×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Диана Йорданова - бургаски рекордьор по изказвания в парламента, Димитър Байрактаров надговорил Валери Симеонов


Диана Йорданова - бургаски рекордьор по изказвания в парламента, Димитър Байрактаров надговорил Валери Симеонов
Икономическият експерт на ГЕРБ Диана Йорданова е сред най-активните депутати в 43-ото Народно събрание. От трибуната на НС тя е говорила над 2 часа
03 Януари 2015, Събота, 02:03 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Радостина ГЕОРГИЕВА

Култовата Ана Баракова не е излизала на трибуната нито веднъж
Бургаският депутат от ГЕРБ Диана Йорданова е говорила от трибуната на 43-ото Народно събрание над 2 часа. Това става ясно от справка, предоставена на в-к "Монитор" след изтичането на първата парламентарна сесия. Икономическият експерт на управляващата партия най-често е вземала думата по дебатите за актуализацията на бюджета. Другите бургаски депутати са далеч зад нея.

Интересен факт е, че при патриотите най-активен е бил народният избраник от Старозагорския избирателен район Димитър Байрактаров. Водещият на предаване "От упор" по ТВ СКАТ има над 1 час изказвания от парламентарната трибуна, Валери Симеонов е с 10-ина минути по-малко.

Най-активният депутат в 43-ото НС е шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ, която измества от първото място червената фурия Мая Манолова. Стоянова е надприказвала всичките си колеги в НС, като е записала близо 4 часа речи. При това в статистиката не е включен маратонът по приемането на държавния бюджет за 2015-а, след който депутатите излязоха в дългата си 25-дневна ваканция.

Мая Манолова има регистрирани 2 часа и 48 минути изявления от трибуната. Социалистката е изпреварена и от друга дама от ГЕРБ – Десислава Атанасова, която има над 3 часа и половина изказвания. Двете юристки често влизат в словесни сблъсъци, които понякога преминават в лични нападки и заяждания.

От шефовете на парламентарните групи първото място по риторика в НС държи Лютви Местан от ДПС, който е известен с красноречието си. Той е говорил час и 37 минути. След него е лидерът на „Атака” Волен Сидеров с час и 30 минути, а трети е соцшефът Михаил Миков с около 10 минути по-малко речи. Далеч назад остават председателите на групи със значително по-малък стаж зад депутатските банки.

Така например лидерите на РБ Радан Кънев и Найден Зеленогорски имат съответно по 48 и 10 минути. Двамата са изпреварени от опитния парламентарист в групата им и някогашен шеф на СДС Мартин Димитров, който е говорил почти час и половина зад микрофоните в пленарната зала.

И в БДЦ шефовете не са най-активни. Светлин Танчев и издигнатата в последните дни преди ваканцията като втори съпредседател Краси-мира Ковачка са надприказвани от колегата си Явор Хайтов, който е и зам.-шеф на НС.

В АБВ пък Росица Янакиева е говорила 22 минути, което е двойно повече от другия председател на групата Борислав Борисов.Самата шефка на депутатите Цецка Цачева пък е регистрирала изказвания в рамките на 20 минути.

Справката на парламента показва, че близо половината от законотворците не са обелили нито дума от микрофоните в пленарната зала през първата сесия на 43-тото НС. Сред тях има избраници от всички групи. В отбора на мълчаливците влизат и трима от четиримата независими депутати.

Това са изключените от ДПС Муса Палев и Гюнай Хюсмен, както и превърналата се в сензация Ана Баракова, която излезе от редиците на БДЦ още преди да бъде открит 43-тият парламент. Независимите са отсрамени все пак от напусналия редиците на ПФ Велизар Енчев, който е говорил 40 минути пред колегите си.

Някои депутати пък са се измъкнали на косъм от черния списък на мълчаливците. Димитър Горов от БСП, Димитър Делчев от РБ, Румен Иванов от ГЕРБ, както и шармантната Султанка Петрова от ПФ са навъртели малко над минута реч от трибуната на НС.

В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
към коментар 2
02.02.2015 00:38:57
0
0
Тази жена е учителка по математика! Мноооого е далеч от понятието "икономически експерт" и това е видно от всякъде! Но напъните са големи,наистина само общи фрази!
11.
яко дупев
26.01.2015 10:52:19
0
0
Само празни приказки и никаква помощ за народа продадоха вси4ко
10.
petko
05.01.2015 20:16:36
1
3
Ебах ти самодоволната патка ,тъпо самочувствие.
9.
baihui
05.01.2015 10:45:35
2
4
Тъпа селтачка !
8.
кастофон
03.01.2015 15:57:56
5
10
за цяла година два часа , и ЕФЕКТ НИКАКЪВ ,ФАЙДА ЙОК ОТ ВСИЧКИТЕ ПРИКАЗКИ . калинки , кво ги траете
7.
герб
03.01.2015 15:21:34
4
10
Много мазнааааааааааааа.Съмнителни качества.НЕКА СИ ГОВОРИ--НО НЕ ВЪРШИ РАБОТА
6.
F
03.01.2015 15:05:47
0
5
Моля направете един модерен пазар за локални плодове, цветя и желенчуци на мястото на дупката на Тройката. Да има най пресните продукти. И да се мие 2 пъти на ден, но да е модерен и красив да го снимат гората и да говорят за него.
5.
ффф
03.01.2015 14:33:52
1
3
Ама защо още града няма полети до Ню Уорк. Виж Истанбул строи трето летище. Защо нашите не направят бизнес сити, защо няма стратегия да почнем да връщаме Бургас към отворения интернационален пазар както неше през 1930те. Давайте давайте! Учете, че както гледам нищо не сте завършили с бедните цървули от Софийскиа университет не сте експерти ами слабаци.
4.
избирател
03.01.2015 11:49:08
1
13
Като Байрактаров е говорил толкова много, дали някой си направи труда да чуе какво толкова е казал. Лаладжия е само и нищо повече!!
3.
Изказвам се
03.01.2015 11:29:19
1
6
Свободата е най-великото нещо.Свободни ли сме българите .
2.
komentator
03.01.2015 11:19:24
4
12
Tazi jena kakvo e zavarshila, koi institut,kakvo e rabotila , zada ia narichat ikonomicheski expert.Dosega ot nea v tozi parlament/ v minalia beshe kato riba/ ne sam chul ikonomicheski analiz a samo obshti frazi - kolko e hubavo vsichko ot GERB.
1.
Оня
03.01.2015 10:36:58
1
12
Тези вместо да работят само говорят и после насреща нищо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори