×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деца ринат кучешки фекалии и камъни в пясъчник в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“


Деца ринат кучешки фекалии и камъни в пясъчник в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“
Детската площадка се превърна в кучешка тоалетна, миризмата става непоносима, а при най-слабия дъжд изпражненията изригват извън пясъчника и се пръскат навсякъде
07 Юли 2014, Понеделник, 20:46 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимки: авторът

Собствениците на кучета превзеха детската площадка, възмутени са родители


Собственици на кучета превзеха детска площадка в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“ и принудиха малчуганите да играят сред изпражненията на домашните им любимци. „Вече не даваме на децата да ровят в пясъчника, защото забраната е единственият начин да ги предпазим. Моята дъщеря неведнъж си е пълнила кофичката с пясък, а в него има кучешки фекалии. Как да обясня на това малко дете, че не бива да пипа подобни неща“, оплака се майка на 3-годишно дете.

Детската площадка се намира зад работническите блокове в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. Мястото за игри е ремонтирано, привлекателно, има монтирани съвременни съоръжения, за да могат малчуганите да играят безопасно. Това обаче изобщо не спира собствениците на четириногите любимци да превръщат района в тоалетна. Картината става още по-грозна при дъжд, когато водата изважда голяма част от пясъка навън. По този начин фекалиите се разпръскват навсякъде по земята, а миризмата отблъсква и малки, и големи.

„Преди време имахме и друг проблем, не знам от къде е носен този пясък, но в него имаше огромни камъни, не е имало родител, който да не извади такъв от пясъчника. Няма да коментирам как постоянно идват хора и си взимат с кофите материал, защото прави ремонт у дома си или пък му трябва, защото има котка...“, каза за Флагман.бг Кирил Георгиев, баща на две деца.

Родителите разказаха, че от Общината са ходили преди няколко седмици и са пръскали срещу бълхи и кърлежи, но това не е помогнало срещу паразитите на детската площадка. Майки се оплакват, че ежедневно децата, а и те самите, са нахапани от подобни паразити. Видимо е, че тревата около кътчето за игри не е окосявана от дълго време.

„Кошчетата за боклук също в отчаяно състояние, те преливат ежедневно. Какво да ви кажа, не искам да коментирам какви неща сме виждали“,  оплакват се родителите.

Пред репортер на Флагман.бг те споделиха, че на въпросната площадка ежедневно играят над 30 деца. Тя е много посещавана и не е редно да бъде в сегашното си състояние. Надяват се скоро някой да се сети за тях и проблемите им да бъдат решени.



В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Майка
08.07.2014 18:31:53
0
2
На уважаемата госпожа да отговоря че не са военни блокове а военна болница а парка е огромен и пълен с деца искам да кажа че ние постоянните идващи тук даже си я чистим хайде стига злобни изказвания
8.
ДО ФЛАГМАН
08.07.2014 11:57:04
0
2
ЛАЙНАТА СА КОТЕШКИ БЛАСГОДАРЕНИЕ НА БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО ХРАНЯТ И РАЗНОЖАВАТ БЕЗДОМНИ КОТКИ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА ГИ СПРЕ ТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗАМЪРСВАТ КОМПЛЕКСА
7.
Мда
08.07.2014 07:51:18
1
10
Съгласен съм с коментарите по-долу, но я погледнете по-внимателно снимките и ще откриете, че не само домашните любимци са виновни за това, че детската площадка е в това състояние. Не вярвам куче или котка да си хвърлило фасовете от цигарите там, където играят децата му. Аз също съм родител и не мога да ви опиша на какви гледки ставам свидетел ежедневно по тези детски площадки. Майки, които чоплят семки и плюят, пушат цигари и хвърлят фасовете направо по земята, въпреки че кошчето за боклук е непосредствено до тях, децата им играят сред същия този боклук.Докато не променим начина си на мислене и възпитанието на децата си, все ще е така. Не може само да седим и да мрънкаме и все някой друг да ни е виновен, а трябва и ние да направим нещо, така че това да не се случва.
6.
Росс
07.07.2014 23:47:45
0
3
Лелките от Обществен ред да не обикалят само Морската с безполезните си засичащи устройства на фалшивите чипове (необвързани по никакъв начин с Община, данък или обща информационна система), ами да им измислят по-общественополезна работа. По-добре да следят не дали животните са чипирани, а къде ги разхождат и дали почистват след тях. Трябва да се въведат строги правила за зелените площи и детските площадки в града. Недопустимо е собствениците на кучета да ги разхождат на местата, предназначени за деца. Нужни са обозначителни табели за тези ограничения, както и контрол, разбира се с глоба. Аз съм собственик на куче и това не ми пречи да бъда критична към останалите такива.
5.
patoka
07.07.2014 22:08:41
2
14
Всички пясъчници,където има пързалки и детски площадки са задръстени с котешки и кучешки лайна-въпреки,че си плащаме съвестно данъците/принудително се иска за детска градина документ за платени местни данъци и такси/ общината не обръща и грам внимание на тези проблеми!
А как , кажете,как ние да принудим общината да "вземе присърце" тези наболели проблеми???
Защо тя "общината" може да ни принуждава,а ние сме безгласни букви?
Какво трябва да стане ? Хайде кажете хора , защото малките деца са на всяка детска площадка и се ровят в тези фекалии-а къде са децата на кмета и общинарите , къде са -и те ли са в същите тези площадки,повечето ,от които са на по 40 години и никой не носи отговорността за здравето , най-вече на децата,за които пак да повторя се изисква задължителен платен "десятък",за да бъдат записани и приети в детска градина!!!
СРАМОТА , КМЕТЕ-СРАМОТА ОБЩИНАРИ !
Куде сте - слезте на Земята !!!!!!!!!
4.
глоба
07.07.2014 22:01:11
0
5
И в Славейков пясъчниците са пълни с всичко друго, не и с пясък.Трябва да се сменя пясъка поне 2-3 пъти годишно и пясъчниците да се загрядат с огради и мрежи, за да не влизат в тях кучета и котки, както е в София например.
3.
Митко
07.07.2014 21:50:12
1
2
Аз в "Братя Миладинови" не знам да има военни блокове.Те са в Меден Рудник!
Бившата военна болница, понастоящем медицински център"Св.Георги" със сигурност обаче е там и тази градинка се пада зад болницата!
2.
Казано е
07.07.2014 21:10:49
0
12
Прост народ, слаба държава!
1.
природозащитник
07.07.2014 21:08:00
3
24
Всеки припарил до детска площадка кучкар да се глобява 1000 евро глоба. Кучкар, който не носи със себе си найлонови ръкавици и плик - 2000 евро глоба. Само яки глоби са необходими за да проумее най-накрая глупавия българин, че градът и в частност панелния блок не е естествената среда на кучето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори