×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атанас Зафиров, БСП: Семкаджии ли ще стават работниците от Пристанище-Бургас, смесвате ябълки с круши


Атанас Зафиров, БСП: Семкаджии ли ще стават работниците от Пристанище-Бургас, смесвате ябълки с круши
Депутатът Атанас Зафиров (вдясно) и общинският лидер на БСП Евгений Мосинов свикаха специална пресконференция, за да се подпишат в подкрепа на работниците на Пристанището, готови да положат автограф и за каузата за обществен достъп
16 Юли 2014, Сряда, 16:53 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Не съм в конфликт с Павел Маринов, но нещата се променят, каза депутатът


Подкрепяме каузата на работниците на Пристанище – Бургас, но трябва да се търси компромисно решение. Имам чувството, че тук се смесват ябълки с круши. Един говори за едно, а друг – уж са съвсем различно, а накрая излиза трето. Това заявиха днес депутатът от БСП Атанас Зафиров и лидерът на общинската структура на партията Евгений Мосинов. Двамата дадоха специална пресконференция за медиите, на която публично да заявят солидарността на ПГ на Коалиция за България, на народните представители от Бургас, към 230 служители на Пристанището, „които рискуват да загубят работата си.”  С особен патос и носталгия, Евгений Мосинов обясни, че се подписва, тъй като баща му е работил към „Океански риболов” и така го е издържал в студентските години.

Не може понеже едно нещо е акцент в нечия предизборна кампания, всички последващи действия да са свързани с това. Нещата се променят, вече има други обстоятелства, уклончиво пък заяви Атанас Зафиров.  Няма да конкретизирам, надявам се да ме разберете, продължи с недомлъвките народният представител. Не разбрах в какво точно искат да се преквалифицират тези хора, ако ще е в семкаджии и продавачи на сладолед, аз не го подкрепям това, продължи депутатът.

На въпрос на репортер на Флагман.Бг дали след като застават на страната на работниците, депутатите от БСП-Бургас имат някакви противоречия с областния управител Павел Маринов, който е на противоположно мнение, Атанас Зафиров заяви, че няма нищо подобно.

„Готов съм да се подпиша и в другата подписка. Говорих с колегите от ГЕРБ и ги попитах най-човешки защо политизират въпроса. Тази подписка има за цел да се настройват едни хора срещу други и в създадената суматоха да се черпят някакви дивиденти. Обясниха ми, че в тази подписка се говори за откриване на обществен достъп към Пристанище-Бургас през Фрегатата, следователно – говорим за едно и също нещо”, каза Зафиров.

Според народния представител, от ГЕРБ инициирали подписката за отварянето на Зоната за обществен достъп към Пристанище-Бургас. Въпреки това, депутатът самоотвержено заяви, че в името на това да има консенсус, той е готов да се подпише и в другата подписка.  „Бих се подписал в подписка, в която се настоява да бъде отворен достъпът до Морска гара по маршрут, който да не навреди на работата на държавния оператор и да не остави хора на улицата”, каза Зафиров.

В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
Сарафово
17.07.2014 22:52:20
6
4
Атанасе, що не идеш да си броиш крушите и ябълките, че след октомври може наистина семки да продаваш.....Станишев избяга в Брюксел, ама за теб не знам - къде ще можеш да се скриеш. Голям отворко стана, забрави времето, когато разнасяше сокчета и картофи...
21.
gabarko
17.07.2014 11:15:43
3
4
Ей, големи експерти се извъдихте тука. Ходили сте най-много до кея в Сарафово и сега убедено шляпате - нямало друго, нямало не знам какво си. Това, че някоя много умна глава по-рано е пляснала Морска гара в дъното на Източно пристанище (Товарен порт) и трябва да се мине през целия кей, сега ви е виновен шефа на същото, че гледа да си защити дейността на повереното му предприятие и персонала. Ами какво друго да защити - нескрития интерес на съседните частни (концесинни) пристанища към товарооборота на държавния порт?! А това с таксите направо ме убива - изкарали справка от наредбата за държавните такси за влизане и излизане на корабите. Пък те, товарните кораби, само се разхождат до тук, това товарене, разтоварване, складиране на стоки е нещо между другото, щото няма какво да правят. Ами тези стоки после сигурно се телепортират до крайните си получатели - няма след това БДЖ, транспорти, предприятия и т.н. Абе, карай бе, важното е кафенцата на центъра да са вървежни и дядото германец пасажер да си купи ментак очила от сергията за 10 лв.
20.
Разяснение 2
17.07.2014 10:59:00
1
3
Много е глупаво, когато не си свършиш домашното- първо в цял свят достъпа до търговските пристанища е контролиран- нарича се ISPS code. Да, до самостоятелните пасажерски пристанища достъпа е сравнително свободен, зависи как си организират работата граничните им власти. А колкото до сходни на сегашния случай: пасажерски терминал в търговско пристанище- пристанищата в Констанца, Саутхямптън и др.
19.
Разяснение
17.07.2014 10:53:46
3
5
По-големите приходи от пасажерски кораби идват от по-високите държавни такси- канални, фарни и т.н. Тези такси отиват директно в държавата (не в общината, не в "Пристанище Бургас" ЕАД). От търговските кораби държавното пристанище печели МНОГО повече, отколкото от пасажерните- и тези пари влизат в държавното ТЪРГОВСКО дружество, от което например са дадени 2 милиона лева за канализацията на Морска гара. Покрай търговките кораби печелят доста други частни фирми- влекачни компании, корабни агенции, спедитори и други. Та господата от БСП искат да кажат, че трябва да се намери компромисно решение- да има хляб и за туризма, и за РЕАЛНАТА икономика. Но "господата" от ГЕРБ, типично в техен стил, винаги търсят скандала, и ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО- така е възпитан бодигарда на бай Тошо!
18.
странджански нерез
17.07.2014 10:42:25
4
6
Селяни, хората по цял свят са го измислили. Няма друго пристанище, което да е недостъпно за хората. Няма морска гара до, която да не може да отидеш. Двамата дебели комунисти манипулират хората, толкова брутално, че тези които им се връзват трябва адски да се засрамят.Има начин да се отвори пристанището и това да не повлияе на работата му, но няма желание това да се направи. В момента Бургас за пореден път е заложник на политически интереси и удари под кръста.
17.
до селскостопански труженик
17.07.2014 10:08:36
2
2
що не си стоиш на село, ами си тръгнал да коментираш пристанищни проблеми.
1. Приходите от корабите най-общо казано се делят на две части - такива, които отиват в държавния бюджет и такива, които остават в общината под формата на заплати за хората. Е, ОСНОВНА част от приходите от пасажерите ОТЛИТАТ за София. Много малка част са в приход на държавното пристанище.
2. Пасажерски кораби има 3 -4 месеца в годината - после какво правим? Ще гледаме красивото затворено пристанище.
3. Като няма приходи за порта, няма и да има кой да купува чушките и доматите на "селскостопанските труженици" и ДУХАШ СУПАТА
16.
2
16.07.2014 22:31:13
15
1
Евгени, не заставай до тоя скапаняк. Губиш.
Ако правиш нещо -прави го сам. Без тея.
15.
Вaленсиaнa
16.07.2014 22:07:13
9
8
Добре поне, че нa един човек му пукa зa грaдa- Aтaнaс Зaфиров. Товa е човекa, който брaни пaзи и бди нaд обикновените хорицa в тaзи държaвa. Рaзбрaх, че повечето номинaции зa лидер нa БСП сa именно зa него,дaно стaне той, зaщотото пaртиятa не би моглa дa нaмери по-достоен председaтел от него!
14.
Вaленсиaнa
16.07.2014 22:06:47
9
7
Добре поне, че нa един човек му пукa зa грaдa- Aтaнaс Зaфиров. Товa е човекa, който брaни пaзи и бди нaд обикновените хорицa в тaзи държaвa. Рaзбрaх, че повечето номинaции зa лидер нa БСП сa именно зa него,дaно стaне той, зaщотото пaртиятa не би моглa дa нaмери по-достоен председaтел от него!
13.
Селскостопански труженик
16.07.2014 21:04:55
7
7
До 1234

Не говоря за мутрите от ГЕРБ а за тези комуняги оядените от снимката дето на наша сметка дебелеят а после прават на защитници на хората уж а иначе си разиграват собсвените далаверки. Що не питате Пъпеша на кого раздаде половината бизнес в пристанището барабар с стола за жълти стинки а сега преди изборите се загрижил за работниците както ковачки се беше загрижил за минйорите преди евро изборите и ги заплашва за уволнение ако не подпишат подписката срещу отварянето на пристанището? Ай сиктир гъзолизци на Пеевски и Данчо Ментата!
12.
1234
16.07.2014 20:36:48
7
8
Селскостопански труженик, за кои комуняги говориш - тези от ГЕРБ с фюрер Б Борисов, пазещ партийния си билет от БКП като зеницата на очите си, като знамето на честта....
11.
vodolaza
16.07.2014 20:03:40
9
5
Boichev i kmeta, barabar s Pavkata da liupqt semki na keq, nqmat skrupoli teq. S tova si interviu me spechelihte za seten pat Nasko. Imate podkrepata i ot men,cqloto mi semeistvo shte glasuva za vas,nqma da pravim starata greshka s teq koito zarobiha grada ni,a imenno gerb. Samo BSP, Samo Atanas Zafirov.
10.
Вaленсиaнa
16.07.2014 19:57:16
18
6
Всички грaждaни нa Бургaс оценяме усилиятa ви г-н Зaфиров!Вярвaме във Вaс, помогнете нa хорицaтa,които се борят зa зaлъкa си.Вие сте тяхнaтa нaдеждa, Вие сте нaшият Герой, ние вярвaме сaмо и единствено нa Вaс.
9.
Селскостопански труженик
16.07.2014 19:11:12
10
21
После комунягите се чудат що не ги обича народа! Ами няма ги заобича докато БСПто се управлява от такива селяндури като Странжанския слон, Дупчения гъз и Дългия пъпеш, дето сравняват хората с ябълки и круши. Сега за да спечелат 240 гласа на работниците от пристанището ще изгубят поне още 20-30 хиляди гласа от целия град щото противопоставят интересите на едните на интересите на другите и интересите на пристанището на интересите на града! Казаха им че 5 туристически кораба са донесли повече приходи от 90 товарни ама те не вдяват щот имат само по една гънка и то на гъзъ. Кухи тъпи кратуни! А Пъпеша явно се отнася към подчинените му работниците като Ковашки към миньорите от Бобовдол. Нека туристите продължават да ни гледат боклужийницата още като слязат на пристанището поне ще им е ясно в какъв град и в ква даржава са попаднали! Не съм герберас но заради такива мазни шопари и социалис никога няма да стана!11!!! Аре ОСТАВКА и след Хамстера вън от България че да си оправим най накрая!
8.
Мария
16.07.2014 18:00:38
16
15
Долуплюещите-още ли сте на фланелката при герб? Всички големи разбирачи се извадихте! Простаци!
7.
Горкият ни град
16.07.2014 17:00:15
7
21
От такива некадърници Бургас страдаше през соца, страда и сега. Партийо, щом кадърен и напредничав човек се появи сред редиците ти, ти веднага го "уравняваш". Е, отново "пълен напред" с некадърниците начело... Варна отново е на ход и ще дишаме праха им за пореден път...
6.
Любо
16.07.2014 16:53:35
9
14
Дано вий да станете семкаджии, смешници
5.
жоро
16.07.2014 16:48:27
5
9
Какъв е проблемът с обществения достъп и товарното пристанище, щом може маршрутки да превозват пътниците и персонала на пътническото пристанище ?
4.
Пенка
16.07.2014 16:25:14
7
20
Зафиров езика си ли е изплезил от усърдие или на мен така ми се струва? Като дете идиотче е на тази снимка.
3.
marsh
16.07.2014 16:18:39
7
17
abe atanase, ti si bil strashen ekspert!!! ministyr predsedatel da beshe stanel. To nqma tema po koqto da ne si kompetenten. Pristanista, putista, ewro fondove, sport. Koq maika te e rajdala takyw eskpert, peltechest i tyrkalqst se. Kakwo si sednal da zastitawash protejeto si Tishev ili towa e zaradi obstite biznes interesi???
2.
до бсп
16.07.2014 16:10:05
9
14
ами питайте вашия некадърник дето е началник на пристанището,моската да си кара бмв-то и да не му мисли,зафиров ти си много слаб,добре че беше станишев да те сложи ама вие сте себеподобни и ти успя да затриеш партията
1.
до бсп
16.07.2014 16:10:05
12
22
ами питайте вашия некадърник дето е началник на пристанището,моската да си кара бмв-то и да не му мисли,зафиров ти си много слаб,добре че беше станишев да те сложи ама вие сте себеподобни и ти успя да затриеш партията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори