×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Диана Йорданова, ГЕРБ: Настоявам за спешна актуализация на бюджета на НЗОК или ни очаква катастрофа


Диана Йорданова, ГЕРБ:  Настоявам за спешна актуализация на бюджета на НЗОК или ни очаква катастрофа
Сегашните управляващи не искат да признаят своя пълен провал и затова по всякакъв начин бягат. 329 млн. лв. към края на август ще е дефицитът на Здравната каса, каза Йорданова
08 Юли 2014, Вторник, 09:30 ч.

Дефицитът в края на май е близо 890 млн. лв.



Необходима е спешна актуализация на бюджета на НЗОК, както и на държавния бюджет. Това показват и данните от приходните агенции, които са изключително тревожни. Дефицитът в края на май е близо 890 млн. лв. Съпоставено с май 2013 г. - имахме излишък от 45 млн. лв. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова, която е член и на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

„Сегашните управляващи не искат да признаят своя пълен провал в тази област и затова по всякакъв начин бягат от актуализация. Ако съпоставим процента събираемост, тя е сходна, но по същото време миналата година сегашното управление настояваше за актуализацията, извършена през август 2013 г. Ще се наложи служебното правителство да работи без ликвидни средства”, каза още Йорданова.

Като неоспорим факт тя посочи дефицита в Здравната каса, които според предварителните разчети ще е поне 329 млн. лв. към края на август. Според Българския лекарски съюз (БЛС) към края на тази година реалният недостиг може да достигне 491 млн. лв.

„Днес предстои да бъде обсъдено на заседание на Надзорния съвет на фонда предложение за актуализация на бюджета на НЗОК. Ако бъде одобрено, Министерството на здравеопазването ще бъде задължено да го внесе в МС незабавно и така може да се разгледа на редовното правителствено заседание в сряда. Според информация в медиите, разпространена от пресцентъра на МЗ,  още преди седмица от Надзора на касата е получено настояване за актуализация, което е било одобрено от министъра и е върнато обратно за финално гласуване. Първоначално, при публичните си изяви в последните два месеца, министър Таня Андреева твърдеше, че не е нужна актуализация. Сега обаче е на друго мнение. Това е абсолютно безотговорно отношение”, коментира бургаският депутат.

Диана Йорданова сподели още, че ситуацията е тревожна и по отношение на държавния бюджет. От януари до юни 2014 г. са натрупани общо 350 млн.лв.  неизпълнение в приходите от ДДС от внос и акцизи спрямо месечните разчети, заложени от финансовото министерство. Това показват предварителни данни за изпълнението на заложения детайлен план за приходите на Агенция "Митници" за 2014 г.

„Правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета. Ако се запазят сегашните тенденции, неизпълнението може да достигне 1 млрд. лв. Само през юни, приходите от ДДС и акцизи на агенцията изостават със 152 млн. лв. спрямо прогнозно заложените за месеца. Това високо неизпълнение на месечните прогнози може донякъде да се дължи на зле изготвен план, но при всички положения проблемът е сериозен. Тревожните  данни за юни могат да се обясняват със свиване на икономиката или с преминаването на по-голяма част от нея в сивия сектор. Още при приемането на бюджета за 2014 г. заявявахме, че той е нереалистичен. Предизборните популистки обещания на управляващите, че знаят как да преборят контрабандата и да увеличат приходите, бързо бяха забравени”, заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас.

В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
13
Коментара по темата
13.
амиии
19.07.2014 00:05:42
2
0
С това учителско образование,къде си тръгнала с бюджет да се занимаваш? От такива "специалисти" държавата ни е в това положение! Много напъни,много нещо!
12.
кьорфишек
08.07.2014 19:56:24
8
4
КРАДЕЦЪТ ВИКА КЪДЕ Е КРАДЕЦА !!!

Тая ДЕБЕЛАНА наистина се е вземала МНОГО на СЕРИОЗНО...не вижда, че е ЕДНА ИЗПЯТА ПЕСЕН и ПОДЛОГА на Б. Б....
11.
Баба Кера от Тополовград
08.07.2014 19:49:58
6
4
да беше настоявала повече да разбереш КОЙ СВИ ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА ,близо ЕДИН И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА ЛЕВА , та белким се усетиш колко куха лейка си и ти .ЩО ЗАТРИХТЕ БОЛНИЦИТЕ В МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА ,БЕ ОХЛЮВИ
10.
истина
08.07.2014 15:57:25
3
6
Не само здравеопазването е в колапс, а цялата комунистическата система.
9.
Лиляна
08.07.2014 15:51:40
4
7
Eйййй, ОКРАДОХА България ей, мръсни комунисти.
8.
г-жо Йорданова
08.07.2014 15:45:41
7
5
Питам Ви къде потънаха милиард и половина лева от здравната каса, които
тежката ви артилерия -недоразумението Атанасова предостави на ББ.И не не съм комунист или социалист а просто честен данъкоплатец, който иска да знае защо крадеца вика -дръжте крадеца.....
7.
hahaha
08.07.2014 15:33:38
7
2
Tolkova goliam da to go nabiat pak niama da ti stane iasno kakvo e biudjet.A kade sa parite koito otkradnahte ot rezerva na kasata , Diano mome
6.
българин
08.07.2014 13:58:57
4
9
БСП май целта им е да уморят българина, БОЖЕ пази народа ни от комунисти, не им давай повече власт. Всички видяхме как със всеки изминат ден ни погребват, хора които гласуваха за тях също го виждат състоянието в което се намираме, просто си мълчат, понеже са зависими от тях, българина е страхлив и затова сме в това положение.
5.
Пепа
08.07.2014 11:50:48
4
16
Малко им остана, дано не ни довършат нацяло за тези броени дни които им остават.
4.
Йовчев
08.07.2014 11:48:20
4
14
Нямам думи вече за комунистите, то това не са хора, хем не могат да се справят, хем и се натискат.
3.
точно
08.07.2014 11:45:25
4
13
Те в какво ли се справиха, не ги интересува за народа изобщо. Дано повече хора се вразумят, че да не управляват повече.
2.
Стефка
08.07.2014 11:44:46
15
8
Настояваш? Много насериозно се взе, момиче!
1.
гражданка
08.07.2014 11:42:41
7
14
Йорданова, работете и се борете срещу неотговорните ни управляващи, БОРЕТЕ се заради нас обикновените граждани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори