×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слабаков: Децата губят интерес към историята, защото учебниците са писани от психопати и предатели


Слабаков: Децата губят интерес към историята, защото учебниците са писани от психопати и предатели
Който няма минало, няма и бъдеще. Трябва да познаваме историята си, за да знаем накъде вървим, каза Андрей Слабаков
03 Март 2015, Вторник, 14:04 ч.

Ако се появи днес герой, политиците насъскват срещу него хакери, тролове, гноми и всякаква гад, за да го оплюят, каза режисьорът

Трябва да учим децата си да обичат България. Те обаче губят интерес към историята, защото учебниците са под всякаква критика. Написани са от психопати и национални предатели. Постарали са се да откажат децата да учат. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ  режисьорът, сценарист и актьор Андрей Слабаков.
„Който няма минало, няма и бъдеще. Трябва да си спомняш някои неща, за да знаеш накъде да вървиш“, подчерта Слабаков. На въпроса героите само в кадрите от филмовите ленти ли останаха, той отговори, че ги има и в парламента, но те са отрицателни. „Появяват се отвреме-навреме някакви читави хора, но политиците направиха всичко възможно да са много малко. Изглежда се страхуват от някакъв вид конкуренция и ако някой е свестен, единственото, което успяват да направят, е да насъскат група хакери, тролове, гноми и всякаква гад, за да го оплюят. Политиците обичат така да насъскват хората един срещу друг“, добавя режисьорът.
Той разказа как се е превъплътил в образа Бойчо Огнянов от „Под игото“.
„Бях на 27 години тогава. Този филм бе сниман от 1986 до 1989 г. На мен ми бе много по-лесно, отколкото на Веселин Плачков, който получи ролята на апостола от „Дякон Левски“, защото аз играх някакъв литературен герой, а той - жив човек и в неговия случай хората трудно прощават интерпретациите“, обясни Слабаков.
„Трудно беше, защото освен, че влизаш в образа на велика личност, има и обществен натиск, и трепет, който е извън кадъра. Голяма е моралната отговорност към хората и историята. Филмът обаче ми даде много. Апостолът е казал „Тоз, който ни освободи, той ще ни и пороби“, защото сами трябва да се оправяме и заедно да излезем от тази блатна смрад, в която се намираме и в момента“, заяви Плачков.
Не сме българи само на Трети март и не трябва да се сещаме за героите само на празника, каза още той.

В категории: Животът


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
Krasimira Romeova Krasteva
10.08.2015 22:17:18
6
2
Politicheska propaganda! Natrapvat si mnenieto! Kato gospod, koito ti govori chrez satelitite...
7.
До Събуден
03.03.2015 21:22:53
5
5
Направо си лягай. Смяна на политическата система. Референдумна демокрация. Народа участва пряко в избирането на закона. Там е истината а не да даваш властта в някви халки, да крадат от нас
6.
Събуден
03.03.2015 20:11:31
10
12
Докато АТАКА не дойде на власт,ще е така.Замислете се защо всички медии са срещу тях.Скатаджиите излъгаха хората,влязаха в Парламента и сега ходят като дерибеи и са патеричката на Боко.
5.
za
03.03.2015 17:44:01
15
14
И установих за пореден път, че при последователя на Стамболов съвсем, ама съвсем няма и грам уважение към Русия, дори напротив. Ето малка част от статията на Захари Стоянов „Социализмът в България”: „Във време на Румелия продаваше се изцяло село Иникой. Отиде да го купува една руска баришня, която си е въобразила, че и братушката е такова животно, каквато е руският мужик. Пазарлъкът с турците станал вече, когато се явява при баришнята една депутация от околните българи: навоселци, изворци, марковчени и пр. Те заявили на баришнята, че България не е Русия, че ако тя посмее да купи селото, то с балон трябва да слиза в имуществата си. И самите продавачи турци на същото основание на стари традиции отказали да продават своето имущество на едно лице”/В. „Свобода”, 20.12.1887 г./ И още малко от Захария в същата статия: „Когато нашите сиромаси освободители /простите солдати/ преминаха в България, още в Свищов те прехапаха език и почнаха да псуват „Проклети братушки! От какво се вие оплаквахте?”. Другояче не можеше и да бъде. Руският селянин, наречен мужик, спи на печката с цялото си семейство, на което за постелка и завивка служи мазния и миризлив кожух. Неговата изба, или къща, прилича на нашите кочини. За градинка, лозици, двор, нови дрешки и пр., той е петимен. Всичкото му съществование принадлежи на помещика, на пристава, на полосната старшина, на попа и пр.” /Текстът на Захари може да се открие и в „Захари Стоянов. Съчинения.” Том 3, 1966, стр. 213-217/.

Винаги съм се питал от какво иде това ръбесто русофобство на народно-либералите Стамболов, Захари Стоянов, Димитър Петков, че и на консерваторите.

Скоро открих едно от възможните обяснения.

Става дума за пари, за много пари,

които е трябвало да плати младата държава. И тук няма ни славянско единение, ни братска помощ. Има злато и окупация.

И доказателствата са в официални документи, съзнателно крити и непопуляризирани от историци, анализатори, че и политици.

Може да ги намерите и вие, уважаеми читатели.

Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник”от януари 1884 г. се оказва, че „братската помощ” по нашето освобождение е струвала на българския народ 10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези „книжни рубли” е точно 32.5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ буквално четем: „Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер/аторски/ Войски, съгласно определението на Берлинский договор”. Т.е. 32.5 тона злато.

Обърнете внимание на думата „окупация”, драги читателю! Излиза, че ний, българите сме платили за окупацията си, а не за освобождението си. Потвърждение за имперските амбиции за „Задунайска губерния” откривам и в първия том на издадената в СССР академична „История на България” през 1954 г., където на стр. 308 буквално четем: „Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война”. Кратко и ясно, даже не е и цинично. Писано е от съветски учени, сталинисти, вероятно и интернационалисти.

Е, донякъде сега разбирам защо гърми така гласът на великия медвенски овчар Захари Стоянов.

Не разумявам, обаче, какво честваме на 3 март?!...
4.
4
03.03.2015 14:09:42
6
14
прав е
3.
emigrant
03.03.2015 14:08:14
1
10
Днес е светъл празник - национален , ден в които България е извън Османската империя. да , Слабаков е прав.В тези 25 г Демокрация ние като нация за сетен път показахме че нямаме кауза за обединение . Да отричаш историята си е подло и то в услуга на какво. Пак русофили, русофоби. Ние като нация сме малка държава и ако политическият елит не се научи не да се кланя а да защитава националния ни интерес , ние нямаме бъдеще.
Историята в училищата е в хаосно състояние - КЪДЕ СА ИСТОРИЦИТЕ , БУДНАТА , РОДОЛЮБИВА НАЦИЯ - Кои писа , кои оценява и допусна това - къде епрокуратурата . Тук има или поръчка или както сме свидетели идва и то министър - сипе бисери , иска реформи ама горкият не е в час - случаи е на образованието . здравеопазването. Така реформа не се прави - няма лошо да се вземе от миналото и да се доразвие - ако това не е пътят то политиците доказват , че не са адекватни и мястото им не е в управление на държавата .
2.
санчо панса
03.03.2015 13:13:37
2
12
Проблема е във всички нас.Нихилизмът и индивидуализма са основа на робуването на повърхностни "ценности" които за някои носят много пари и власт .Вярвам в младите хора които ще възстановят патриотизма без да го използват за лапане на привилегии,власт,пари с власт, ...
1.
гражданка
03.03.2015 11:34:58
0
26
Не съм фен на Слабаков ,но е прав като казва ,че децата губят интерес към историята ,защото учебниците са написани отвратително ,а за илюстрациите в тях да не говорим.Детето още от малко трябва да събудиш интерес у него и да знае историята на родината си.Аз съм нач .учител,обичам много историята и съм доста веща в това отношение ,когато имаме исторически урок ,аз им го разказвам като приказка-децата ме слушат като онемели и с голям интерес,и дори искат още и още, и не искат часа да свърши ,или ,ако е свършил, искат да продължа следващия час..Но веднъж по повод представяне на учебници ни събраха и на господина ,който рекламираше учебниците,аз му зададох почти същия въпрос ,като на Слабаков ,защо не се пишат разбираемо учебниците и интересни ,и т.н.той ми отговори,че не е необходимо обширно да ги занимаваме в начален клас подробно с историята ,само трябвало да го споменем като факт.Стана ми ясно ,оттогава ,откакто го споменаваме само като факт ,учениците дори не знаят кога е обесен и как Левски -например,а и не само това!Но това е образованието в България!Честит празник на всички българи и родолюбци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори