×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Песен на българче от Ню Йорк разплака сънародниците си преди 3 март (ВИДЕО)


Песен на българче от Ню Йорк разплака сънародниците си преди 3 март (ВИДЕО)
Виктор мечтае за България и се чувства българин, макар и далеч от страната си
28 Февруари 2015, Събота, 16:46 ч.

8-годишният Виктор сам съчинил песента, майка му помогнала с текста

Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет и то точно в навечерието на националния празник 3 март. Над 23 хиляди души са гледали видеоклипчето само за ден-два. Виктор Велинов е на 8 години. През пролетта на 2014-та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, вдъхновен той съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова - поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.
През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов - випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът - беквокалистките от клипа.

„Песента е посветена на всички български деца, родени и растящи извън България, които носят българска кръв и самосъзнание. Далеч от Родината, ние не преставаме да бъдем българи!“, написа в YouTube майка му, която сподели там клипа.

Ето и текста на песента:

България, България!
Аз обичам България!
България, България -
Сърцето ми е в България!

Мама е родена във България,
Но заминала много надалеч...
Аз говоря на езика, майчиния
И сънувам българската реч.

България, България -
Така нарича мама сълзите си
България, България,
Земя, където почиват дедите ни...


Дали ще те открием пак, България,
Ти ще познаеш ли своите чеда -
Пилeни по света и разпилявани
Откъснати от корена цветя.

Хиляди крехки цветя,
са откъснати и разпилeни по света.
Това са децата на един непреклонен народ
със славно минало...

България! България!
Ние сме цветята ти откъснати...
България, България,
Но в кръвта ни винаги възкръсваш ти!

В категории: Животът


20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
Чичо Манчо
02.03.2015 09:34:26
0
0
Цветята на България са прогонени в чужбина, тук останаха само миризливи цигански бодли!
19.
Dimitar
01.03.2015 17:27:23
0
1
Бъдете сигурни, че тези цветя които са останали в България увяхват и изсъхват- България не ги полива. За съжаление, България се отнася с тях като с плев
18.
Зомби
01.03.2015 17:24:53
0
1
Именно тан е трагедията,че детето няма нищо общо,а лошото е,че го използват за параван.
17.
Какво толкова!
01.03.2015 17:23:12
0
1
Има нещо много,много фалшиво и в песента,и в детето.Пее на български като на чужд език.Това,разбира се,е разбираемо,само суперлативите са не на място.Българите,живеещи в чужбина са щастливи,че не са в България,поне 90%.Другите просто имат проблеми с адаптацията.Защото ако не е така,какво правят навън?Нали е ясно,че никой не ги задържа насила там?
16.
боли ме уя
01.03.2015 17:20:24
0
1
КАТО ИМ Е МЪЧНО ДА СЕ ВРЪЩАТ ТУК , КАКВО МИ ПЕЕ ТОВА КОПЕЛЕНЦЕ. НЕКА ДА СЕ ВЪРНЕ И ДА ВИДИ КАК СЕ ЖИВЕЕ ПРИ ГЕРБ
15.
Хан Крум
01.03.2015 17:19:12
0
2
МАМКА ВИ ДА ЕБА УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ ДЕТО ПРОГОНИХТЕ ЦВЕТА НА НАЦИЯТА И СЪЗДАДОХТЕ ГЕНОЦИД ЗА УНИЩОЖЕНИЕ А ТУК ОСТАНАХА ЛУМПЕНИ И ГЪЗОЛИЗНИЦИ НА РАЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦВЕТОВЕ, ГЛАДНИ, БОСИ И ГОЛИ НО ГОРДИ С КУХИ ГЛАВИ, УЖАСЯВАМ СЕ, ЧЕ ЖИВЕЯ МЕЖДУ ЛУМПЕНИ НАЙ-ПРОСТИ ОТ ПРОСТИ !
14.
Keuro
01.03.2015 17:16:32
0
1
Мен пък изобщо не ме разплака, даже не я дослушах. Болни родителски амбиции детето да е известно. Само някакви кухавели, дето гледат сериали и реалитита по националните ни медии, могат да се трогнат и да реват цяла нощ, ако щат.
13.
Русофил
01.03.2015 17:14:13
0
1
Кофти песничка! Мноого посредствена, ама като за Америка става.....
12.
профгрупорг
01.03.2015 17:12:37
0
2
Заплатите са обидно ниски. Не се ли вземат мерки да се вдигне стандарта, скоро всички ще запеем тази песен. Докато бизнеса е в ръцете на мутрите и чуждите колониалисти, заплатите ще са жълти стотинки.
11.
Борето Чакъров
01.03.2015 17:09:35
0
2
Хора, песньовката е пълна боза, личи си, че детето е жертва на болните амбиции на майката. И стига сте се втелявали колко хубав глас имало. Гласът е обработван нескопосано с Melodyne plugin, демек сверяван е да не е фалшив. Ама кво ли ви разбират главите
10.
юпито
01.03.2015 17:05:27
0
2
НАЗДРАВИЕ С ДЖАКЪ ! ВИЕ ПИИТЕ КАМЕНИЦА ОТ ПВЦ И ГЛЕИТЕ БНТ !
9.
моцарт
01.03.2015 17:03:57
0
2
Нещо не ми хареса. Звучи ми мелодраматично фалшиво. Напудрено. Изкуствено приповдигнато.
8.
ю ес ей
01.03.2015 17:01:46
0
2
То е американче - НЕ е българче! Щом е роден там е американец. Българчета се раждат в България.
7.
Андрешко
01.03.2015 16:59:02
0
2
Болни амбиции на поредната българска мърла, искаща да пробута малкия си келеш в топ - тен.
6.
Много видял
01.03.2015 16:57:02
0
2
Ала Бала истории. Българите в Америка са същите помияри като българите в България - завистливи, злобни, мръсно си правят един на друг. Повечето гледат да забравят български по-бързо. Дават го големи патриоти само като дойде време да се яде и пие. Стават същите лицемери като господарите им американци.
5.
Янки дудъл
01.03.2015 16:55:39
0
2
ПРомили са му мозъка на детето. Като толкова им липсва да ходят на майка си на българия
4.
Абееее... кво да ти кажа!
01.03.2015 14:12:55
0
3
Не ми прилича много на майчин език. По-скоро е езикът на Григор Димитров - някаква музейна рядкост от миналото, чул отнякъде че има такъв език амаааа... я дай са си я караме на английски! Защо да се мъчат децата?
3.
Ер-голям
01.03.2015 13:38:50
0
3
Първият път Ъ-то в "България" се чува, но нататък и трите деца забравят, че трябва да го произнасят... Но иначе пак всичко им се разбира!
2.
Блгааария! Блгааария!
28.02.2015 19:41:26
5
3
Защо не чувам Ъ-то?
1.
bg
28.02.2015 19:24:52
3
8
SUPER :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот
Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия
Люба КУЛЕЗИЧ Люба КУЛЕЗИЧ Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори