×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП-Бургас в тотален разпад, няма хора за лидери и кандидат-кметове


БСП-Бургас в тотален разпад, няма хора за лидери и кандидат-кметове
Доброто старо време: хардлайнерът Петър Петров се наслаждава как Евгений Мосинов и Георги Киров (вдясно) имат обща кауза. Днес зам.председателят на местния парламент Киров предпочита да мълчи
09 Декември 2014, Вторник, 13:17 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка Архив Флагман

Николай Тишев и Павел Маринов устроени от ГЕРБ? Червените издирват подходящ за областен шеф

БСП в Бургаска област ще изживее най-големия си срив на предстоящите местни избори, по-голям отколкото е сривът на миналия парламентарен вот. Анализът на ситуацията дава отчайваща прогноза, от която излиза, че няма и дори едно ново подготвено лице, което да замени старите пушки на кметските столове и в листите за общински съветници. Няма обединителна фигура, която да смени неуспешния областен лидер Николай Тишев, а насрочените извънредни конференции за смяна на общинските шефове в три общини – Бургас, Поморие и Приморско, ще се окажат напълно безсмислени. До тези изводи са стигнали в тесен кръг червените, след като вече два пъти дотук идва отговорникът за района от ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов, който обаче няма никаква идея за вътрешните междуособици на своите тук.

Изводите дотук са: Няма друга фигура, освен тази на Евгений Мосинов, за кандидат-кмет, няма и за общински шеф на БСП. Единствената конкуренция на Мосинов засега е Йордан Геориев.  В Бургас не искат да се обърнат назад и да помолят Маруся Любчева, Радостин Димитров и Любомир Пантелеев да се върнат активно в местната политика и да заздравят организацияга. Проблемът е, че сред младото попълнение няма нито един подходящ, на когото да се даде шанс.

Логично е Николай Тишев да подаде оставка като областен шеф, но той няма да го направи, убеден, че няма и да има натиск за това – просто липсва конкуренция.

Към момента ексобластният управител Павел Маринов се е дръпнал от своите и се е „покрил“ в неправителствената си организация, декларирайки пред Флагман.бг изрично, че няма да се кандидатира за общински шеф. Оставал в политиката като редови член, но не искал да го свързваме с ръководни постове. Нетърпимостта между Маринов и Мосинов вече е публична тайна, тъй както и деликатният характер на бившия губернатор. Маринов няма а влезе в битка с Мосинов. За него се знае, че герберовият кмет Димитър Николов е отправил оферта да оглави част от Зоната за обществен достъп до порта, в знак на уважение, че идеята за отварянето на Бургас към морето дойде именно от Маринов още през 2007 г.

Николай Тишев пък усеща себе си по-стабилен от всякога, но не заради подкрепата на своите, а заради подадената към него ръка от страна на ГЕРБ. Тишев седна в ръководен кабинет на едно проспериращо частно пристанище, в който кабинет, докато бе в изгнание, седеше за около година колегата му по пост в държавния порт – Диян Димов. Двамата просто си размениха местата още в началото на октомври, стискайки си по мъжки ръцете.
Така две знакови лица на същинската Левица-БСП в Бургас на практика са отстреляни от ГЕРБ, докато съратниците им се раздират вътре от интриги.

Тежко е положението в Поморие – там лидерът Никодим Стоянов подаде оставка и се очаква за лидер да бъде издигната Ива Кусева, която, въпреки, че поотърка с токчета червените килими в парламента, е точно толкова семпла, колкото предшественика си. В Поморие столетницата взе едва 700 гласа. Там  БСП изглежда скоро няма да има кмет, а герберовият Иван Алексиев може спокойно да дочака втория мандат.

В Приморско трагедията е същата. Павлина Казларова подаде оставка с резултат от парламентарния вот – цели 236 гласа. На нейното място ще се върне екскметицата Лиляна Димова – но не с твърдото намерение отново да кметува, давайки от себе си всичко. Димова играе сега в един отбор с екскмета и неин някогашен смъртен враг – Димитър Димитров. Тя може и да се яви на първи тур от кумова срама като кандидат на БСП, но уговорката от сега е двамата да съборят Димитър Германов от ГЕРБ и да върнат старото време на Димитров. Което за БСП си е достатъчно унизително.

Няма кой да смени Георги Димитров в Карнобат, където се очакват кървави избори, предвид реваншисткия нрав на Атанас Атанасов. Неговите поддръжници стават все повече, тъй като разочарованието от Димитров започна да се усеща още от началото на втория му мандат. За сериозна битка  в Карнобат се стяга също така и ГЕРБ, със своя зам.областен управител Владимир Крумов.
Умореният и отдавна изхабен като политик Стефан Бонев в Камено, също като Георги Димитров и Петко Арнаудов в Царево, така и не намери време да си подготви човек, за да го смени на поста. Затова в Камено БСП също повече може и да няма кмет. По-точно:  през октомври 2015 г. в кабинета на Бонев може да седне човек на ДПС, чийто лидер открито постави своята цел - спечелване на местните избори!

В същото време АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева започнаха сериозна работа по структурирането на партиите си и със сигурност ще имат съветници. Възможно е в две от 13-е бургаски общини да имат даже и кмет  - един на Първанов и един на Дончева. Флагман.бг вече знае имената на водещите фигури с авторитет, които Първанов и Дончева ще пуснат да се състезават, ще ги оповестим в скоро време.

Очаквайте сега интервю с Атанас Мерджанов, за да разберете какво отговаря той за ситуацията в Бургас

В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
потомствен комунист
11.12.2014 14:57:13
0
1
ДО КОМЕНТАР 10:
Кой ти дава право да обиждаш и засягаш чувствата на хората, базирайки се на личния им живот. Основно правило в етиката е да говориш за качествата на личността, а не за личния живот, или толкова силно се интересуваш от личния живот на Радослава и сестра и, че си запознат в детайли. Няма подготвени, в истинския смисъл на думата хора, които да обединят разочарованите хора със социалистически или комунистически възгледи. Няма обединители, има само разединители. Трябва ново начало, да се върнем към основите и същността на комунистическата идея и идеология, а тя е в екипността, взаимното подпомагане и доверието. БСП Бургас има нужда от свежи хора и идеи, и разбира се повече позитивизъм и усмивки. Направете открита конференция, търсете активните и можешите лидери, инициативата за това трябва да е Ръководството на БСП, защото проблема е техен, а не на бъдещите лидери, Вие трябва да ги намерите, те нямат интерес да идват при Вас, защото са лидери в своите области и се развиват, фокусирани върху собствените си успехи и тези на хората, с които работят.
11.
Г.И.
11.12.2014 13:49:23
0
0
Тези пък не спряха да се самоизяждат
10.
така е
10.12.2014 17:35:36
0
2
Радославче, ти си голямо змийче и много се бутате с кака си, ама не можете да работите с хора. Уредете си първо семейния живот, не желая да ми дава акъл стара мома - изкуствено ентусиазирана и агресивна.
Има много честни и всеотдайни хора, доказали в годините качествата си, но не са удобни за целита на неумиращите, които убиха социалистическата идея.
9.
фенчо
09.12.2014 17:41:09
1
7
Мосинов пак ли е платил да плюят по другарите му. Отдавна трябваше да го разкарат, а не сега да се готви пак с апаратните хватки да печели мястото на общински лидер на БСП. Нагляр!
8.
карнобатлия
09.12.2014 17:34:43
0
3
БСП - Карнобат отдавна се разкапа заради далаверите на червените милионери!
7.
Айдеее
09.12.2014 16:31:52
0
2
Свършиха се идиотите - не вярвам!
6.
На гарата
09.12.2014 15:56:45
3
7
На гарата има много безплатни ЛИДЕРКИ-мургавелки- Идеални са за БСП Лидерки
5.
НФСБ -Ахелой
09.12.2014 15:54:01
1
9
Поздрави на НФСБ-Поморие, Иван Алексиев с Вас или без Вас ще дочака втория си мандат и ще бъде избран отново. Не забравяйте, че Община Поморие не е само гр.Поморие!
4.
4
09.12.2014 15:05:27
1
6
А какво ще кажете за М.Търново - там одавна няма организация на БСП, разбира се по известни причини...
3.
паяк
09.12.2014 14:40:13
5
6
НФСБ-Поморие няма да допусне Иван Алексиев да дочака втори мандат.
2.
===========
09.12.2014 14:30:12
2
9
Нищо не казват за Средец, защото кмета е техен, така ли да го разбирам?
1.
Радослава Карагьозова
09.12.2014 13:23:34
24
11
Не е вярно, че сред младите активни социалисти няма сериозни хора. Само почакайте.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори