×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Семейство от Мичиган счупи щатския рекорд с 842,4 млн. долара от лотарията Powerball
  • Съдът не даде ход на делото срещу Васил Божков за хазарта
  • Училищата в Атина отварят след 2 дни прекъсване заради горещините
  • Конкурсите за директори бетонираха статуквото в три университетски болници
  • Голям пожар на летището в Брюксел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свидетели на трагедията в Отманли: Камелия щеше да е жива, ако бяхме набили пожарникарите


Свидетели на трагедията в Отманли: Камелия щеше да е жива, ако бяхме набили пожарникарите
21-годишната Камелия Желязкова можеше да бъде спасена, ако бяхме оказали натиск на пожарникарите, ако ги бяхме заплашили или набили, сподели Боно Томов
08 Септември 2014, Понеделник, 13:53 ч.

Два часа огнеборците се разхождали, докато бедстващите хора са крещели в дерето

21-годишната Камелия Желязкова можеше да бъде спасена, ако бяхме оказали натиск на пожарникарите, ако ги бяхме заплашили или набили, сподели Боно Томов в „Здравей, България“. Той показа карта, на която е обозначил мястото, където пометените от приливната вълна хора молят за помощ.
„Пътувахме със свои приятели за Лозенец, когато попаднахме в наводнения участък от пътя Бургас-Созопол. Водата беше над половин метър, но успяхме да се върнем и да предупредим с помощта на клаксони следващия автомобил. С двете коли блокирахме лентата. От отсрещната страна обаче един джип мина, а заради слабата видимост следващите автомобили  нагазиха в локвата. Една червена кола бе вдигната като шамандура от течението. Вероятно в нея е била Камелия“, добавя Боно.
Той подава сигнал на телефон 112 около 2:30 часа, а пожарната пристига на мястото за около 15 минути.
„Пожарникарите нямаха необходимото осветление. Те бяха трима. Опитаха се да минат през течението. Видяха обаче, че не могат и се върнаха. През това време се чуваха викове за помощ в зоната, в която имаше възможност да се осигури достъп през пожарната със завързване с въже. Опитвахме се да им кажем откъде се чуват виковете, а те тръгнаха да се разхождат и не предприемаха нищо. Яд ме е, че не започнахме да им записваме имената, да ги заплашваме или да им вземем екипировката и ние да влезем“, разказва Боно Томов. „Вероятно хората, които викаха за помощ, са се качили на дърво. Не бяха в автомобилите си. Бях сигурен, че те ще бъдат спасени, въпреки, че пожарникарите бездействаха два часа“, добавя Борис Загоров.
„Едно българче, което е музикант, и двама чужденци се вързаха с кабел. Те се опитаха да стигнат до хората, които крещяха. Пожарникарите не смееха да минат оттам, но момчетата успяха да прекосят реката. Пристигналите огнеборци от втората пожарна, която беше високо проходима и очевидно бе дошла да спасява хора, помогнаха на бедстващите хора“, каза още Боно Томов.

В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
6
09.09.2014 10:57:31
2
7
Ако не се правеха на големи шофьори и не си мислеха , че колите им са амфибии двете жени щяха да са живи
12.
RE-10
09.09.2014 08:24:37
6
4
Стара истина - пожарникарите бягат най-бързо при получаване на заплатите.
За да ги назначат на работа - голямо натискане , рушвети , слагане , а после скатавка , ползване служебни автомобили за лични цели , рекет и т.н.
11.
няма значение
08.09.2014 16:27:57
9
5
Стига сте обвинявали Бойко и СИЕ все пак ние (дори тези които не гласуват) ги избираме. Щом позволяваме държавата ни да се ограбва всеки ден и допускаме да прогонва младото си поколение нямаме право да обвиняваме никой. Колкото до трите загинали жертви в кошмара от онази вечер (мир на праха им) е много грозно да чуеш “те можеха да се спасят“ търсите новини и обвинени от майката на Камелия, ами замислете се след като жената ви казва че е можело да спасят дъщеря и........ има ли смисъл да коментира повече. А от страна на медиите АЛО ХОРА ЛИ СТЕ ВИЕ? АКО (да пази господ) СТЕ НА МЯСТОТО НА МАЙКАТА НА МОМИЧЕТО ЩЕ ВИ СЕ ГОВОРИ ЛИ?
И вместо да коментирате какви са пожарникарите, полицаите и т.н ............. ами има решение нужно е само то се вземе. Но започнете от там, че след наводнението във Варна се тръбя три дни и всичко приключи до там. Сега се надявам да се вземат мерки. Но не като на Бойко да строим магистрали, защото на този същият участък където става трагедията с трите жертви на всеки по силен дъжд има загинали.
10.
ДО ВЪЗМУТЕНИЯ ГЕЙ
08.09.2014 14:49:00
11
4
ЕЙ ВЪЗМОТЕНИЯ ПЕДЕРАСТ ВЯРНО ЛИ ЧЕ СИ БИЛ НАЙ ОБОРОТНИЯ ГЕЙ НА ОБЛАСТА
9.
ДО ВЪЗМУТЕНИЯ ГЕЙ
08.09.2014 14:49:00
10
5
ЕЙ ВЪЗМОТЕНИЯ ПЕДЕРАСТ ВЯРНО ЛИ ЧЕ СИ БИЛ НАЙ ОБОРОТНИЯ ГЕЙ НА ОБЛАСТА
8.
Да
08.09.2014 14:00:19
5
23
много тюфлеци има в пожарната и полицията.
Спомнете си как преди 2-3 години, когато една вълна отнесе от един камък двете ученички в Созопол, тогава полицаите наблюдаваха давенето докато пушеха цигари. Слава Богу, че един умен и смел младеж спаси едното дете като му подаде дръжката от една метла и един кабел от удължител - толкова е трябвало да се направи!!! Обаче откъде кураж и акъл у тези, дето са все "наши момчета"??!! Гащите си да бяха свалили и навързали - щяха да стигнат до детето!!! Обаче, единия тогава се оправдаваше, че го било страх от вода...Смелчага! Нали уж ги проучват, що ги вземат такива???
7.
kosta
08.09.2014 13:51:06
5
14
Boiko razbi Grazhdanska zachtita i rezyltata e naliche
6.
една бургазлийка
08.09.2014 13:34:08
7
12
"Възмутен" по-малко се възмущавай, по-малко пожелавай - ДАНО ТИ ДА СИ НА МЯСТОТО НА КАМЕЛИЯ /бог да я прости/ И ДА ЧАКАШ ПОМОЩТА НА ПОЖАРНАТА!!!! ИЗРОД ДОЛЕН!
5.
4
08.09.2014 13:33:33
4
9
На българина все някой трябва да му е виновен!
4.
още по-възмутен
08.09.2014 13:33:18
3
14
Е явно тези не са били от пожарникарите склонни да рискуват своя живот!Може би,защото са зле заплатени или те само гасят пожари-има си водни спасители за тая работа в края на краищата!Цялата ни държава е в това състояние,а хора си отиват заради нехайството и безхаберието на всички институции.
3.
До Възмутен
08.09.2014 13:28:23
5
29
Те, ако и гасенето им е като спасяването! Слава богу не всички са такива, има и свестни, но заради тия пъзльовци дето са стояли 2 часа да слушат виковете за помощ на нещастното момиче плюенето го отнасят всички от системата!
2.
Възмутен
08.09.2014 13:05:42
44
13
На двамата "очевидци" им пожелавам някой ден да се събудят в пламъци и да чакат някой друг да дойде да ги спаси, освен "бездействащите" пожарникари, които всекидневно рискуват живота си, за да спасяват другите. Как не ги е срам???
1.
Гражданин
08.09.2014 12:28:52
25
12
Ако Бойко беше шеф на пожарната щеше да вземе мерки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проливен дъжд удари Сунгурларе, Суперклетката се движи към Бургас Проливен дъжд удари Сунгурларе, Суперклетката се движи към Бургас Реколтата край Казанлък е била унищожена от градушка с размери между яйце и ябълка Тази секси синоптичка яхна джип за 150 бона Тази секси синоптичка яхна джип за 150 бона Звездата от „Денсинг старс“ Трифонова бе забелязана да шофира луксозното возило Изловиха Джей Ло без Бен, в опасна близост до популярен бургазлия Изловиха Джей Ло без Бен, в опасна близост до популярен бургазлия Двамата се засекли в луксозно заведение в Санта Моника Над 600 000 бедни българи ще получат пакети с консерви и сапуни Над 600 000 бедни българи ще получат пакети с консерви и сапуни Раздаването на пакетите ще продължи до 31 юли 2024 г. по утвърден график в цялата страна Като държавен университет сме длъжни да създаваме кадри, които да допринасят за развитието на България Като държавен университет сме длъжни да създаваме кадри, които да допринасят за развитието на България Бъдещето на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” е широкопрофилно - да се развива в много направления, смята ректорът на ВУЗ-а проф. д-р Христо Бозов Бутат България към еврозоната, а курсът на валутата се тресе Бутат България към еврозоната, а курсът на валутата се тресе Вижте какви са рисковете за нашата страна "Билла" продава олио за зехтин "Билла" продава олио за зехтин Далеч по-разбираемо за купувачите е продуктът да се продава като салатен микс Тази промяна ще засегне всички купувачи на коли Тази промяна ще засегне всички купувачи на коли Забраняват вноса на стари МПС-а Не всеки иска да бъде депутат - защо знакови лица отказват да влязат в НС? Не всеки иска да бъде депутат - защо знакови лица отказват да влязат в НС? Отказалите са не са малко,  но по различни причини Този милионер не поглежда децата, не е дал една стотинка за внуците си, твърди снаха му Този милионер не поглежда децата, не е дал една стотинка за внуците си, твърди снаха му На грозни обиди от страна на снахата станахме свидетели в интервю на многодетната майка
Защо Дама Пика е символ на злото Защо Дама Пика е символ на злото Тя вероятно се е родила заради тестето карти Таро Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата То няма да се прилага в училища и колежи   Френската левица е в паника, обединява се в Народен фронт за парламентарните избори Френската левица е в паника, обединява се в Народен фронт за парламентарните избори Тази коалиция ще се изправи срещу десния "Национален сбор", който в момента води в социологическите проучвания. Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна По-рано НТВ съобщи, че трима нейни служители, сред които и Кожин, са били ранени в село Холмивски, недалеч от Орловка Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Джо Байдън даде надежда на Украйна за повече системи "Пейтриът", а Тръмп го критикува заради помощта  Скорпионът и Козирогът да внимават с парите, а Рибите може да се превърнат в телепати Скорпионът и Козирогът да внимават с парите, а Рибите може да се превърнат в телепати Хороскоп за деня – 14 юни 2024, петък Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори