×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

50-ина започнали атаката срещу ПИБ


50-ина започнали атаката срещу ПИБ
Арестуваният в Русе Венцислав Ангелов - Чикагото и вторият задържан в София били част от групата на млади хора с отлични компютърни познания
Ключови думи: ПИБ, банки, арести, ДАНС,
28 Юни 2014, Събота, 21:14 ч.

Групата била от млади хора с отлични технологични познания

50-ина души са в основата на атаката срещу Първа инвестиционна банка. Те се организирали в социалните мрежи с все още неизяснени мотиви и връзки помежду им. Арестуваният в Русе Венцислав Ангелов - Чикагото и вторият задържан в София също били част от групата. "Подривните елементи" са предимно млади хора, като повечето са на възраст между 30 - 40 години, с отлични технологични познания.

Масовото изпращане на съобщения между тях започнало в понеделник. Те обаче били много внимателни и триели абсолютно всяко съобщение, така че да не оставят следи. Запознати изказаха предположение, че идеята за атаката се е зародила след тегленето на пари от КТБ и кризата с банката, пише "24 часа".
Няколко сайта също помогнали в атаката срещу ПИБ. Никой от популярните блогъри обаче не се е включил в атаката. Те всички призовавали за спокойствие.
Търси се връзка между онлайн атаката и разпратените есемеси. Разследващите работят по всички версии. Само в петък от ПИБ бяха изтеглени над 800 млн. лева по информация на банката. Оттам обаче успокоиха вложителите, че имат достатъчно пари в наличност и ПИБ няма да изпадне в неплатежоспособност.
Вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев, шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният прокурор Сотир Цацаров се събраха на среща по повод атаката срещу банковата система. Те обсъждаха кризата 2 часа при затворени врата. Набелязали са конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата, обясниха запознати. Работи се и срещу конкретни лица и сайтове, участващи в опитите за дестабилизация на страната. Търсят се и законови възможности за преследване на виновниците. Официална информация обаче няма, освен че срещата е организирана по идея на ДАНС.
Предполага се, че бомбеният атентат в Шумен също е било сред причините за срещата.
Вчера в ДАНС бе открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения - есемеси или имейли, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес [email protected]. Вече имало подадени сигнали.
Криминалисти пък предупредиха, че е възможно да има бум на кражби по домовете през следващите дни и седмици заради изтеглените пари, които хората са занесли в къщи.



4
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
4
Коментара по темата
4.
Krasimira Krasteva
19.01.2018 11:03:36
0
0
[email protected]>
Date: 2018-01-19 7:32 GMT+02:00
Subject: Венци Чикагото
To: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]


Здравейте,

Може ДАНС да ме изтезава заради коментарите ми...Твърде вероятно е...Пише ми Венци Чикагото, който е задържан, а аз от 5 години съм следена и малтретирана психически... Терорът ми е факт. Група боклуци ме наблюдават 24/7 и теророзират 5 години!

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/06/28/2333242_dans_zadurja_venci_chikagoto_za_facebook_status/


>-------- Оригинално писмо --------
>От: Krasimira Krasteva [email protected]
>Относно: Re:
>До: [email protected]
>Изпратено на: 19.01.2018 07:22

Здарвейте,

Пишат ми хора относно коментарите ми и има вероятност някой от тях да е замесен. Пращам ви комуникация.


>-------- Оригинално писмо --------
>От: Krasimira Krasteva [email protected]
>Относно: Re:
>До: Ventsyslav Angelov <[email protected]>
>Изпратено на: 19.01.2018 07:17

Проблемът не е вътрешен. Изцяло външен е. Бях щастлива и го направиха нарочно, за да ми съсипят бъдещето. По време на терора дори не съм била сама през цялото време. Хора от миналото ми ме следят със сателит и ми говорят 24/7, за да ме държат насила в България. Всичко е от злоба, за да не съм навън с желан човек. Ще ти прикача една презентация с лица на замесени. Пускат ми гласовете им и ми говорят за тях. Редовно ми споменават боклуче Николай, което иска анален секс...Болката е от провалените планове. Започнаха да ме следят и тероризират и ме задържаха в България. Не изпитвам бокла от любов и други подобни. Най-вече ме тормозят заради боклучето Николай с аналния му секс...Нещастникът разпространява лъжи, че аз правя. 5 години търпя това. Облъчването е реално и хората, които ме облъчват са прости, вулгарни и агресивни. Аз съм завършила ПМГ и ТУ и съм 100% убедена, че проблемът е външен. Както ти казах бях щастлива...Попречиха ми да съм с хора, които желая и ме принуждават да си ида на село. Това е чиста българска злоба на ревниви боклуци.



>-------- Оригинално писмо --------
>От: Ventsyslav Angelov [email protected]
>Относно: Re:
>До: Krasimira Krasteva <[email protected]>
>Изпратено на: 18.01.2018 22:10

Ще ти кажа какво мисля, че много си страдала....Усещам много болка, която те докарва до лудост от безсилие...Това мисля аз....

На 18.01.2018 г. 8:30 сл.об. "Krasimira Krasteva" < [email protected]> написа:
Здравей,

Утре ще ти опиша и надявам се не се подиграваш.



>-------- Оригинално писмо --------
>От: Ventsyslav Angelov [email protected]
>До: [email protected]
>Изпратено на: 18.01.2018 21:19

Здравей,

пише ти Венци Ангелов - Чикагото...!!! Прочетох доста зловещи коментари в нашия сайт BASTANEWS под наши публикация .
Напиши ми какво се е случило с теб, кой те е насилвал , ако всичко е истина ще го публикуваме за да спрем гадовете да се гаврят с теб...!!!


Поздрави - Венци Чикагото....!!!

--
Regards,
Krasimira Krusteva
0876405074
3.
trapera
29.06.2014 13:10:22
0
3
Очакваното падане на Валутния борд в неговия профил ( Венцислав Ангелов – Чикагото във Фейсбук ) е статията “Валутният борд пада, идва инфлационен шок, после въвеждаме еврото”.
Тя е предизвикала ареста.
Бисер Петното заедно с др. техни авери се вихрят като фактори на младежка конференция на БСП. Ясно посочих маса факти, че такива хора са инструмент за употреба от различни политически сили срещу заплащане на услугите им и затова вчера са спрягани с една, днес – като слуги на друга, утре – като услужили на трета.
Накратко: властта с ареста на Чикагото (работило и за БСП) си решава проблемите на властването и битката с опозицията (Б.Борисов чрез Петното като авер на Чикагото) вместо да се бори с тежкият проблем с банките, парите, стабилността и Борда. Парата им е в свирката, не в локомотива, дето ще ни издърпа от катастрофата.

Т.е. арестът си е чиста пропаганда. Защото влудилата властта статия не е нито на Чикагото, нито на аверите му като Петното.
Той не е неин автор. Препечатал я.
Знаят го, ама го арестуват заради внушението – бандити клатят банките и Борда!

Но, откъде някакво си Чикаго е изкопало тази статия? Или от кого?
“Чикагото” – родния Ал Капоне на банките и Борда у нас, си го е посочило – от бургаската медия “Под лупа”. И не е излъгало – точно така е. Има я на сайта на медията и е взета оттам.

А сайтът на медията има несравнимо повече читатели от профила на някакво си Чикаго.
Арестуваха ли екипа на медията “Под лупа”? Не!
Никой не е задържан или арестуван, което показва демагогията на операцията с ареста на Чикагото и целта на внушението – долни криминални банди клатят страната, стабилността на банките и Борда.
Повтарям го многократно, понеже когато внушаваш нещо, явно криеш другото зад него – кой клати в действителност или дали положението не е разклатено неспасяемо, а сега само се дири “необходим виновник”, понеже партии, правителства, БНБ, Комисия за финансов надзор, банкови собственици и ръководства не може никога да са отговорни у нас!

Защо не арестуваха журналистите от медията?
Защото те също не са автори на статията.
Те също са я препечатали, както е препечатал от тях Чикагото.

Кой е тогава авторът?
“Под лупа” коректно са го посочили – препечатката е от пост, поместен в блога http://kolevm38.blog.bg/.
Той е посочен като източник на статията в бургаското издание.
Не трябва МВР и службите тепърва да го издирват – даден им, като се казва, на тепсия. И наистина – в този блок има такъв пост с точно такова съдържание и заглавие – за банките, за Борда, за хиперинфлацията.

Арестуваха ли тогава Колев?
Не!
Той дори не е и разпитван. Никой дори не го търсил и издирвал.
Защото и Колев не е автор на съответната статия.
Тя е изплагиатствана (преписана) от него от начало докрай.
Службите и МВР знаят това.
Един блок като този на Колев и една медия имат много по-голямо въздействие и аудитория от някакво си Чикаго с 483 приятели.
Заканиха се да арестуват разпространителите на информация за банковата и финансова система. Ама не го правят. Защо?
Защото излъгаха, че това е престъпно и наказуемо.
Затова не прибират нито Колев, нито журналистите на “Под лупа” (прибират Чикагото, “прегрешил” в абсолютно същото, ама им трябва за пропагандата – “бандитите” разбиват банките).
Неоспорим факт е, че ЗАКОНИТЕ У НАС И ВЪРХОВНИЯТ СЪД ОТДАВНА СА СЕ ПРОИЗНЕСЛИ, ЧЕ ЗА ПРЕПЕЧАТВАНЕ, ЦИТИРАНЕ , ПОЗОВАВАНЕ НА ЧУЖДА СТАТИЯ, ПОСТ, КОМЕНТАР, МНЕНИЕ НЕ МОЖЕ И Е НЕЗАКОННО ДА СЕ ТЪРСИ КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОРНОСТ – НИТО ГЛОБА, НИТО АДМИНИСТРАТИВНА, НИТО СЪДЕБНА, ВКЛ. И НАКАЗАТЕЛНА НЕЗАВИСИМО КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ АВТОР НА СТАТИЯТА?

Кой е истинският автор?
Прекрасно е известен на БНБ, на Комисията за финансов надзор, на секретните служби, на МВР, на правителството, на партийните ръководства.
Дори нещо повече – от години наред го слухтят, понеже името му изплува в списъка на подслушваните политици и видни журналисти.
Ненавиждат го. Биха го удавили в капка вода,(ама ръцете им се оказаха къси, когато посягаха)
2.
trapera
29.06.2014 12:16:38
0
4
Kаква е разликата между „Венци Чикагото” и „Боко Тиквата”, че първият го арестуваха, понеже писал постове във Фейсбук, впрочем, коментари с поучителни оценки за Борисов и МВФ, и пуснал клип, айде бе каква “диверсия”, и рекъл, които банки следват…

Альоу , дансаджийчетата, пишшш…, ами то във Фейсбук поне триста човека бяха написали кои банки следват.

В същото време „Боко Тиквата” по телевизии и даже по телепатия, по студиа и радиа зовеше, подстрекаваше и направо рушеше банковата стабилност, което си е чисто и освен това просто престъпление срещу националната сигурност.

Даже официално БНБ излезе с позиция по престъпните думи на Борисов.

Обаче, оня без топки, пък с мотоциклет, и ДАНС – пииссссанчовците арестуваха … писач във Фейсбук, че и още един, и още един. Понеже те, леле – мале, били хората, дето срутвали банковата сигурност.

Значи така, „Венци Чикагото” – на пангара, за да измием насраните си некадърни ченгеджийски и службарски задници, а „Боко Тиквата – гарантиран да не бъде пипан, докато е жив от Цацаров, ДАНС и МВР – Цветлин Йовчев.

Апропо, да ви прави впечатление, че ВСИЧКИ МЕДИИ НА Т.НАР. „МОНОПОЛ” и дума не обелват срещу „Боко Тиквата” и Цветлин Йовчев. Същото правят и „протестърските” Нова и бТВ.

Колко мила дружинка – събраха се! – ГЕРБ и ДПС на едно.
Ама каква зима ни очаква, след изборите, не ви е работа!
Т…к, музика и вести от Бойко Борисов. И бунтове. Да, бунтове.
1.
cc
29.06.2014 09:25:22
2
6
Пусни му мухата на българина и му гледай сеира - как може такава наивна работа?
Виновниците по 20 години в затвора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Две жени са ранени
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори