×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безумие! Прокуратурата се заяде с кмета на Малко Търново за паметника на Петрова нива, военен оркетстър пък му поиска хонорар


Безумие! Прокуратурата се заяде с кмета на Малко Търново за паметника на Петрова нива, военен оркетстър пък му поиска хонорар
Кметът на Малко Търново се опитва да организира по традиция националния събор на Петрова нива, но прокуратурата му пречи за дарения, а Военен оркестър му поиска 2000 лева
20 Август 2014, Сряда, 21:01 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Духовият оркестър към Министерството на отбраната от Сливен настоял да получи 2 хил. лева, сякаш ще свири на частно парти, а не за героите от Илинденско -Преображенското въстание

Серия безумици спъват тържественото отбелязване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, което ще се проведе на 23 август в историческата местност Петрова нива, както и дарителската кампания за спасяването на паметника там. Окръжна прокуратура се е самосезирала по повод организацията, направена от кмета на Малко Търново Илиян Янчев, с която той търси патриоти, които да помогнат със средства за възстановяването на рушащия се монумент. Окръжните магистрати изпратили писмо до Районна прокуратура в Малко Търново, откъдето пък предупредили градоначалника, че подетата от него кампания била в нарушение, защото паметникът бил държавен.

„Уведомяват ме, че паметникът  не е общински и не ми е работа да събирам средства за укрепването му. Аз не ги събирам тези пари за себе си, а да можем да ги преведем на Министерството на културата и те да пуснат поръчка за укрепването, след като нямат средства. Кампанията ще продължи, аз съм убеден, защото тя е с единствената цел – монументът да бъде възстановен и да остане за хората. Всичко друго ми се струва съшито с бели конци. Трябвало тепърва да правя програма, която да мине през Общински съвет и изобщо – да не реши човек да направи нещо хубаво“, каза възмутен кметът Илиян Янчев.

Друг парадокс, на който се натъкна Общината е реакцията на Военния духов оркестър в Сливен, който е към Министерството на отбраната, откъдето от чисто морална гледна точка трябваше с желание да пратят музикантите да свирят по време на събора, за да пресъздадат тържествеността на събитията. От там обаче поискали повече от 1500 лева за участието им, което заедно с нощувките и дневните излиза на около 2000 лева, които Общината трябвало да плати. 

„Отказах им. Не мога да разбера защо искат тези пари. Това че Община Малко Търново организира събитието, не означава, че то трябва да бъде смятано за общинско. Подобно отношение е подигравка с историята. Веднага се обадих на Духовия оркестър на Община Бургас и се отзоваха, ще дойдат. Учудвам се обаче защо всичко става с толкова мъки. Въпреки тях ще го направим събитието и ще почетем паметта на героите на Илинденско-Преображенското въстание, което е значимо не само за Странджа, но и за цяла България. То ни кара да се чувстваме българи.“, категоричен е Илиян Янчев.

В категории: Малко Търново


10
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
10
Коментара по темата
10.
Статистика
23.08.2014 15:51:00
1
8
Гледам в този раздел на сайта само идиоти и жени на идиоти се навъртат. Ама жената на идиот е по-голям идиот, ми се струва! Не е ли така?
Има една хубава мисъл за случая "Пътя към ада е постлан с добри намерения". И наш Илиянчо така. Дай му да прави кампании, да събира пари , да прави софри и панагири, дай му някоя засукана мома и му гледай сеира.
Той Янчев така събираше пари и на митницата, пак с добри намерения. Я да се изучи /че малко много беше поизлъгал, че е вишист за да го назначат/, я да подпомогне оборота на местната икономика и туристически бизнес, като харчи взетите пари от КПП-то, я да подпомогне някой закъсал хрантутник с диплома за шофьор на КРАЗ или бат Симеончо - лека му пръст....
Въобще драги ми засукани моми, продължавайте да подкрепяте оная работа на гологлавия престъпник, ама недейте да бягате от М.Търново като толкова ви харесва там. Останете си там да живеете, от разстояние ви е много лесно.
9.
Мария
23.08.2014 12:04:15
8
2
Идеята за тази кампания е страхотна и само идиот не би я оценил. Разбира се явно идиоти в Малко Търново има достатъчно, които бъркат добрите действия с личните отношения. И да не харесвате кмета, айде поне си отворете очите и вижте, че се опитва да направи нещо.
8.
Местен
21.08.2014 17:18:59
8
5
Драскачите критикуващи кмета не са коректив а злобнички комунисти.Янчев ги разпертушини ,това от тях не се прощава.Те останаха вече малко,да миналото на кмета не е кристално.Но за тези 3 години показа че милее за града.Има още много да се желае,най-големия проблем за града е липсата на ерудирани млади хора.За това се правят компромиси с бивши партийци/Браяновски,Диков,Нанчев/.Жалко ,но това красиво място остана без хора.С дървари и дърти комунисти няма да има напредък,напротив некадърниците ще виреят тук добре.
7.
месетен
21.08.2014 12:24:02
2
11
От този крадлив митничар,кмет не ставаше,но малко търновци със затворени очи гласуваха за него,сега обаче на идващите кметски избори догодина ГРЕШКАТА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ,Илиян е пародия на Кмет,и повече не е желателно да бъде !!!Търновци внимавайте на следващите избори,защото 4 год. ще ви тежат отново !!!!!????
6.
До Запознатата и прекалено УМНА АНИ
21.08.2014 11:42:17
1
13
Ани, сигурно съм идиот щом продължавам да живея в тази абсурдна страна и да плащам такива данъци които ти сигурно за сто живота няма да платиш и да осигурявам държавната заплата на чиновници които привидно "работят" само по вестниците и сайтовете!
Сигурно съм идиот, щото позволявам да ни управляват лица с криминално минало, настояще, а като гледам и бъдеще, които срещу скромен хонорар си гледат снимките и интервютата постоянно в интернет.
Сигурно съм идиот, че позволяваме на неграмотни управници да си правят PR на гърба на отдали живота си деди за свободата на България, при все че многократно е казано и заявено на въпросния Кмет, че набирането на средства по дарителски сметки за държавна собственост е незаконно действие!
Но идват избори и трябва да се получи ефект, НАЛИ! Колко е добър Кмета, а колко са лоши Прокурорите които спазват законите в тая мила наша идиотска страна.
Ако подкрепяш Кмета, които се сеща за проблемите на Странджа само когато има ТВ, вестници и сайтове, подкрепи и изнасянето на публична информация от него за броя дни командировъчни в годината, колко представителни е изхарчил през мандата си, колко екскурзии има в чужбина, колко десетки и стотици хиляди километри е изминал със новия си джип по българските, турските и гръцките курорти, колко работни дни има в Кметството на Малко Търново за тези 7 години в които е на власт, защото не е тайна, че той въобще не ходи на работа и т.н.
Когато видиш, че този Янчев е похарчил стотици хиляди левове за собствено удоволствие и кеф, от най-бедната и изчезваща община в източна България, пак ме наречи идиот, че не му подкрепям грозния ПР.
P.S> Ани, моите деца са възпитани, изучени и отгледани в БГ, и да ти призная губиш баса по всички точки, защото те са от малкото хабилитирани които се занимават с наука в този свиден край на Европа.
5.
Войник
21.08.2014 07:48:34
9
6
Може би полковника Стаматов събира някой лев за черни дни, като се пенсионира или не знае реда, как да поиска разрешение и изпрати оркестъра. ............БРАВО НА КМЕТА !
4.
ХАХА
21.08.2014 00:27:20
2
6
МО ДА НЕ СА ПУСНАЛИ ОРКЕСТЪР ЗА ЧАЛГА ПАРТИТА
3.
ани
21.08.2014 00:26:08
9
10
до 1, абе ти идиот ли си, да - държавата е безумна, че оставя един паметник, който би трябвало да е гордост за нея да пада. Да - кметът е този, който разгласи тази идиотщина. Иначе ти и твоите хлапета, които явно няма да са по-мъдри от теб няма да знаят нищо за въстанието. Всъщност знаеш ли какво е Петрова нива? Бас държа, че и децата ти няма да знаят и няма да им пука. Аман от идиоти. Подкрепям кмета, от Бургас съм, но ме боли, когато става дума за исторически местности
2.
MILEN
20.08.2014 23:45:02
2
5
Triabva vi kmet ,koito da vi varne xorata i da ne mu dreme .
1.
Герой!
20.08.2014 20:40:30
8
14
Герой ви казвам е тоя Кмет! УЖАССССС...
Бахти и безумната държава в която измамниците са издигнати на пиедестал, награждавани и публикувани постоянно по медийте...
Ако така наречения Кмет на Малко Търново спре с постоянните си воаяжи по курортите и хотелите с разни мацки, би спестил достатъчно за да се ремонтира паметника.
Перушкин не спира тоя джип по цял ден да го джитка напред назад, а тоя Илиян само по софри го виждам..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори