×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС опитва да се вкопае във властта около ГЕРБ! Ако ги допуснат – оттегляме подкрепата си!


ДПС опитва да се вкопае във властта около ГЕРБ! Ако ги допуснат – оттегляме подкрепата си!
Валентин Касабов: Говорех за едно перхидролено човече с избелена коса. Защо лицето Волен Сидеров се разпозна, след като половината депутати от ДПС са боядисани?!
25 Февруари 2015, Сряда, 21:01 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка архив Флагман.бг

Ще осъдя за пореден път Волен Сидеров за клевета. Той скачаше най-много срещу нашето настояване в правилника на НС да влязат проби за алкохол и наркотици

-  Г-н Касабов, днес Патриотичният фронт гласува „въздържал се“ в парламента за ратификация на дълга от 16 млрд. лева. Това няма ли да разклати отношенията ви с ГЕРБ, те очакваха подкрепата Ви?

- Не успяха да ни убедят окончателно в нуждата за вземане на толкова голяма сума.  Подкрепата си за правителството сме я дали на базата на нашата програма. Когато водихме разговорите с ГЕРБ не е ставало изобщо въпрос, че ние ще подкрепяме тази процедура. Освен това имаме ясна и категорична уговорка, че по определени въпроси ние ще изказваме своето различно мнение. Ние не сме част от управляващата коалиция, коалиционно споразумение не сме подписали, това направиха ГЕРБ, Реформаторският блок и АБВ. Патриотичният фронт  казахме, че ще подкрепяме правителството до момента, докато то изпълнява точките от нашата програма. Ние сме категорични, че не одобряваме този голям заем.

- Как реагираха вашите избиратели и членове по време на разговорите ви с ГЕРБ на тази тема, по СКАТ тв зрителите направо ви заклеваха, ако дръзнете да вдигнете ръка „за“, достраша ли ви заради настъпващите местни избори?

- Разговаряхме с много наши структури от цялата страна, защото в крайна сметка избирателите са ни пратили в парламента. Те бяха на позицията, че не бива да гласуваме за този заем. Ние се вслушахме в тяхното мнение. Но затова пък го подкрепиха ДПС.

- А как си  обяснявате поведението на ДПС, те  изиграха ключовата роля?

- Обяснявам си го с факта, че ДПС опитва по всякакъв начин да ни игнорира и да влезе отново във властта, защото правителството започна да маха техните представители от държавните структури, където са набутани некомпетентни хора от тяхната партия, без нужните познания и опит - всякаква паплач. Опитват сега да се вкопаят във властта и да си разпрострат пипалата и мрежата от обръчи.

- Смятате, че това е стратегия от страна на ДПС, за да опази ключови постове в държавата, а не че има задкулисна договорка между ДПС и ГЕРБ като цяло, така ли?

- На първи поглед може така да го кажем, но не знам дали няма действително задкулисно заиграване с ГЕРБ. Може само да гадаем на този етап. Възможно е нещо да са обещали един на друг,  ще следим как ще се развият нещата. Ако има влияние ДПС, ние ще преоценим нашето отношение, ще оттеглим нашата подкрепа за правителството.

- Ако ДПС опита да ви изолира с тези трикове във важни моменти, как ще реагирате?

- Предстои да бъдат разглеждани доста закони, ще се проличи как ще гласуват. Засега само разсъждаваме по темата, нека да бъда коректен.

- Бойко Борисов ви подигра, че сте му предоставили списъци с имена за назначения на държавни постове, за да спазарите гласуването на дълга. Отказът му да назначи ваши хора не е ли същинската причина за поведението ви днес?

- Бойко Борисов в този случай говори неистини. Ние отказахме министри, зам. министри, областни и зам. областни управители. Това е ясно и се вижда от всички. Когато се водеха преговорите с ГЕРБ в началото, ние казахме, че можем да предложим по места, на по-ниски длъжности, наши специалисти. Ние имаме експерти, за които казахме - ето ги хората, ако имате нужда от тях, вземете ги. Но не сме казали, че назначението им трябва да стане на всяка цена. По никакъв начин, към този период, тези дни, ние не сме съпоставяли гласуването на дълга с назначаването на хората. Не знам защо Бойко Борисов свърза едното с другото.  Ние ще продължим да подкрепяме правителството, ако изпълняват нашата програма, без значение дали ще назначат някого или не. Това нас не ни касае. Условия не сме поставяли.

- По време на дебата за дълга избухна скандал между Вас и Волен Сидеров. Какво ви предизвика да го наречете „перхидролено човече“ от трибуната?

- Аз не съм предизвиквал скандал. Не знам защо лицето Волен Сидеров се разпозна в думите ми. Аз говорех за едно перхидролено човече, което си избелва косата. Не съм му назовавал името, дори използвах среден род, не съм определял дали става въпрос за мъж или жена. И той скочи. Разпозна се, при положение, че половината депутати от ДПС си боядисват косите. Освен това много от жените си боядисват руси косите. Това обаче стана повод цялата им група да връхлети срещу мен на трибуната. Поканих ги. Ако искат по екстралингвистичен начин да им обясня какво имах предвид – нямам нищо против, може по двама-трима наведнъж да тръгнат. Но те се спряха.

- Но по-късно Волен Сидеров Ви обяви за пиян?

- На него не му е за пръв път, той умее да борави с гнусни лъжи. Миналата година го осъдих точно за клевета и ще плаща 9 хил. лева, запорираха му и заплатата. На мен парите му не са ми нужни, защото отиват за дарения. Сега ще го осъдя за малко повече, 20-30 хил. лева ще дойдат добре, за да ги даря на нуждаещи се. Ще го осъдя. Това не му е за пръв път, това е част от неговата политическа игра - лъжа до лъжа.

- Все пак бяхте ли употребили алкохол?

- Снощи до 22,30  часа бяхме на заседание на групата в парламента, говорихме как ще гласуваме днес за дълга, обсъждахме Закона за училищното образование, в който има доста интересни наши предложения, по които спорихме. Не сме употребявали алкохол. След което се прибрах в у дома, вечерях и към полунощ си легнах. Сутринта около 8,30 часа вече бях в парламента. Според Вас кога в този промеждутък да пия алкохол?!  Нека обаче да припомня, че още в началото, когато се конституираше парламента, ние предложихме промяна в правилника за неговата работа - депутатите  трябва да се подлагат на тестове за алкохол като идват на работа, а няколко пъти в годината – за наркотици. Хората, които най-много скачаха срещу това предложение, бяха Сидеров и компания.

В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
22
Коментара по темата
22.
дпс
27.02.2015 11:19:30
0
2
Касабов,Кресльо!Времето ви е преброено.
21.
ББ
26.02.2015 23:55:48
0
2
На бодлива крава Бойко пари не дава,и да рита и да се тръшка и да плаши гаргите се тая,бай,Касабе.Депутати за пари дал бог в сегашния парламент.Вие сте аматьори слаби играчи.Гледай ДПС-то,Данчо Ментата и се учи.
20.
фон
26.02.2015 14:44:33
0
4
Яно е, че с това поведение Касабов не се вписва сред модерните и прогресивни политици/защото никога няма да бъде такъв/,само напомня поведението на улична мутра и поръчков човек
19.
by the way
26.02.2015 12:24:47
0
6
Тези лъжепатриоти за пари са готови да се нагъзят на всеки(може и рязан)!Това е първо и последно тяхно влизане в парламента и не искат да изтърват кокала!Въздържал се,е позицията на мекотели безмозъчни същества със зависимости!!!
18.
бургазлия
26.02.2015 11:51:03
0
10
Касабов,Касабов,станахте за пореден път за майтап.Краят ви ще бъде трагично-комичен.Запомни го.
17.
KASABOVA
26.02.2015 11:34:19
2
6
BRAVO VALIO, TI SI MOIA KUMIR!
KOGA DA PIESH LI?
MI NIE SI FIRKAME V 6 SUTRINTA HAHAHA
16.
винкел
26.02.2015 10:00:43
1
10
касабов, пак си пиян кат гъз! Каква подкрепа ще сваляш, след като не си спрял да я даваш?
15.
статист
26.02.2015 09:49:35
0
12
Много ми интересно изречението в началото на интервюто "Ние сме КАТЕГОРИЧНИ, че не одобряваме този голям заем".Е КАК??? питам аз хем сте категорично против хем гласувате въздържал се? Терминът ПРИНЦИПНОСТ явно ви е непознат.За жалост за грешките ви ще плащаме ние.
14.
blaga rakiq
26.02.2015 09:15:01
1
10
коалиция Бостан сработи отново
13.
бай киро
26.02.2015 09:13:03
6
4
Ама трябва да се сложат дрегери щот там половината взимат решения в нетрезво състояние особенно от бсп като почнем от Мая и свършим до бат Мишо
12.
боньо
26.02.2015 07:28:41
2
10
Вие сте същите ибрикчии!
11.
Боко Тиквата
26.02.2015 06:34:03
1
15
Видяхте ли как си бръкнахме в г..а за пореден път с ДПС, ние отдавна си бъркаме стях вие не го ли разбрахте бе.ГЕРБ и ДПС , брак по сметка.
10.
дядо
26.02.2015 06:21:03
2
10
Тоя,кога изтрезня,че интервюта дава тцтцтцтц
9.
Катя
26.02.2015 02:53:04
3
12
Касабов е инпотентен пияница! Като се напие и редовно се изпуска в гащите!
8.
Elenor
26.02.2015 02:02:47
3
20
Как съм могла да гласувам за вас! Продажници, загробихте България. Не ми говорете празни приказки, Ако бяхте скръцнали със зъби и заплашили ГЕРБ, че ще оттеглите подкрепата си този заем нямаше да мине. Всичко е било демагогия. Никога повече няма да имате гласа ми. А ти, Касабов, днес наистина беше пиян.
7.
БАТИНКА
26.02.2015 01:59:54
2
10
РАЗЛИКАТА Е ЧЕ,СЕГА ИМА КЪДЕ ДА СИ ХАРЧИШ ПАРИТЕ,НО НЯМА ПАРИ И ОТ ГЛАД Ш НА УМОРИТЕ...
6.
е
26.02.2015 00:14:51
5
13
Kакво е завършил тоз боклук. Нищо. Боклук няма право да води Европейска държава като България без западно образование.
5.
Й.Ц.
26.02.2015 00:13:38
5
17
Да ти обясня,драги ми Касабов,във власта не сте вие и никога няма да бъдете.Вие сте тъпанари .Ще ви дам по един тъпан на всички,а на тебе Вальо ще дам два ,като старши тъпанар.Ако я караш така може и главен тъпанар на парламента да те назначим.Ти това най го умееш,ТЪПАНАРСТВОТО.
4.
НФСБ
25.02.2015 23:01:03
9
20
Няма я вече репортерката ви Ваня Чечева,която изпращахте срещу Сидеров,че се наложи тъпия Касабов да излиза трибуната.Патриотари,колко сте жалки,ама и Бойко ви пързулна чрез ДПС-то.Хак ви е,продажници.
3.
Барти Крауч
25.02.2015 22:46:08
16
21
За "перхидроленото човече" искам да му стисна ръката на Вальо.
2.
Siderov
25.02.2015 22:01:39
7
20
Ave myakavi da iba,kato ste protiv zaema, zasto ne glasuvahte protiv a se vizdirjahte.
1.
хуйй
25.02.2015 21:30:08
11
14
боклук и 1/2
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори