×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собствениците в Слънчев бряг настояват за качествена реклама и за помощ от държавата


Собствениците в Слънчев бряг настояват за качествена реклама и за помощ от държавата
Отливът на туристи е заради политическата обстановка в Украйна и Русия, антирекламата в българските медии и неглижирането на туризма от държавата, каза Елена Иванова
25 Юли 2014, Петък, 14:34 ч.

Увеличават се средствата в бюджета за това, но не се рекламира там, където трябва, а парите се харчат не целесъобразно, а шуробаджанашки, каза Елена Иванова

Сериозен спад на приходите от туризъм се очаква този сезон и една от причините за това е липсата на държавата. Парите за реклама, предвидени в републиканския бюджет, уж са повече, но няма никакъв ефект, защото те се разпределят не целенасочено, а се харчат шуробаджанашки, каза пред камерата на БНТ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.
„Туризмът има 13,5% принос към брутния вътрешен продукт и в същото време държавата  неглижира проблемите, казвайки, че отрасълът е приоритетен, но с нищо не показва, че наистина е такъв. Задължително трябва да има министерство на туризма в следващото правителство. Не може да си мислим, че лежейки по гръб, ще отчитаме едни ръстове от 5-6%, което се случваше през последните години. Това не става от само себе си. Първо държавата трябва да даде много пари за реклама. Тя трябва да е качествена, но с такава страната ни все още не може да се похвали. Трябва да е насочена към потенциалния турист. Увеличава се бюджетът за това, но не се рекламира там, където трябва. Не се харчат парите целесъобразно, а шуробаджанашки“, заяви шефът на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.
Според нея, слънчевите дни в курорта са били повече от тези в градовете. „В София вали почти постоянно, а при нас времето е хубаво и рядко виждаме дъжд. За ръст в сравнение с миналата година обаче няма да говорим. Сезонът е в пика си и няма какви изненади да очакваме оттук нататък. Тази година ще отчетем спад. Още през март, когато присъствахме на Берлинската борса, ни стана ясно, че западните пазари тази година ще имат спад към България и чужденците са насочени към Гърция. Съществено влияние за спада има и политическата обстановка в Украйна и Русия“, коментира Елена Иванова.
„Сезонът е труден. Времето също се отрази. На всеки му е неприятно да гледа снимки в Интернет с празни улици в Слънчев бряг, но това е действителността. Поройните дъждове, липсата на канализация, която да отведе дъждовната вода, старите пречиствателна и помпена станции дават отражение. Трябва да се създаде министерство на туризма, тъй като той има нужда от опората на държавата“, подчерта изпълнителният директор на АД “Слънчев бряг”  Златко Димитров. Според него, следващите управници трябва да обърнат по-специално внимание на курортите, да им се определят правата и задълженията, които трябва да изпълняват и да им се осигури целево финансиране за инфраструктура. „Нужни са огромни средства, насочени за дъждовна канализация, за модернизиране на сега действащите водопроводни мрежи. Мисля, че даването на дефиниция за курорт от национално значение, би свършило работа“, заяви Димитров.
„Не е резонно едни общини, в които има определен брой жители целогодишно да влязат в работата на огромни единици, каквито са курортите и конкретно Слънчев бряг, който се увеличава с 400 000 през сезона! Не е нормално ние да си плащаме данъците и местните такси, а нито една стотинка да не влиза в курортите! После се чудим как да си поддържаме инфраструктурата. Срамно е това! Внасяме много пари в общините и накрая те казват „Съжаляваме, но нямаме нищо общо с вашия курорт и се оправяйте сами“. Не са нормални и безумията, които се пишат в медиите, за да отблъскват туристите! Бяхме свидетели за писания за хепатит във водата по Северното Черноморие и на друга антиреклама“, каза още Елена Иванова.

В категории: Несебър


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
7
Коментара по темата
7.
Бай Боре Холмса
27.07.2014 17:45:34
0
4
частник да иска помощ от държавата ,туй го няма никъде по света .
6.
Също загрижен!
27.07.2014 11:07:48
2
1
Кучето не хапе ръката която го храни! За съжаление при хората е по различно! Повечето които се изказват против туристическите комплекси като Сл. бряг и други работят в туризма или се издържат от съпътстващите му дейности и въпреки това "хапят" ръката която ги храни. Само в района от Елените до Равда има най 100 хил. работни места пряко заети - в хотели, апарт хотели и семейни такива, ресторанти, барове, закусвални, магазини , транспортни фирми, туристически офиси , недвижими имоти , складове и кетъринг фирми и още много съпътстващи дейности. Къде ще работят тези хора ако го няма Сл. бряг, Несебър, Равда, Св. Свас, Елените?
5.
НАЗАД
27.07.2014 01:15:07
0
3
НАЗАД НАЗАД МОМЕ КАЛИНО,,ДОГОДИНА РЯЗКО НАЗАД,,ЩЕ ВИДИТЕ..
4.
mesten
26.07.2014 13:47:35
0
2
работя в Сл.Бряг, но никога не бих дошъл тук на почивка. Двамцата много добре зная защо туристите са се по малко и се по слаби, но:
на калпави хотелиери, Гърция им пречи
3.
Загрижен
25.07.2014 16:46:44
2
5
Злобата и завистта, отдавна присъщи на българина също са в основата на това, за което алармират от Слънчев бряг. И те личат и в тона на "Бай Брадър" и на "Турист". Ами много просто - държавата е допуснала този хаус в Слънчев бряг, държавата да го изправи. А не само да потрива ръце от инкасираните суми под масата от кой ли не министър назад във времето и от официално увеличените приходи от туризъм през годините. Защото ако не е туризма се питам какво точно ще издържа тази държава. И вместо да плюем постоянно хората в туризма, които понасят целия риск върху себе си, по-разумно би било да погледнем по-мащабно на нещата, а и да си отговорим на въпроса защо никъде на друго място по света медиите не се държат толкова неадекватно спрямо бизнеса си. А и предлагам некадърниците да се замислят дали не е по-добре да се захванат да направят нещо смислено вместо да злобеят срещу хората, които работят, които рискуват и които понасят върху гърба си всички неудачи в безумната ни държава!
2.
БАЙ БРАДЪР
25.07.2014 15:58:49
2
7
Защо уважаеми собственици преплаквате за Руски и Украйнски туристи--------докарайте си от Западна Европа и САЩ
1.
турист
25.07.2014 15:23:02
3
12
Като превърнахте СЛ. БРЯГ в един боклуджийник и бардак----------защо сега търсите държавата.ВИЕ СЕ РЕКЛАМИРАЙТЕ КАТО СТЕ СОБСТВЕНИЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори