×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 начина да умрем до края на годината


10 начина да умрем до края на годината
Африканците знаят колко прекрасно ги посрещаме у нас и заобикалят страната ни
17 Август 2014, Неделя, 14:14 ч.
Източник: 24 часа

Август е месецът на двуметровите акули в Черно море. Или поне доскоро беше така. Поради пълната липса на събития медиите кипваха от невероятни истории за руски делфини от КГБ и турски акули ислямисти, пратени към бреговете на Созопол да съсипват туризма ни.

Странно е, че макар и никой да не е виждал още тези акули и делфини, туризмът ни бавно, но много успешно се съсипва. Скоро и пияни британци няма да идват на море у нас, примамени от необятните възможности, които им предлагат още по-закъсалите курорти в Близкия изток. Четох, че след балконинга – тоест скачането от балкона на хотелската стая в басейна, популярност набира следващ вид алкохолен британски спорт – облекчаването от балкона в басейна. Не по малка нужда. Така нареченият логинг обърнал басейните в Египет на голяма тоалетна. Или по-скоро на варненски плаж – на всеки две гмуркания се срещаш с някоя рибка, изядена предния ден.

Слава богу, тази година туристите може и да завиват към Египет, но пък не ни се налага да се плашим с акули и делфини. Август успешно се превърна в месеца на прокобите. Политиците ни се надпреварват да хвърлят черни пророчества в публичното пространство, надпреварвайки се с Ванга и Касандра по размах на виденията си. В синтезиран вид пророчествата им се въртят около това, че до края на годината ще изпукаме всички.

1. Глад след изборите, или 2. Глад след пенсия

Примерно от глад, ако не изберем ГЕРБ с пълно мнозинство. Така поне каза Бойко. Не ми стана ясно, ако ГЕРБ спечели изборите, но с един-два депутата по-малко от тези в предсказанията му, това как ще се отрази на порциона ни? Ще гладуваме или ще сме само на диета? Старият нов шеф на митниците пък Ало Ваньо ни обеща, ако не умрем от глад сега, да умрем от глад веднага след пенсиониране. Защото заради зулумите по митниците нямало да има пари за пенсии. Чудя се как му хрумна точно пенсионерите да плаши с глад, ама кой знае – то винаги има и по-лошо.

Мен ако питате, след кратка разходка из плаж, населен с българи, не намирам идеята за едно здраво гладуване поне до Нова година за опасна.

Даже напротив – малко въздържание ще стопи всичките тези големи космати кореми, на които човек може да се нагледа на пясъка. Едно 80% от българските мъже по бански са страховита гледка. И като прибавим и неувяхващата мода на бръснатото теме плюс актуалната тенденция да се татуираш като маор, то клетата ни родина е заприличала на затвор с калорична кухня. Всички гологлави, татуирани, мрачни и дебели. Та една желязна политическа диета ще подейства добре – ще свали холестерола, ще освободи белите дробове, ще облекчи сърцето, ще спре киселините, ще качи настроението и ето ти – българите ще се превърнат в нация от симпатични и добронамерени столетници. Дето се вика, щом политиците ни плашат с глад, ние па да ги заплашим с издръжливост. Да видим кой кого!

3. Режим на тока и 4. Празен бюджет

Виж заплахите от левия сектор за недостиг на ток са по-трудни за преглъщане. Хем произвеждаме ток в излишество, хем няма да има за българите, хем тоя ток, дето няма да го получим, ще го плащаме двойно и тройно. Не знам, ама според мен е крайно време пророчествата и заплахите да ги прави първо някой математик. Че да звучат по-автентично.

За прокобата всички да се обесим на дупката в бюджета даже не си струва да си говорим – тя се изтърка. Няма пари дори да си платим вноската в НАТО. Трябвали ни 7 милиарда, дето липсвали. Както липсват и още 14 милиарда, които дължим на Русия за ремонтираните МИГ-ове. Това наистина си е майсторлък – да влезеш в НАТО с руско раздрънкано оръжие и да не плащаш нито на западняците, нито на руснаците. Макар и доста рисков майсторлък - доколкото виждам от действията и на американци, и на руснаци, те по нищо не се различават от лихварите с бухалки. Ако не плащаш и не слушкаш, ти чупят коленцата. Единственият начин да се измъкнем живи от тази ситуация е да се включим към двата вида санкции – от една страна, да подкрепим САЩ и ЕС и да санкционираме Кремъл, като не му плащаме дълга си, от друга страна, да подкрепим Кремъл и да санкционираме САЩ и ЕС, като си спрем вноските. Тоя шпагат няма да ни е за първи път, та си мисля, че ще се справим с него.

5. Ебола и 6. Наводнения

Както винаги, светът, природата и Господ са в заговор срещу нас. Така че, ако не пипнем ебола, ще се издавим. Даже нищо чудно да се издавим, болни от ебола. Въпреки че бежанците от Африка, дето носят заразата, вече били чули за прекрасното посрещане у нас и ни заобикаляли отдалече. Това се казва каръшка нация – и еболата да те избягва. Остава да разчитаме само на природните катаклизми. Тъй като едно време хан Аспарух е забол копието с конска опашка на кръстопът със сравнително благоприятен климат, ще ни се наложи да продължим дружните си усилия да съсипваме природата, за да проправим път на катаклизмите. Има още доста гори за изсичане, дюни за застрояване и дерета за замърсяване, но ще се справим. Ние, българите, когато става дума за строене на собственото ни нещастие, сме неуморни.

7. Трета световна война и 8. Скок в цената на капачките за буркани

Ако скоро започне третата световна война, може и да не разберем. Бронирани коли по улиците? Гърмежи из кварталите? Срутени сгради в центъра на градовете? Режим на тока и водата? Преврати, протести, катастрофи, неработещи институции? България от 25 години е като демоверсия на световна война и ако някой оцелее в нея, то ще сме си пак ние. През толкова световни и балкански войни сме минали, СИК, ВИС, "Мултигруп" преживяхме, ще се справим и с война на олигарсите. Да му мислят демокрациите, дето не са свикнали. Те си нямат мазета с компоти и каци кисело зеле. Единственият начин да ни гътнеш нас с война и безредици е, като вдигнеш цената на захарта и капачките за буркани. Е, тогава вече я втасахме.

9. С кола до морето или 10. С влак до морето

И ако до Нова година българите все пак се заинатим и не изпукаме поради нито една от горните причини, винаги ни остава най-сигурният метод – да се метнем в колата и с газ до ламарината да вземем някоя от отсечките на смъртта между София, Варна, Бургас, Пловдив или видинските села. Все на някой завой ще те срещне джигитът с косата. А за онези, които нямат автомобили, ще се погрижи БДЖ. Те знаят как.



Коментари
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника 
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори