×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка, работила в манастира „Св. Богородица”: Наричат игуменката Серафима сатанинска майка (ВИДЕО)


Бургазлийка, работила в манастира „Св. Богородица”: Наричат игуменката Серафима сатанинска майка (ВИДЕО)
Всички пари игуменката прибира, не купува и не прави нищо за манастира. Всичко дава на близките си, държи църквата заключена и пуска внучките си в стаята на Владиката, където никой не може да влиза, казва Бонка Велкова
04 Октомври 2014, Събота, 18:54 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Тя всичко дава на децата си, не направи едно нещо за манастира, разказва Бонка Велкова


Възрастна жена разкри пред екипа ни потресаващи факти за игуменката на манастира „Света Богородица” майка Серафима. След като научила за последните събития – наводнението и мащабната спасителна акция, която организирахме през лятото, както и че майка Серафима се оплакала в полицията, че от кутията с даренията са откраднати 500 лв., в редакцията на Флагман.Бг дойде бургазлийката Бонка Велкова, която е работила в светата обител близо година.

Миряните наричат „майка Серафима” „сатанинска, дяволска майка”. Всички знаят каква е тя, но аз видях толкова неща, че не знам откъде да започна, казва Бонка. Тя обяснява, че е била изумена от поведението на тази уж отдадена на Бога монахиня. „Всички пари игуменката прибира, не купува и не прави нищо за манастира. Всичко дава на близките си – пари, материални дарения, дърва, храна”, добавя жената. Непрекъснато се оплаква, че няма пари и все иска още. Един път не видях да купи нещо за манастира, казва Бонка.

Майка Серафима вече посреща екипа ни от балкона, тъй като поискахме да разберем колко средства и дарения е събрала, благодарение на мащабната акция, организирана от нас, и какво е направила с тях
Жената обяснява, че освен всичко това майка Серафима вършела доста по-лоши неща – позволявала на внучките си да влизат с неприлични дрехи в стаята на Негово Високо Преосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий и постоянно държала новата църква на хълма над манастира заключена. В стаята на Владиката никой не може да влиза, това е свято място. Идват миряни и искат да видят църквата, да запалят свещ, нападат мен, че е заключена, казва жената.
„Не стига, че работих без пари, но майката се осмели да ме нарече и крадла. Обвини ме, че съм взела бензинова резачка. Това преля чашата и напуснах”, казва Бонка. Тя ми се извини, след като разбра, че резачката е в един от внуците й. Тогава тя ми подаде да й целуна ръка , а аз й казах само това: „Не аз, дано Бог да ти прости, майко!” На следващата сутрин си тръгнах, обяснява жената.
Тя е ходила в Сливенската митрополия и се е срещнала с Владиката Йоаникий, който й обяснил, че знаят всичко това, но няма какво да се направи.

Виж видеото с разказа на Бонка Велкова:



В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
РАМБО
05.10.2014 15:20:55
12
1
Какво искате от Майка Серафима? Затова че със собсвени сили възстанови обителта и със собствени сили се бори за да има Православие! Защо не потърсите отговорност от управлявящите които поругаха храма буквално-как може да се строи паркинг пред Храм!??! Жалки сте!
8.
РАМБО
05.10.2014 15:20:55
10
2
Какво искате от Майка Серафима? Затова че със собсвени сили възстанови обителта и със собствени сили се бори за да има Православие! Защо не потърсите отговорност от управлявящите които поругаха храма буквално-как може да се строи паркинг пред Храм!??! Жалки сте!
7.
danail
05.10.2014 12:27:04
2
4
az li4no xodix taia proled da montiram 1 ograda hefa mi me izprati i kat ia videx taia babka trapki me pobixa i imahe dvama rabotnika i mnogo otricatelni nehta mi kazaxa za taia vehtica da ia izxvarliat otam a i behe palno s balxi tolkova balxi napravonpo4erniax ujas
6.
HighSpirited
05.10.2014 10:59:47
2
14
Хората сами са виновни за това,даряват материални неща и си мислят,че с тях,ще изкупят грешните си души.Господ не иска материални неща,а духовни.И не е задължително да се ходи в църква,задължително е всеки да обича Бог и хората.
5.
Тити
05.10.2014 01:35:01
20
4
Тази зловония към Серафима е отблъскваща и нелепа.Да попитам-какво е имало на това място преди нея.Манастир н е имало.Абе хора,исляма набира ни завладява а вие сте тръгнали със Серафима да се занимавате.Срам сте.
4.
ДС
05.10.2014 00:03:11
2
10
A лятото ходех да чистя,бях чувал много слухове че е била проститутка не плаща на работниците си и сега се оверих че е крадла,а и все още сигурно проси дарения от едно поделение в Бургас.
3.
Xaxo
04.10.2014 21:43:57
4
15
По-принцип, религията е създадена за да се държи мирно обществото.Де-факто, винаги се намира някоя отрепка да я използва за лична облага.
2.
Все още вярваща
04.10.2014 21:31:57
4
25
Тази майка Серафима е много добре позната на дядовците от Бургас. За нея се носят легенди за креватните й подвизи на младини. Сега на старини се покаяла за разврата и станала игуменка. Да се смея или да плача?
1.
АБВ
04.10.2014 21:12:32
2
23
Серафима е ужасна, отблъскваща като човек и явно е много далече от божи човек. Говори се, че е дори сводница, предоставя стаите на манастира на хора които......не са дошли за пост и молитва. Не знам как я търпят тая бабишкера!?! и кой ако не владиката, може да я разкара от там. Това не й е бащиния!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори