×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радан Кънев подреди Путин до Мусолини, Хитлер и Франко


Радан Кънев подреди Путин до Мусолини, Хитлер и Франко
Радан Кънев
01 Март 2015, Неделя, 19:46 ч.
Източник: frognews.bg

Лидерът на ДСБ с анализ за убийството на Немцов
Несъстоятелни са твърденията, че Путин е невинен за убийството на Немцов, защото няма полза от това. Ако се потвърди, че Немцов е подготвял материали за руските диверсионни планове в Украйна, аргументът "Cui bono?" (кому ползите) рухва със страшна сила.

Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев в анализ за убийството на руския опозиционен лидер.

Ето и пълния текст на Радан Кънев:

Tвърдението, че Путин е невинен на принципа "Cui bono?" е крайно несъстоятелно. Този принцип не важи в диктатурите - те по принцип основават властта си на насилие и страх. Още по-слаб аргумент е 86%-овия "рейтинг" на диктатора. На този принцип a priori оневиняваме Мусолини, Пиночет и още десетки диктатори за извършените под техния режим убийства... Ако се потвърди обаче, че Немцов е подготвял материали за руските диверсионни планове в Украйна, аргументът Cui bono рухва със страшна сила...

Предположението, че извършителите са крайнодесни фашистки (т.нар "рашистки") активисти, независими или непряко зависими от Путин, е сравнително достоверно. Повечето политически убийства се приписват именно на крайни, "несистемни" поддръжници на съответния режим, толерирани, но не пряко и особено не официално ръководени от него. Примери десетки, аз ще дам български, от нашата богата на политическо насилие нова история - Стамболов, Стамболийски (ех, тези "македонци"), Петко Д. Петков, Никола Генадиев...

Истината е, че всяка диктатура отглежда своите крайни, често на думи "опозиционни", радикални шпиц-команди. Използва ги, освен за разправа с противници на режима, и за заплаха към съседите и международната общност, за да представи диктатора за умерен, човечен, притиснат в ъгъла от радикалите баща на нацията. Типични примери - Мусолини, Хитлер, Франко и ... Путин.

Рашистките шпицкоманди са 100% рожба на властта в Кремъл, дори някои от тях да излизат извън контрол. Прочее, не е чудно ако излизат извън контрол, защото Путин десетилетие насаждаше дива ислямофобия, а днес брутално флиртува с мюсюлманското население на Федерацията, използвайки антизападните му настроения. Днес крепостта на Путин е Чечня, пръв политически другар - Кадиров, а самият Путин се държи като халиф на Кавказ и Каспийския басейн. Рашистите в Москва надали са щастливи.

За мен е ясно, на база на горните аргументи, че отговорността на за убийството на Немцов е на режима в Кремъл. Независимо дали от там е дошло прякото нареждане, което е също твърде възможно.

Пиша този доста дълъг текст обаче с друга цел, пиша го като български политик. Дълбочината на кризата в РСФСР, остротата на диктатурата в Кремъл и податливостта на българските медии и коментатори на абсурдните и евтини пропагандни тези на руското разузнаване, показват, че България е страна в много голям риск. Никакво подценяване не бива да се допусне. И незабавно трябва да се предприемат действия за укрепване на службите за сигурност - ДАНС (руско направление), разузнаване, военно разузнаване, да се провери издъно МВР и прокуратурата за влияние и за готовност да реагират на престъпления срещу Републиката, да се проследят комуникационните и медийни канали на пропагандата. Националната сигурност не е да следиш любовниците на опозицията, не и сега.

И накрая, за малко успокоение. Другари резиденти, напълнихте ми главата с информацията, че Немцов имал младо гадже и обичал жени. Затова и не бива да жалим за него. Не беше ли лошо само да си гей по вашите стандарти? Объркахте опорните точки.

В категории: Политика


11
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
11
Коментара по темата
11.
Глупав въпрос
03.03.2015 15:48:38
0
1
Боли ме кура за Кънев, Немцов и други педераси. Искам само да попитам тъй като днеска 3 март какво щеше да стане, ако проруски, финландски и румънски сепаратисти не бяха влезнали да се бият със законната турска власт през 1977-78година?
10.
Боко Тиквата
03.03.2015 09:47:10
0
2
Радане по ИЗМИСЛЕН и САМОЗВАН политик от тебе не съм виждал. Поучи се от Меркел -(Винаги с европейският съюз ,но НИКОГА против Русия). Ти стана по голям католик от Папата бе смешник.
9.
Боко Тиквата
03.03.2015 09:47:09
0
2
Радане по ИЗМИСЛЕН и САМОЗВАН политик от тебе не съм виждал. Поучи се от Меркел -(Винаги с европейският съюз ,но НИКОГА против Русия). Ти стана по голям католик от Папата бе смешник.
8.
Боко Тиквата
03.03.2015 09:47:09
0
2
Радане по ИЗМИСЛЕН и САМОЗВАН политик от тебе не съм виждал. Поучи се от Меркел -(Винаги с европейският съюз ,но НИКОГА против Русия). Ти стана по голям католик от Папата бе смешник.
7.
Eврогейче
02.03.2015 23:28:08
0
2
Ей,миризлив евреин,тоз път си намерихте майстора с Путин.И вие и американците.Жалко,народа не осъзнава какво става и го лъжат,ама много го лъжат,че има 'ПФ'.Хора,събудете се,тия патриотари предават България!
6.
до БГ
02.03.2015 12:27:38
0
3
Ами за чий хуй му е на Кънев да се вре в отношенията между Украйна и Русия и да нарежда Путин по този начин, а?Че и какъвто си е малоумник нашият дебело подчертава, че говори като политик, т.е. това е мнението на една от управляващите партии в България за президента на Русия. Нито Меркел, нито Обамата си позволиха такива думи.
5.
mdaaa
01.03.2015 22:58:52
1
4
Този се взе на сериозно! И това ми било политик! Бих могъл да напиша още много неща, ама не си струва. И тази еднодневка ще види залеза, лошото е, че ние ще сърбаме попарата от непремерените думи и дела.
4.
БГ
01.03.2015 22:13:26
0
4
Чий хуй търсят американците в украйна ,пък и в целия свят.Няма да успеят да я демократизират Русия .Бял ден не видяхме за 25 г.
3.
г-н Ганьо Чорбаджийски
01.03.2015 20:22:40
7
1
Прав е.Путин се оказа голям изрод.Заради него хиляди невинни украинци страдат в момента
2.
до 1
01.03.2015 18:51:01
2
3
Що си сам? Къде са другите мурзилки?
1.
Д-р Филип Димитров
01.03.2015 18:15:22
2
4
ПРЕГЛЕДАЙ СЕ ,БЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори