×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жената със смазаните от дърво крака в Поморие: Виех от болка под клоните, напълно обездвижена, а нямаше кой да чуе! (ВИДЕО)


Жената със смазаните от дърво крака в Поморие: Виех от болка под клоните, напълно обездвижена, а нямаше кой да чуе! (ВИДЕО)
И двата крака на 73-годишната Атанаска Гъркова са неподвижни, тя се отървала по чудо жива, разминала се е на косъм тежкото стъбло да не се стовари върху нея
27 Октомври 2014, Понеделник, 19:26 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки и видео Евгения ДЖАМБАЗОВА

73-годишната Атанаска Гъркова месеци наред няма да може да стъпи на краката си, племенникът й ще сезира прокуратурата

Дървото изскърца, успях да направя две крачки и то се срути цялото, като отсечено. Клоните му ме затиснаха. Ако не бях се преместила за миг, нямаше дори да съм жива. Тежката корона ме събори на земята, виех от болка, а бях напълно обездвижена. Крещях за помощ, но в дъжда нямаше кой да ме чуе. Така останах около половин час. Това разказа пред Флагман.бг 73-годишната Атанаска Гъркова от Поморие, чиито два крака бяха счупени от 10-метрово дърво в района на читалището в кв. „Свети Георги” в Поморие. Инцидентът стана в дъжда в събота в морския град (виж тук).

73-годишната Атанаска Гъркова ще остане неподвижна месеци, тя се притеснява, че ще е в тежест на близките

Днес Атанаска Гъркова е с напълно обездвижени крака под грижите на лекарите в МБАЛ „Дева Мария”. Тя и нейните близки потърсиха екипа на Флагман.бг с желание да предотвратят евентуалната друга трагедия, при която може да пострада дете или да се стигне до фатален край.

Съботната сутрин за възрастната жена започнала обичайно, както всяка седмица трябвало поне набързо да изведе кучето си Рони в близката градинка.

Короната на това дърво е затиснала жената и я съборило на земята

„Обикновено излизаме към 8 часа, но видях какво е времето и изчаках да утихнат дъждът и вятъра. Аз винаги разхождам кучето в този район. Около 10 часа времето се пооправи и тръгнахме. Когато минавах през пътечката чух, че близкото дърво изкърца. Цялото падна като отсечено. С клоните ме събори на земята и строши двата ми крака. Левият е счупен на бедрото, а другият - на глезена. Дърветата в този район са стари. Преди 40-50 години това беше гробище, почистиха го, но много от старите дървета останаха, изобщо не се знае кой и как ги поддържа. Вждала съм само еднъж, когато беше по-топло, да ги подрязват”, каза Гъркова.

Когато паднала на земята, ходилото й се изкривило на една страна. "Болките бяха страшни, а в това време никой не минаваше. Едно случайно момченце ме чу по-късно, че викам и се обади в болницата, дойде линейка от Поморие, но от там казаха, че съм направо за Бургас”, каза жената. Днес тя е благодарна, че по чудо е останала жива, но се притеснява, че в следващите месеци ще бъде неподвижна и в тежест на близките си. „Днес от лекарите разбрах, че няма да се оправя само с гипс, ще трябва операция, импланти. Лечението ще бъде дълго”, притеснява се пострадалата Атанаска.

Тя получава150 лева пенсия. Тепърва ще са необходими средства, освен за възстановяването й и за човек, който да се грижи за ежедневните й нужди, тъй като е сама в домакинството си.
Според Атанаска дърветата в този район са стари, останали от години, когато там е имало гробище

Близките на Атанаска са категорични, че ще търсят правата си от Община Поморие. Племенникът й Станислав Гърков заяви, че ще подаде жалба в прокуратурата по случая. Той е възмутен, че никой от общинската администрация не е потърсил контакт с ранената жена.



В категории: Поморие


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
към 12
30.10.2014 12:37:19
3
1
бях на мястото и видях дървото корените му са изгнили и е трябвало отдавна да се премахне, така че не говорете след като не сте се запознали
12.
Към ЗАПОЗНАТ
30.10.2014 10:23:38
1
7
Със сигурност човешки фактор няма участие към случилото се!В такова време си стойте в къщи или бъдете много внимателни като си извеждате кучетата , имайте предвид че при такъв вятър някоя ламарина или нещо подобно може да ви се стовари на главата!Просто не рискувайте и не търсете вината в другите, защото природата е непредсказуема!
11.
,,,,,
28.10.2014 11:43:50
1
1
Jenata ako be6e kazala ,4e e tragnala da si kupi hlyab vsi4ki 6tyahte da ste sapri4astni s bolkata i ,ama 6toto izvela ku4eto si se nahvarlyate kakvi hora stanahme potresena sam ot komentarite
10.
запознат
28.10.2014 08:24:47
2
4
искам да съобщя на заинтересованите поморийски "граждани" да не се притесняват жената си има пари и ще си плати имплантите, слава богу не е останала само на едната си пенсия (което и тя самата казва), а жалба ще се подаде за да се установи има ли участие човешки фактор в случилото се и ако има да бъде потърсена отговорност
9.
!!!
28.10.2014 08:15:58
1
4
Един имплант струва към 1200 лева,те не се поемат от здравната каса.Община Поморие като достатъчно богата да поеме необходимото,което не се поема от касата.Така е редно!Човек когато живее сам си взима куче ,за да има повод да излиза,иначе съвсем оскотява.разходката на кучето няма нищо общо със състоянието на женицата!Кураж и бързо възстановяване!
8.
Potresena
28.10.2014 07:35:11
3
5
А бе идиоти такива, вие някога домашен любимец имали ли сте... бухали такива. Какво обиждате жената, нали и това куче трябва да излезе и си чака разходката. Отидете в морската градина. Сутрин и вечер, в буря, държд, сняг... по всяко време хората разхождат кучетата. И не, не са луди, просто обичат животинките си и имат сърца.
ако не беше възрастен човек, а дете с два счупени крака тогава нямаше да говорите така, нали.
7.
помориец
28.10.2014 06:23:54
3
3
Пърдото ще има ново поле за изява. Кой е Пърдото? Той си знае. Един пръдлив адвокат с голяма уста, дето прави само вятър с нея.
6.
до 5
27.10.2014 23:58:02
6
4
абе ти в пещера ли искаш да живееш, ами заминавай. То по тали логика няма смисъл от градове, кметове, държави. Да копаем землянки и да се спасява кой как може. Луд ли се бе. Ами ходи си в пещерата и търси по-безопасно място от града.
5.
От Поморийско
27.10.2014 23:35:58
5
6
Никой не е чули, защото нормалните хора си стоят на безопасни места. В зародиша на човешката цивилизация най важното откритие е да откриеш пещера и да се подслониш в подобни случаи. Близките на Атанаска да потърсят помощ за близката си при психиатър а не да обвиняват Община Поморие.
Трябва ли общината да поставя дежурен полицай, който да придружава ненормалници, които искат да си изпикаят кучето.
Това го няма никъде по света.
Хората са имали страх и уважение към майката природа и дори са открили и използвали устройство наречено "Нощно гърне".
Искат да лежат на гърба ни.
Ами да, държавата даде по няколко хиляди лева на самоубииците, които загинаха септември до хижа Росенец.
Сега ще дадат пари и на вдовеца, който оцеля, но накара съпругата си да тръгне за Росен.
Парите се дават от държавата, а тя ги взима от твоя джоб читаелю.
Ако пострадалата се прибираше и търсеше по-безопасно място разбирам да я съжаляваме, ама да излиза в това време да си изпикае кучето е перверзия. арода е казал за такова време, че и куче няма да излезе навън. Тя навярно е изкарала кучето насила и трябва да се подведе под отговорност за
4.
От Пенсия до пенсия
27.10.2014 23:01:47
4
5
В такова време народа е е казал: " И куче да вържеш на вън няма да стои", а тя вероятно насила е изкарала кучето да го изпикае. Не са я чули, защото нормалните хора не излизат навън в такава ситуация.
Ако се е прибирала, заварена ненадейно от лошото време навън разбирам да имат претенции към общината, но притака изложен случай трябва да си плати сама медицинските разноски.
Едно от най важните неща което е спомогнало за оцеляване на човечеството е откриването на пещерата, където да се подслони в подобни случаи. Тези които не са се съобразявали с природата естествения подбор ги е елиминирал.
В Бургас на самоубииците септември месец дадоха пари на близките им.
Пареите трябваше да се дадат на спасителите(обикновенните граждани, които не влязоха в пороя да преминат, но влязоха да спасяват тези които ги подминаха и ги мислеха за страхливци.
Случая от вчера в с. Росен е същия.
Тази госпожа сега ще се лекува за моя сметка. Утре когато поискам някакво направление за лекар ще ми се изсмеят, а тя, която разходва лимитираните средства за лекуване се надява и на джобни да и дадат.
3.
zapoznat
27.10.2014 22:26:53
3
8
същия случай като момчето което беше убито на ул.гурко същото безхаберие на общината
митко вафлата само знае пари от синята зона да взима и с евро проекти направиха един център и 25 градинки
хората нямат работа отново сме в челните места по безработица
най-добрия град за живеене на приближените до герб това сме ние.
дано да се оправи жената и дано виновните да си понесат отговорността.
2.
кой кой кой
27.10.2014 22:22:32
2
8
къде е общината и отговорните които събират пари за грижа с дърветата?
1.
,,,,,
27.10.2014 21:32:57
9
11
Не се ли пазиш сам и Господ няма да те опази!
Де си хукнала в най-голямата буря да си разхождаш мастията?
Луда работа! После другите са ни виновни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори