×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проблемите, вълнуващи политическия елит, не интересуват обикновените хора - това създава усещането, че държавата липсва


Проблемите, вълнуващи политическия елит, не интересуват обикновените хора - това създава усещането, че държавата липсва
Зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров изработва най-патриотичните акценти в предизборната платформа на коалицията
09 Август 2014, Събота, 11:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Много пъти съм си мислил защо влязох в политиката, тюхкал съм се, но не съжалявам, защото когато отвратените не се занимават с политика, ще останат само отвратителните
Росен Петров е зам.-председател на „България без цензура“ и говорител на коалиция, която ще се яви на извънредните избори за парламент на 5 октомври. Преди половин година той напусна рейтингово шоу във водеща национална телевизия, за да се превърне в едно от остриетата в партията на Николай Бареков. Росен Петров е далеч от понятието на типичния политик. Днес Росен Петров разговаря с Флагман.бг. след заседанието на Коалиционния съвет на „България без цензура“, провело се в хотел „Приморец“.(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ)

-Г-н Петров, доста дълго продължи коалиционния съвет на „България без цензура“. Кои са желаните партньори от Вас?

-Не желаем да ги обявяваме още, защото не искаме да се чувстват притиснати. Но коалиционната политика при нас е в прерогативите на Любен Дилов-син. Няма да сме говорители-пенкилери, всеки ще си знае силните страни. Аз ще се занимавам основно с патриотичните идеи.

-От патриотична гледна точка кои ще бъдат акцентите в платформата на „България без цензура“?

-Може би най-интересният момент е този, че продължаваме да искаме възстановяването на наборната военна служба. Предлагаме военна служба от три месеца за всеки български гражданин, навършил 18 години, която да бъде в родното му място. Ако държавата не може да осигури къде да спят, може да се прибират по домовете си. Армията в българското общество винаги е играла възпитателна функция, стожер на патриотизма, на това да знаеш що е чест, що е знаме, що е чин. Това трябва да го разберат всички млади българи.

-Няма ли да натовари това твърде много републиканския бюджет?

-Мисля, че не е редно да говорим за пари на фона на събитията, които се развиват около нас, на фона на позициите на Република Турция, която хем е член на НАТО, хем има свои геополитически интереси – изявява се като водач на арабския свят. Това не е Република Турция на генерал Ататюрк, а днешна Турция на Реджеб Таййп Ердоган, който може и да е умел държавник, заради икономическото израстване на държавата, но в същото време знаете как безогледно се справи с протестите – с бой, с убити, тотално смазване. В сравнение с турската полиция нашата изглежда като пионерска организация.

-Заради опасния съсед Ердоган ли е нужно да имаме силна армия и донаборна служба?

-Не само, но вижте какво става в Украйна. Затова България трябва да се научи да иска от своите натовски сътрудници помощ. Защо Турция може да иска 2,5 млрд. евро на година военна помощ, а България не може?! Нима мислите, че американците искат слаба българска армия – напротив. Американските военни мечтаят да имаме армия, като тази по времето на Варшавския договор.

-Г-н Петров, да се върнем на изборна тема. Как ще успеете да докажете, че сте алтернатива на статуквото, а не част от него?

-“България без цензура“ е най-последователната партия в своите решения. Още преди евровота ние се обявихме за предсрочни избори, нашите депутати гласуваха „за“ оставката и не осигуряваха кворум за съществуването на правителство. Обявихме се твърди против коалиция с ДПС. Нито една друга партия до момента не го е направила, като изключа може би НФСБ и ВМРО.

-Сам отворихте тази тема. Коректно ли беше поведението на ВМРО и напускането на коалицията с ББЦ, предвид факта, че с ваша подкрепа те вкараха евродепутат, а от 2005-2009 г. нямаха дори представителство в българския парламент?

-Битката ни в тези избори не е с ВМРО и НФСБ. Лично аз съм в прекрасни отношения с г-н Каракачанов (б.а.лидер на ВМРО) от 2001 година. Запазвам приятелски чувства към тях.

-Изглежда сте оставили вратата за партньорство с Патриотичния фронт отворена за следващия парламент. Доколко е възможно да сформиране коалиция?

-Не вярвам тази формация да стане част от следващото Народно събрание, но никой не може да прогнозира това, което ще стане на изборите. Спомнете си, че никой не знаеше какво ставаше в последните дни на 42-ото Народно събрание. Изведнъж БСП се обърна срещу собственото си правителство, а то срещу БСП. Иван Искров говореше за някакви чували изнасяни от една банка, после се оказа, че не са изнасяни. Стана голяма каша! Политическата върхушка бе вглъбена в своите проблеми, а виждате какво се случваше в страната– наводнения, удари. Държавата липсваше. Ще ви дам пример и с прочутия люлински питон: Някой е гледал питон, изхвърлил го е, той е изял 30 котки, хората се обадили на 112, оттам се обадили в пожарната, които ги насочили към полицията, а те отнесли въпроса към зоопарка. От зоопарка обаче не се ангажирали с хващането на питона, а казали, че ако го им го донесат, ще го приемат. Ужасяваща картинка. Това обяснява липсата на държава. Никога не съм бил част от политическия елит, но той трябва да запомни, че на българина, обикновения, ето тези неща му правят най-силно впечатление. Проблемите, които вълнуват политическия елит, не вълнуват обикновените хора. Те се вълнуват от това дъщеря му да се прибере от дискотека, без да се страхува. Ако излезе питон някой в тази държава да може да го хване. Ние живеем в някакъв филм на Хичкок. Тук бих цитирал един голям българин Васил Михайлов, който казва: „Имам чувството, че Господ ни наказва за тази омраза и противопоставяне помежду ни. Ние сме толкова малко, че да се мразим. Нека да не бъдем врагове, а конкуренти“.

-Действително не говорите като политик, г-н Петров. Възприемате ли се като бъдещ участник във властта?

-Известен съм с това, че където се хвана на хорото го играя докрай. Много пъти съм мислил над този въпрос, тюхкал съм се, питал съм се защо ми е трябвало. Но както казва Любен Дилов-син: когато отвратените не се занимават с политика, го правят отвратителните. Затова и аз не съжалявам и продължавам смело напред.

В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
14
Коментара по темата
14.
БУРГАЗЛИЯ
09.08.2014 09:07:03
1
7
Да му еба майката на Капут бареков! И тук му изникнаха троловете, явно добре плаща! Вече сериозно обмислям да му стана и аз един трол. Колко му е, измисляш няк'ва простотия и под всяка новина за капутов copy paste, copy and paste! :-D
13.
777
09.08.2014 09:00:12
1
3
РОСЕНЕ, РОСЕНЕ........................!
12.
зрител
09.08.2014 07:21:15
1
7
Учудвам се как се продаде на барека?Преди с интерес съм гледал предаването,сега съм напълно отвратен от Росен!
Пази достойнството си,как можа да те въвлече дудука в мръсните си игри!!!!!
11.
Пиар кьм Прес центьра на Адидас
09.08.2014 05:23:00
1
4
Черкезина работил дьлго време в протурската БОСФОР ТВ патриот ха ха хаааааааа
10.
Илиян
08.08.2014 23:18:02
12
1
В годините Росен се е показал като много точен човек! Избрал е точната партия! Успех!
9.
Burgas Free Zone
08.08.2014 22:18:27
2
7
"Kato se hvanel na horo" -- haha eba si metaforata. Zvuchi kato turski selianin.
8.
Purvo business
08.08.2014 22:16:26
1
8
Az shte ti dam edno horo - "igrael go krai". Tupak! Ami mogesh li da otvorish rabotni mesta? Moge li da nauchish horata na moderni technologii? Znaesh li neshto poveche ot germancite? Ne. Estestveno ne. Shtoto si tupak. Iskash na golo chifte poshtovi. Ama ne stava taka veche v EU. Nie shte izbirame samo takiva koito mogat economicheski da razvivat Burgas sus opit, a ne tupaci.
7.
СЛЕДВАЩИЯ НАПУСНАЛ
08.08.2014 22:13:47
2
8
РОСИНЕЕЕ ВИЖДАМ ТЕ В ВМРО
6.
Анди
08.08.2014 21:57:15
4
6
ми как да ни интересуват техните проблеми или да разбираме човек като Местан който не знам и сам дали се разбира. Не сме всички толкова умни , но е важно да сме добри или поне да се опитваме да сме добри и да надушваме злото. А хора като местан и доган и борисов са си олицетворение на злото и безхаберието.
5.
Георги
08.08.2014 21:56:38
1
8
Политиците са се отлепили от земята
4.
Иво
08.08.2014 21:55:39
10
7
Подкрепям за казармата.
3.
Георги Бакалов
08.08.2014 21:54:44
2
14
Според АВТОРА:"Росен Петров е ДАЛЕЧ ОТ ПОНЯТИЕТО НА ТИПИЧЕН ПОЛИТИК"?!Нека ми помогнат читателите да намеря отговор на ДВЕ ГАТАНКИ:1) Какво е според автора понятието "типичен политик"? 2) Защо Росен Петров е далеч от това понятие?ЗАЩО Росен Петров да не е просто клоун, заменил един цирк с друг за повече пари?!АМИ КАТО СВЪРШАТ ПАРИТЕ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ С "ПАТРИОТИТЕ"?!
2.
spqr
08.08.2014 21:40:20
2
17
Аман от платени интервюта.
1.
БУРГАЗЛИЯ
08.08.2014 21:34:22
3
17
Мълчи, бе, продажен капут на педал бюрека!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин... Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Иззети са бурканчета с размери 6 см Х 5,5 см съдържащи растителна маса - съцветия „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг Веригата магазини работи с най-добрите български ферми за месни и млечни продукти Къде се женят най-много Къде се женят най-много Най-малко хора си казват "Горчиво" в Перник, показва доклад на националната статистика
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори