×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„БМФ Порт Бургас” изгради първия в страната терминал за втечнени въглеродни газове, концесионерът вложи над 50 млн. лв. през 2014 г.


„БМФ Порт Бургас” изгради първия в страната терминал за втечнени въглеродни газове, концесионерът вложи над 50 млн. лв. през 2014 г.
„БМФ Порт Бургас” ЕАД стана концесионер на част от Пристанище Бургас през 2012 г. и само за две години успя да го превърне в едно от най-конкурентните черноморски пристанища.
23 Декември 2014, Вторник, 14:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Дружеството разгръща инвестиционната си програма и превръща бургаското пристанище в най-конкурентния черноморски порт



„БМФ Порт Бургас” изгради първото в страната претоварно съоръжение за втечнени въглеродни газове /ВВГ/.  Новият терминал е специализиран за товаро-разтоварни дейности на втечнен газ пропан-бутан, който ще бъде доставян за нуждите на газ станции, газови и промишлени инсталации, за отопление на битови и административни сгради. Досега целият внос на пропан-бутан у нас се  извършваше през пристанища в Румъния.

Съоръжението отговаря на всички национални и международни изисквания. Изградено е съобразно строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар.  Спазени са нормативните изисквания за устройство и безопасна експлоатация на газови съоръжения и инсталации за ВВГ, на съоръжения под налягане, както и специфичните изисквания и контрола, осъществяван от митнически органи върху средствата за измерване на акцизните стоки. Взети са предвид законовите разпоредби относно железопътния и автомобилния превоз на опасни товари, както и изискванията на европейския стандарт EN 13480  за метални и индустриални тръбопроводи.
За да изгради новото съоръжение дружеството разшири съществуващия Буферен склад за течни горива, намиращ се на територията на Терминал „Бургас изток -2“. Чрез него концесионерът на Пристанище Бургас ще може да предостави по-ефективна и по-изгодна услуга на товародателите от България, Сърбия и Македония и да разшили клиентската си база.

„БМФ Порт Бургас” ЕАД стана концесионер на част от Пристанище Бургас през 2012 г. и само за две години успя да го превърне в едно от най-конкурентните черноморски пристанища. Дружеството, стопанин на терминали „Бургас изток – 2”, „Бургас Запад” и Складова база „Лозово” /сухо пристанище/, има амбицията да повиши значително капацитета за обработка на товарите, което изисква пълно обновяване на мощностите и изграждане на нови съоръжения. Само през първата година на концесията (2012 – 2013 г.) инвестициите в подновяване на техниката и модернизиране на инфраструктурата надхвърлиха 12 милиона лева.

През следващата година (2014 г.) в терминалите „Бургас изток – 2” и  „Бургас Запад” са инвестирани над 50 000 000 лева.

След като за първи път в България, през 2013 г. „БМФ Порт Бургас” ЕАД осигури пълно натоварване на кораб от типа „Панамакс”, през тази година концесионерът изгради и специализиран комплекс за обработка на зърнени товари. Комплексът се намира на терминал „Бургас изток-2” и се състои от 5 силоза с обща капацитет 75 000 т. зърно. В комбинация с модерните жп  и авто разтоварища, новото съоръжение дава възможност на  дружеството да обработва зърнените товари като спазва всички европейски норми и директиви. Пристанището вече може да предложи атрактивна и висококачествена услуга и да привлича нови товародатели и от най-отдалечените краища на страната. То напълно задоволява непосредствените логистични нужди на водещите национални и международни компании, които се занимават с износ на зърно. Благодарение на изградения от „БМФ Порт Бургас” силозен комплекс българските производители и износители могат да присъстват още по сериозно в международната търговия със зърно.

Още с влизането си в концесионни права ръководството на „БМФ Порт Бургас” си постави за цел чрез гъвкав мениджмънт и поредица от инвестиции да доближи услугата в бургаския порт до тази в най-значимите пристанища в Европа, да открие нови работни места, да създаде и достатъчно работа за  бургаския и българския бизнес. Две години по-късно резултатите са налице -  товарооборотът в терминалите на дружеството е увеличен два пъти в сравнение с годините, когато са били държавна собственост. В резултат на мащабните инвестиции дружеството е увеличило значително персонала си, като от задължителните 500 работници, които е имало като ангажимент да поддържа по концесионните договори, към момента на терминалите са заети над 900 души.

В категории: Бизнес


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
5
Коментара по темата
5.
Киро Гела
24.12.2014 09:07:26
2
3
От цялата тази ода за възхвала на Киро Свинаров/Домусчиев/ не прочетох никъде дали т.н концесионер е внесъл годишната си вноска от 53 мил лева по приватизацията на БМФ или отново е пропуснал както прави от 2009та насам под покровителството на Рапоня от Банкя...Пък и цялата статия-концесионера това,концесионера онова,Петричев що те е срам да напишеш името на шефа си,е велинградски помак рязан...
4.
mm
23.12.2014 23:44:38
1
1
Това от времето когато Вазов все още не знае истинските цели на руската имперска политика. Ето какво пише Вазов през 1916 година когато Русия напада България в Добруджа:

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки…
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
3.
www
23.12.2014 21:52:07
1
4
искам да попитам, някой от редакцията знае ли наистина как изглежда пристанището отвътре...или сте написали каквото са ви продиктували !
2.
fff
23.12.2014 21:01:59
1
1
Bravo, davai, ne spirai.
Iskam nai uspechnoto pristanishte vuv sveta!!!!
1.
grajdanin
23.12.2014 16:59:06
1
6
BRAVO,DA JIVEI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори