фирми като цитираната, респ. джобовете на определени хора. Защо парите от подвижните обекти се събират в кашони и сутринта се прибират от добре познати лица от криминалните хроники? Защо липсва всякаква отчетност и контрол от страна на институциите? Няма НАП, ГИТ и т.н., които иначе всекидневно контролират дребния бизнес в града.
4.
нели
31.03.2015 22:13:30
3
9
Какъв е този безхаберник? Общината, респективно зам.кметицата, да си отвори добре очите и юристите да проверят въпросния господин, който се изживява като голямата работа-само съд и данъчни можели да му задават въпроси. А Общината и хилядите фенове на Спирит-не. Дано не се прецакат нещата.
3.
на маймуни ви правят!
31.03.2015 21:02:32
3
21
ДОКОАЗАНО КРАДЛИВИ - ОБЩИНА БУРГАС! ДО КАКВОТО СЕ ДОКОСНАТ - ДАЛАВЕРА Е!
2.
човка
31.03.2015 20:06:35
1
4
То Бургас е вписан в календара на Роби Уилямс, дано само тези „надеждни“ организатори да не извъртят някой номер. Ако не на общината - на самия Уилямс!

http://www.robbiewilliams.com/live/07-08-2015/07-aug-2015-spirit-burgas
1.
Smith
31.03.2015 18:24:34
9
19
Роби ще дойде в Бургас, ама някой друг път :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван 
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори