×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Събарят култовата сграда на Музикалната дирекция в Бургас, подготвят терена за строеж


Събарят култовата сграда на Музикалната дирекция в Бургас, подготвят терена за строеж
Основите на зданието ще бъдат запазени, коментираха работници
13 Март 2015, Петък, 18:57 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА снимки Петър ВАСИЛЕВ

Ще бъде изграден Дом на писателите
Работници събарят стените на сградата на бившата Музикална дирекция на бургаския площад Баба Ганка, видя репортер на Флагман.бг. Те обясниха, че основите на култовото здание ще бъдат запазени, което навремето бе обещано за Дом на културните дейци още по времето на кмета Йоан Костадинов. Години наред обаче сградата се рушеше пред очите на бургазлии.

Едва сега Община Бургас се зае със строителството. През следващите месеци ще бъде изграден Дом на писателите, който ще носи името на емблематичния бургаски поет Христо Фотев. Помещенията в зданието ще бъдат изцяло пренаредени. Ще има представителна зала, кафе-клуб и музеен кът с вещите на Христо Фотев. Дворното пространство ще бъде с много зеленина.














В категории: Бургас


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
14
Коментара по темата
14.
Бай Драган
16.03.2015 21:35:06
1
1
Леле като гледам колко писателски дружества са се подписали си мисля, че Бургас е на първо място по писател на глава на населението. Издават ли издават книжки финансирани от Общината, а сега и дом ще им построят. Те нямат ли си домове? Някога дарители са строили тази сграда, а сега я разрушават. И какво ще излагат в този музей на Фотев? Сигурно бутилките дето ги е изпил. Всичко взеха жените му.
13.
Бургаското женско дружество "Самосъзнание&quo
16.03.2015 12:39:14
0
6
Ето нашето писмо до писателските дружества в Бургас и копие до Кмета и Председателя на Ощинския съвет. Никой не ни обърна внимание, още повече на нашата благородна и безкористна дейност, да не говорим за децата на Бургас.

НЕЗАВИСИМО ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО
“САМОСЪЗНАНИЕ”– гр.Бургас
INDEPENDENT FEMALE ASSOCIATION
“CONSCIOUSNESS”- Burgas

Изх.№ 00-01-02 / 26.01.2015 г.

До Координатора на писателските дружества към Община Бургас
Отдел „Култура”
Ул.”Шейново” 24
Г-жа Милка Иванова
Гр. Бургас

До Дружество „Български писател”
Г-жа Роза Боянова
гр.Бургас

До Регионално писателско дружество „Петко Росен”
Г-н Иван Бубалов
Гр. Бургас

До Дружество на свободните писатели
Г-н Станислав Марашки
Гр. Бургас

До Дружество на българските фантасти
Г-н Янчо Чолаков
Гр. Бургас

До Писателско дружество
Г-н Иван Сухиванов
Гр. Бургас

Копие: До Общински съвет
Г-н Костантин Луков
Гр. Бургас

Копие: До Кмета на Община Бургас
Г-н Димитър Николов
Гр. Бургас

Уважаеми госпожи и господа,

Обръщам се към Вас в качеството ми на Председател на Бургаското Независимо женско дружество “Самосъзнание” от името на Управителния съвет на дружеството във връзка със сградата на пл. „Баба Ганка”.
Сградата на пл. "Баба Ганка" е определена за Литературен дом на бургаските писатели. Ние, Бургаското женско дружество "Самосъзнание", нямаме нищо против бургаските писатели, даже сме много добронамерени, но сигурно не знаете, че там, на пл. "Баба Ганка" в сърцето на Бургас е сградата на Бургаското женско дружество "Самосъзнание" - ул. "Вола" № 1. Сградата е построена през 1934 г. от женското дружество за Дневен детски дом на децата от социално слабите семейства в гр. Бургас и е била такава
до 1950 г., а седалището на „Самосъзнание” е било точно в тази сграда. АКО ДЕЦАТА НА БУРГАС ЩЕ БЪДАТ ПРЕНЕБРЕГНАТИ, ТО ЗА КАКВО МУ Е НА БУРГАС ЛИТЕРАТУРЕН ДОМ? Нашата дейност е културна, образователна и благотворителна.
Още повече, че това беше предизборното обещание на г-н Николов към дружество "Самосъзнание" - тази сграда да бъде дневен детски дом за децата на социално слабите семейства от Бургас.
Бихме искали да помислим заедно как да съвместим дейността на бургаските писатели с нашата - та нашата основателка и първа председателка е най-заслужилата жена на Бургас и България, световно известна като писателка, журналистка, борец за мир, за правата на жените, децата и възрастните хора и още много други. Почетен гражданин на гр. Бургас е. Редно е там да стои нейното име, например Литературен дом "Жени Божилова Патева", или Дом на културните дейци „Жени Божилова Патева”.
Очакваме предложения най-късно до 10 дни и се надяваме заедно да вземем правилното решение.
Убедена във Вашата добронамереност към благородната дейност на Бургаското Независимо женско дружество “Самосъзнание”, предварително Ви благодаря.


16.3.2015 г. С уважение
гр. Бургас
12.
бай Иван
15.03.2015 22:00:47
1
4
Дано в града ни да има вече достатъчни игрални зали,защото досега културните клубове ги приватизират,а новите собственици правят бинго зали .
11.
seaman
14.03.2015 21:18:39
1
1
да направят дом на Моряка ,не на алкохолика !!!
10.
Бургаското женско дружество "Самосъзнание&quo
14.03.2015 17:22:34
0
10
Виждаме какво се случва със сградата на Бургаското женско дружество "Самосъзнание".Построена е през 1934 г. от женско дружество "Самосъзнание" за децата на социално слабите семейства в Бургас и е била Дневен детски дом до 1950 г. След това е национализирана. Предизборното обещание на г-н Николов към нас бе да се възстанови Дневния детски дом. А сега какво се случва? Нима писателите ще се чувстват добре в тази сграда? Нима няма поне на тях да им тежат на съвестта децата?
9.
Георги
14.03.2015 12:33:38
2
10
Какви писатели бе?
8.
сиса
14.03.2015 11:19:18
4
13
Пак гербаджийски хватки за КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ
7.
Дон Кихот
14.03.2015 10:52:34
4
4
Ще ли да изложат вещите на Хр.Фотев а може би и мумията му .Фетишисти ,комунисти, .....Оставете тези които се занимават с култура /без да бъдат к у л т у р н и дейци/да се организират свободно по интереси и да творят колкото могат в
свободна а , не в алкохолна среда в кафе клуб.
6.
Атанас
14.03.2015 09:47:48
11
6
Стройте още домове и паметници!
Давайте другари, ще построите комунизма отново!
Град на простотията, младите бягат, скоро ще останат само пенсионери и ще трябват много домове и паметници давайте давайте още домове постройте!!!!
5.
Коле
14.03.2015 09:39:03
5
17
Едни пари да се изхарчат, едни комисионни да се вземат.
Следва дом на певците, дом на музикантите, дом на архитекта, дом на машиниста ... дом на глупостта.
Затова бягаме от тази проста държава...
4.
Бург USA
14.03.2015 09:29:32
10
7
Браво!
Най накрая за тези които документират историята На света и България --- во веки, дом!
Браво! Най хуманната новина!!!!
3.
aa
14.03.2015 09:23:34
12
12
Харчат се пари за безмислици. Дом на писателите? По-голяма глупост не съм чувал....
2.
ддд
14.03.2015 08:39:52
6
8
Да,но не се знае в крайна сметка какво ще стане
1.
бургаско магаре
14.03.2015 08:17:03
7
12
да не забравят и авторите на "бургаски вечери". То преди избори и за клошарите ще построят втори приют
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори