×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Германците Фрюброт, обещали смело да направят Черково академичен център, взеха пари и изчезнаха. Виждали ли сте ги?


Германците Фрюброт, обещали смело да направят Черково академичен център, взеха пари и изчезнаха. Виждали ли сте ги?
Карин и Франк Фрюброт, на първия ред, обещаваха университет за изкуства в карнобатското село, но изчезнаха с цялата си покъщнината
06 Ноември 2014, Четвъртък, 12:42 ч.
Автор: Борислава ГЕОРГИЕВА

Досегашният им съмишленик Греъм Уелс напразно чака представители на германското правителство да дадат старт на университета по арт изкуства

Братът и сестрата Карин и Франк Фрюброт, които смело обещаваха да направят карнобатското село Черково университетски център, в който чужденци да наливат пари и да развиват академичен дух, потънаха вдън земя. Техният досегашен съмишленик, който ги подкрепяше в наглед доброто начинание – англичанина Греъм Уелс, ги издирва от няколко дни, но няма никаква връзка с тях. Това го кара да се съмнява, че идеята за университета е била привидна, за да заблудят наивни местни жители и да трупат дивиденти. Така завлекли с пари жена от село Черково, като за случая е подаден и сигнал в полицията. От там обаче обяснили, че не могат да предприемат нищо, защото на този етап няма данни за извършено престъпление. Греъм Уелс разказа пред Флагман.бг своите притеснения, че е бил заблуден.

Германците дошли в Черково преди 6 месеца. Купили си къща там и се установили да живеят, като упорито прокарвали идеята, че искат да са полезни. Разказвали, че ще направят старото, отдавна неизползвано училище в селото, университет, като парите за него щели да бъдат осигурени по проект на немското правителство. Миналата сряда обаче те натоварили покъщнината си в червен Мерцедес и заминали в неизвестна посока, взели дори кучето си.


„Обясниха ми, че стартовата дата за работата по изграждането на университета трябва да е 1-ви ноември, договорът ще бъде подписан на тази дата. Карин обясни, че тогава ще дойдат представители от Германия, с които да се уточнят условията и да бъде осигурено финансирането. Вместо това обаче те изчезнаха. Постоянно се опитвам да се свържа с тях, но няма ни вест, ни кост“, каза Греъм Уилямс. Първоначално той се притеснил, че може да се е случило нещастие с германското семейство, но сега се съмнява, че е възможно да са измамници. Още повече, след като разбрал, че са вземали назаем пари от хора в селото.
„Аз самият не съм влагал пари в начинанието, защото вярвах в уверенията, че финансирането ще е от немското правителство. Всички хора в селото бяха много въодушевени, помагаха и сега търсят отговори. Единственото нещо, което ми идва наум, че Фрюброт са използвали публичността на проекта, който беше добре приет, показан по медиите в България и Германия и това може да им даде възможност да съберат някаква сума, която са присвоили.“, възмутен е Уелс. Той живее в Черково от 7 години и добре познава местните хора. Сега се опитва по всякакъв начин да издири Фрюброт, за да разбере какво се е случило с идеята. Все още има надежда, че е възможно хората в селото и самият той да не са били нагло измамени.
Красивата идея беше бъдещият университет да е за изкуства, в него да се изучава рисуване, скулпутура, да обучава бъдещи дизайнери, архитекти, актьори, певци, художници и други.

В категории: Карнобат


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
lovec na glavi
30.11.2014 14:57:33
0
2
ako niakoi gi poznava molia da mi piche ili znae sega kade se kriat .....izdirvam gi za da si vzema parite ot tiax ....izmanici i banditi sa tezi dvamta karin i frank .......
3.
Галина
13.11.2014 21:26:57
1
3
Вие сте нещо по-голямо от нас сър англичанин ? ?
Много ми се иска да …….да дойде англичанина героя
ние, българите само чакаме за чужденци ?
без чужденец в селото ние ще бъдем загубени ! ?!!! НЕ ние не сме маймуни

сега и отново ни трябва чуждестранна помощ от вас ? ?
защото? ? сама България не създава нищо ?

Без чужденец ще бъде нашето село празно и загубено. ? ?
7 години вие сте тука и какво са направили за селото освен това сега или помощ за книжарница и сега има страница в интернет.
Но Сега може би ние не искаме други чужденци да идват.
заедно с другите чужденци пак да на измамите или други хора ? ?
Давате без ум Надежда за стари хора в село и след това ги обърквате!!
Българите не се нуждаят от това изкуство в селото !!!
Те в село не знаят, системите в Англия и Германия и каква глупост е да вярваме на вас, Германия е дала 3 милиона ? и каква роля играете вие ? ? на вас липсват ли ви пари ? ?
Не нали, много добре!!

това било от вас тримата само лъжи. Но селските хора са по-мили и по наивни.
Бих искал да ви помоля да на оставите на мира с безсмислени идеи за нас
Също не може да си направите просто един хотел в населено място така ще имаме работа и пари в селото. и да не правите такива нереалистични планове, без ръце и крака.
Амбицията да се каже, като художник „те спасиха цялото село „ това, което вие сега искате да играите с нас или вие да се направите сега на герои ? ?
Вие и те нямате нито марки, нито контакти и без пари сте точно като нас.
И вие нямате никакви контакти нито с политици , нито с важни хора. И сте повече от нас.

. .


но чужденците идват при нас и автоматично ще знаят всичко по-добре ? ? защо вие сте направили заедно с тези нови чужденци веднага планове. ? защо ?
малтретиране на деца от чужденци педофил агресивни алкохолици от Германия и Англия. И се подиграват колко евтино можеш да живееш в населено място защото българите дават плодови консерви с зеленчуци, мед и ракия безплатно да помогнат в село на чужденците и не искаме нищо.
и чужденецът си е изчисли така.






http://www.vesti.bg/novini/hvanaha-67-godishen-chuzhdenec-pedofil-vyv-varna-5068931
http://slivenpress.bg/novini-sliven/885-%D0%A7%D0%A3%D0%96%D0%94%D0%98-%D0%9F%D0%95%D0%94%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%9B%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9B%D0%9E%D0%92-%D0%97%D0%90-%D0%94%D0%95%D0%A6%D0%90-%D0%A3-%D0%9D%D0%90%D0%A1
2.
eli gavoro
10.11.2014 15:03:17
0
1
http://malkunstpreisvarna.jimdo.com/

das ist auch ein Projekt von den Frühbrodt !!
Es gab NIE eine Preisverleihung !!
1.
Иван
06.11.2014 15:24:53
0
15
Мръсни шваби крадливи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори