×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ "Дева Мария": Предупредиха ни, че ще ни клеветят, ако не платим 50 хил.лв


МБАЛ "Дева Мария": Предупредиха ни, че ще ни клеветят, ако не платим 50 хил.лв
МБАЛ "Дева Мария" няма да допусне да бъде уронен престижа, който гради в последните шест години
20 Март 2015, Петък, 10:37 ч.
Автор: Флагман.бг

Няма да останем безучастни в опитите да се урони престижа на болницата, категорични са от здравното заведение
Бургаската болница МБАЛ Дева Мария бе обвинена от близки на родилката Жени Димова в лекарска немарливост. Писмото бе изпратено до здравния министър Петър Москов, РЗОК и публикувано в социалните мрежи. В него се твърдеше, че лекарите в болницата се държали грубо, не си свършили работата и допуснали лекарска грешка.

Ето и становището на здравното заведение:

По повод на отворено писмо, разпространено до медиите и отправено до министър Петър Москов, касаещо случай с пациентка Жени Димова, изразяваме следното:

    Остро се противопоставяме на безпочвените нападки и недоказани обвинения, изразени срещу лечебното заведение и разпространени до всички медии.

    Заявяваме отговорно, че няма да допуснем, нито пък ще  толерираме отправянето на  тежки и недоказани обвинения  срещу лечебното заведение и още повече опити да се спекулира с името  и  да се уронва  авторитета на болница "Дева Мария". 

   Лечебното заведение още от своето създаване се е утвърдило като такова на високо европейско ниво  и е символ за качествена медицинска помощ, оказвана в страната. Опитите да се урони престижа на болницата, са продиктувани от нежеланието на последната като отговорна институция  да се поддаде на шантаж и изнудване от страна на лицата, разпространили отвореното писмо.

    Болница "Дева Мария" ще предприеме всички законови и допустими мерки за да се защити срещу  безпрецедентните нападки от лица, които  се опитват да опетнят репутацията на болницата, ще подведе под отговорност виновните лица и няма да допусне да се спекулира  и злоупотребява с името  й.

    Редът за отправяне на обвинения и доказването им е строго регламентиран в нашето законодателство. Отправянето на обвинения чрез  средствата за масово осведомяване и даване на гласност на определени случаи се оказва един доста надлежен начин да се спекулира с дейността на определени органи и институции. Обстоятелството, че към настоящият момент нито един компетентен  орган не е извършил проверка по случая и не се е произнесъл ясно и красноречиво води до един извод, а именно търсене на популярност и възможност за спекулации от страна на лицата, разпространили писмото.

    Целта на лицата, разпространяващи писмото е търсене на скандал и публичност, за която болницата бе предупредена, че ще настъпи, ако не заплати сумата от 50 000 лв. Категорично заявяваме, че ще потърсим правата си и докажем правотата  на тезата си, както и че ще потърсим отговорност от лицата, които се опитват да спекулират с лечебното заведение. 

    По отношение на критиките и обвиненията отправени срещу лекар, работещ в лечебното заведение, следва да уведомим, че със заповед на управителя е назначена проверка по случая,  която следва да излезне със резултати в тридневен срок.  След приключването на проверката, лечебното заведение ще излезне със становище по отношение на предприетите действия срещу лекаря. За пълнота ще допълним, че описаното  в писмото поведение на лекаря е в пълен противовес на поддържаната от лечебното заведение политика ориентирана към  пациентите.

   Лечебното заведение е изпълнило своите ангажименти и е извършило прецизно и акуратно своята дейност, спомогнало е да се  опази живота и здравето на пациентката и на нейното дете.

   Категорично заявяваме и още веднъж подчертаваме, че  болница Дева Мария няма да остане безучастна в опитите да се  урони престижа й, нито пък ще толерира опити за шантажиране и изнудване.

В категории: Здраве


33
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
33
Коментара по темата
33.
ДП
26.03.2015 20:14:44
0
0
Сефте
32.
Kremena
23.03.2015 22:14:21
2
9
Не мога да се съглася, че в болницата няма специалисти и не си разбират от работата. Напротив, преди година точно в тази болница спасиха живота ми и живота на моите близнаци. Бях с рискова еднояйчна бременност и с доста усложнения настъпили в процеса на раждане. Благодарение на бързата и навременна реакция на лекарския екип начело с д-р Драгнева и д-р Недялков живея днес и се радвам на здрави бебета.
31.
Е.Л.
22.03.2015 21:55:45
2
9
Въобще не съм съгласна, че в болницата те режат за щяло и нещяло. Раждах преди броени месеци там при др Драгнева. Още от самото начало на бременността исках да раждам секцио, тъй като при моя приятелка имаше зверските усложнения за нея и бебето ѝ, след раждане нормално, в болница извън Бургас. Др Драгнева ми следеше бременността и всеки път когато станеше дума за раждането ме убеждаваше да си родя нормално, ако разположението на бебето позволява това. Добре че я послушах. Имам здраво бебе, родено по естествен път благодарение на нея, акушерка Ченешева и целия екип на болницата, който се грижи за мен. Пазя само хубави спомени от раждането си там.
30.
Ивелина Георгиева
22.03.2015 18:08:44
2
10
Преди две години родих сина си в МБАЛ Дева Мария. Бременността ми беше много тежка, накрая ме приеха ме по спешност с масивен кръвоизлив и отлепена плацента в края на осмия месец. Само жени, които са минали през това знаят колко тежко състояние е това. Тогава ме пое д-р Драгнева в операционната. Благодарение на опита и преценката ѝ днес аз и детето ми сме живи и здрави. За мен д-р Драгнева стана втората ми майка, защото не се отказа да се бори и ми върна живота.
29.
бургазлия
22.03.2015 12:04:28
3
10
Oплакване по този начин чрез фейсбук и медиите не е нито морален ,нито правов.Той се ползва само от нечистоплътни хора за омаскаряване и обществен натиск за осребряване на нещастие,без да е доказана вината на другата страна! А за медиите е само тираж за пари!ИЗДАВАНЕТО НА "присъди"КОЙ ВИНОВЕН И КОЙ Е НЕВИНЕН,ВСЕ ОЩЕ СТАВА ЧРЕЗ СЪДА,А НЕ ОТ МЕДИИТЕ!
28.
Траяна
21.03.2015 15:06:20
9
6
Не само в "Дева Мария", а във всички частни клиники лекарите са меркантилни и нагли. В "Оксиком" е още по-зле. Там лекарите уши-нос-гърло д-р Аврамов и Ламбов оперират гласни връзки, все едно е вадене на сливици. Осакатиха ме за 20 мин до живот.Във всички други клиники, където отидох постфактум се хващаха за главата,като видяха как са оперирали. А те двамата най-безцеремонно се смееха и облазяваха мъжа ми, че няма да мога да викам в къщи. Бог да ги накаже!
27.
майка
21.03.2015 14:07:49
9
11
Оставете раждането там те режат за щяло и нещяло особено ако не разбираш .Те те режат здрав,като прасе,ти се радваш че те лекуват без пари,но те опъват парите от здравната каса,а ИРАКЧАНИНА СИ ГЛЕДА КЕФА И ЩРАКА С ПРЪСТИ.
26.
Awatar
21.03.2015 10:47:40
8
13
До 22
Абсолютно точно казано - медицински хотел. Много точни обобщения. Ако хипотетично Г-н Абумелих беше решил да построи хотел във Ветрен - разходите му щяха да са същите-а дори и по-големи. Но Клиантела от къде...А сега си пълни лелгата за щяло и нещяло...Иначе болницата като условия е на ниво, но за съжаление сградата и апаратурата сами по себе си не лекуват...
25.
ох боли
21.03.2015 10:09:28
11
11
Повечето коментари доказват,че българинът най обича да мрази и всеки в тая страна разбира от работата на другия,но не поглежда себе си!Драскачи,които са специалисти по медицина и здравни грижи! Съвършени в професиите си и плюещи в лицето на другия,без да осъзнават ,че първо трябва да се вгледат в себе си.Има проверки,има кой да отсъди а не да си изливате словесната помия тук срещу болницата и да поставяте всички лекари под общ знаменател.Махленска история без правила,която показва до каква низост сме стигнали като народ.
24.
безпристрастен
21.03.2015 08:18:06
1
16
Против всякакви правила и морал е да се търси "присъда"чрез медиите за случая.Тук има 2 страни и всяка трябва да има възможност да се защити,след направена компетентана проверка!Всичко друго е "жълта журналистика" за тираж.Вината и невинността не се доказват във фейсбук и медиите в нито една правова държава!
23.
Този
21.03.2015 07:57:23
3
9
Все пак, това е бизнес. Колкото и да обеснява г-н Абумелих, това е бизнес и както при всеки друг бизнес, основното е пари. Човека си изгради бизнес модел, на база "гастрольори" - хабилитирани лица, обикалящи болниците, правещи интервенции на конвейер с основната цел да изкарат повече пари. Това е болнциа Дева Мария! Няма как да очаквате нещо повече от това. Ако се върнем във времето, ще видите,че 90% от лекарите познати на Бургас,минаха от там и се върнаха в МБАЛ.Сега в Дева Мария, работят основно специализанти и млади доктори без достатъчно опит! На фона на това, няма как да пациентите да получат достатъчно качествена мед. услуга. Все пак това е един доста скъп хотел, който предоставя и медицински грижи!
22.
За2
21.03.2015 00:02:57
6
10
А какво ще кажете за този случай? Оново същата докторка. Този път направо родилката е починала :( А "докторката" си е загубила паметта.. Само че тогава май Флагман още не са имали договор за реклама с арабската болница... http://www.flagman.bg/article/26343
21.
Залив
20.03.2015 23:48:40
8
7
ПР-ът им е Флагман. Затова и единствени защитават некадърниците, които осакатиха завинаги жената :(
20.
гражданин
20.03.2015 23:19:15
7
13
Абу Мелих стана депутат никой да не може да го контролира когато източва касата! От трибуната на парламента настоява за умеличение на здравните вноски, за да има повече за крадене...
19.
hm
20.03.2015 21:05:32
11
8
"Категорично заявяваме и още веднъж подчертаваме, че болница Дева Мария няма да остане безучастна в опитите да се урони престижа й, нито пък ще толерира опити за шантажиране и изнудване". Оставам с впечатлението, че това семейство са скроили всичко, за да уронят престижа на болницата. Може би някой им е платил, за да изберат Драгнева за лекар, известна с пословичната си некадърност, с единствена цел да инвалидизира жената и да очернят така доброто име на болницата. Според мен не само не бива да им плащат обезщетение, а трябва да ги осъдят за опит за шантаж... Как не ви е срам! Изроди!
18.
123
20.03.2015 20:55:18
6
17
Недопустимо изявление от страна на болницата! Да нарича рекетьор една жена, останала инвалид, благодарение на доверието си в тази болница?! Що за морал?! Ако пиарът им е виновен за това изявление с меко казано недопустим тон и десетки стилистични грешки да вземат мерки. Явно каквито лекарите, такива и пиарите им... Нагла работа!
17.
майка
20.03.2015 20:02:01
4
1
"ИЗЛЕЗЕ", а не "излезне"!
16.
Потърпевша
20.03.2015 19:35:36
9
10
Аз също пострадах от Д-р Драгнева,слава Богу причини ми само силни притеснения!!! Не оставих така нещата и се Допитах до други доктори!!! Постави ми диагноза ,,миома",единствено за да источи някой лев от здравната каса ....Всички други доктори,потвърдиха с много изследвания ,съмненията за грешната диагноза...!!! А тя искаше да ме оперира по спешност,и ми обясни че е мнооого голяма и рискувам със здравето си ако откажа..!!! Единствена и цел е била да оперира ,за да получи парите по здравната каса ...,защото бях пациент в частния и кабинет!!!! Има Господ!!!! Сега ще отговаря за ниския си морал,и долни намерения...
15.
sssss
20.03.2015 15:41:50
11
22
В България останаха само неграмотните докотори визирам Бургас ... всички други отдавна са навън или в София.
14.
офф
20.03.2015 15:35:54
5
37
Да почна с това, че съм с много добри впечатления от д-р Драгнева. Но за друго искам да пиша - много, много грозно изявление от страна на болницата. Ако ПР ги е посъветвал да го пуснат - да го уволняват веднага. Как преди да са завършили проверката си, решават че нямат вина. Защо обвиняват хората, че ги изнудват? И къде по дяволите е другата страна - защо не потърсите и тяхната версия? Или те не са ви платили за репортаж?
13.
лекар от болницата
20.03.2015 15:18:41
7
22
За какво да ви лекуваме като и без това си източваме здравната каса както си искаме. Даже по - добре не идвайте че само ми разваляте спокойстието.
12.
Чолакова
20.03.2015 15:14:17
19
18
Аз и моето семейство сме от БЛАГОДАРНИТЕ И ПРИЗНАТЕЛНИ пациенти на д-р Драгнева. Тя направи по спешност моето секцио, именно тя беше ЧОВЕКЪТ, който стоя в болницата близо 3 часа, след края на смяната си, за да се увери, че аз и останалите 4 родилки през този ден сме ок и чак тогава да се прибере спокойна у дома, след тежкия работен ден. Благодарни сме и на целия екип на МБАЛ Дева Мария, от най-ниското до най-високото стъпало!!!
11.
??????????
20.03.2015 14:56:44
10
28
Бесове, а вие колко поискахте от болницата, за да пуснете становището им? Знаем колко сте продажни и с какви методи действате, особено при бизнеса. Който не си плати-яко плюене.
10.
....
20.03.2015 14:51:26
1
4
Номер 11 исках да кажа
9.
До Свилен Стратиев
20.03.2015 14:51:12
8
25
Човече напълно съм съгласен със теб защото лично си изпатих от така прехваленото им урологично отделение сумати пари нищо и за капак инфекция която вече втори месец немога да оправя.Там те гледат като банкнота и нищо повече.Държавните болници може да са мизерни но с подобри специалисти.
8.
....
20.03.2015 14:50:09
9
19
С две ръце подкрепям 12
и ние с жена ми се опарихме..
Синът ми се роди жив и здрав в 1-ва поликлиника,да е жив и здрав д-р Ангелов и екипа му.
7.
Свилен Стратиев
20.03.2015 14:32:10
10
50
Утвърдена болница била.....,утвърдена във взимането на пари.Преди 4г,бременноста на жена ми водеше д-р Ризова,която тогава работеше в Дева Мария.В седмия месец започна да вдига кръвно и болки в бъбреците и постъпи в болницата за "лечение" там.Под лечение имайте впредвид лежане на легло и система.Стоя 3 дена и я изписаха.На вечерта вкъщи и се поду ръката заради некадърно сложен абокад.Посетихме болницата към 23.00 ч.Дежурния лекар я видя и каза мажете с риванол и вода.Тази "консултация" струва 50 лв,но настоя да я види и гинеколога,който беше дежурен(д-р Добрева).За нея това беше нормално и с компрес риванол ще се оправи.И тази "консултация" струва още 50 лв .След 4 дена болките в бъбреците станаха непоносими и пак влезе в болницата.2 дена пак лежане и системи,без преглед с никаква апаратура,защото нямат я изписаха с болки и оправдание,че нямат нужния специалист по бъбречни заболявания.2 дена престой (не по здравна каса) ни струваше 517 лв(още пазя касовия ордер).Отидохме в окръжна,при д-р Блецова.Жената я видя,че плаче от болка назначи незабавни изследвания и по спешност я вкара в патологична бременност,където роди в 7 месец при д-р Трепечов, заради "утвърдената' болница и некадърната д-р Ризова.Майки не се лъжете,там не е болница,а хотел за бременни.Условията в окръжна са на абсолютно същото ниво(чиста стая и каб.тв за 2 лв),с разликата,че имат апаратура и специалисти!!!
6.
Бургазлия
20.03.2015 14:26:33
12
47
Малко са 50 000 лева обезщетение за осакатена жена в детеродна възраст. От отстраняването на матката ще последват необратими процеси касаещи здравето й до края на живота й. Първо няма да има повече деца, ще се наруши хормоналното състояние на организма, от което ще последват проблеми с всички други органи, ще влезе в ранен климактериум, ще се състари, ще почувства непълноценност, може да се депресира и др. и др. Така че трябва да съдят и Драгнева и болницата!!!
5.
berserk
20.03.2015 14:24:48
14
23
Ще му пръднете на Самир на к.ра, нали неговите хора-ГЕРБ са на власт.
4.
bgbs
20.03.2015 14:16:24
29
19
Нищо си и няма на болницата. Сега защото сте здрави пишете глупости, ама когато ви потрябва доктор ще висите пред кабинетите и ще подсмърчате.
3.
АлекС
20.03.2015 14:09:06
9
27
За жалост и тази болница вече не е същата ,а някои от лекарите не са за там!!!
2.
!!!
20.03.2015 14:00:32
8
38
За съжаление повечето доктори са груби!
Когато са и некадърни,тогава вече става опасно!
А когато предварително ти поискат и пари....нагло!
1.
fff
20.03.2015 13:59:40
13
39
Най измамната болница в цяла България създадена изцяло за печатане на пари,освен това е пълна с немърливи доктори .Последно се беше чуло че има и вътреболнична инфекция направо ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори