×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов за годишнината от атентата в "Сарафово": Никога няма да забравим датата - 18 юли 2012 г.


Кметът Димитър Николов за годишнината от атентата в "Сарафово": Никога няма да забравим датата - 18 юли 2012 г.
2 години след атентата, продължаваме да скърбим за голямата загуба. Каквото и да е казано или направено до момента, не може да се сравни с непосилната мъка на роднините, се казва в обръщението на градоначалника
18 Юли 2014, Петък, 20:02 ч.

Поклон пред паметта на жертвите, се казва в обръщението на градоначалника

Днес се навършват 2 години от най-ужасяващото събитие, сполетяло през последните десетилетия Бургас - атентата на Летището в Сарафово, който отне за един миг живота на шестима невинни души. Сред тях бяха един българин и петима израелски граждани.

През тези две години се казаха много неща - за жертвите, за техните близки, за разследването и за самоличността на атентаторите. Но, каквото и да е казано или направено до момента, не може да се сравни с непосилната мъка на роднините и за съжаление, не може да върне децата и близките им, се казва в обръщение на кмета на Община Бургас Димитър Николов по случай годишнината от атентата на летището в Сарафово.

"На 18 юли 2012 г., в разгара на прекрасното бургаско лято, бяхме сполетяни внезапно от тази жестока трагедия. Въпреки, че не бе подготвен за нещо подобно, въпреки шока и ужаса от случилото се, Бургас реагира мигновено, без да се поддаде на паниката. Всички институции действаха експедитивно и в отлична координация помежду си. Бургаските лекари и пожарникари започнаха да помагат на ранените. Хотелите отвориха вратите, за да приемат оцелелите. Летището бе преустроено, за да посрещне роднините на пострадалите", пише в обръщението си Димитър Николов.

"Утешавахме близките, доколкото можем, съдействахме на разследващите, координирахме действията на институциите. Като кмет на този град мога да заявя само едно: горд съм с бургазлии, с техните адекватни и своевременни действия, с помощта, която оказаха на пострадалите, без страх и паника. Без бързата реакция, със сигурност размерът на трагедията щеше да бъде по-голям.
На всички тях мога да кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ! За проявената храброст, за човешкото отношение, за съпричастността - БЛАГОДАРЯ!

Днес - 18 юли 2014 г., 2 години по-късно, ние продължаваме да скърбим за голямата загуба. Продължаваме да поднасяме най-искрените си съболезнования към близките на загиналите. Продължаваме да настояваме максимално скоро истината да излезе наяве. Продължаваме да живеем със спомена за терористичния атентат. И ще продължаваме, защото никога няма да забравим датата - 18 юли 2012 г.!
Но, въпреки това, ще продължим да отстояваме правото си на живот и на свободен избор. Отново ще посрещаме туристи и гости от цял свят и ще им засвидетелстваме, че тук, в Бургас, те могат да се чувстват сигурни, щастливи и спокойни!

Димитър Николов
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС”

В категории: Бургас


5
Коментара
Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 5
5
Коментара по темата
5.
mhd
19.07.2014 04:57:37
2
0
nikt al yahud!
4.
кмет лизгар
19.07.2014 03:58:51
1
7
забравих, че кмета празнува всички американски и еврейски празници и панахиди.
3.
Халал да им е!
19.07.2014 03:22:18
3
3
Ей паляците новинари....българския народ не му дреме за тоя измислен атентат! Кво ни набивате в главите някви тъпи новини дето никой, ама никой не го ебе за тях! Народа гладен, аз за някви евреи ли да мисля! Вие на 3-ти март толкова не писахте колкото за тия помияри!
2.
кво?
19.07.2014 03:12:23
3
1
Значи...боли ме оная работа заради тия сапуни! Яд ме е за шофьора на автобуса!
1.
Чичу
18.07.2014 17:19:44
4
11
И за благодарност получихме еврейски кур от Израел.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му 43-годишният мъж е спрян в 11 часа сутринта, в района на кръстовището на кв. Каменар 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж Ето кои са те  Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? По време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество специални вещества, които са необходими на организма ни, за да функционира правилно Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Ето кои са те  Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Практичен десерт, който със сигурност ще ви хареса Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца Правете това и ще се къпете в пари Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец Защо държавните служители получават по-високи пенсии Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори