×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възмутени майки: Децата ни играят сред кучешки фекалии и изкъртени пързалки в центъра на Бургас


Възмутени майки: Децата ни играят сред кучешки фекалии и изкъртени пързалки в центъра на Бургас
Хората са притеснени как ще опазят от инциденти внуците и децата си, докато играят на пързалките и люлките на улица "Странджа"
12 Юни 2014, Четвъртък, 13:40 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА, снимки: Николина Петкова

Сложете ограда на площадката, за да бъде безопасна, зоват родителите

Децата ни играят сред буйна трева, ръжда, разбити люлки и кучешки фекалии на детска площадка в центъра на Бургас.  Тя се намира на ъгъла на улиците „Юри Венелин“ и „Странджа“, сигнализираха  възмутени читатели на Флагман.бг. Майките се притесняват да не стане инцидент или да не се разнесе зараза. Родителите настояват за спешен ремонт. „Асфалтовата настилка е изронена, неравна и с големи пукнатини, между които е поникнала трева.
Пързалката е с изпочупени дъски, хората се притесняват в дупката да не хлътне детско краче

Пързалката, която е едно от най-предпочитаните за децата места, е висока и част от дъските са счупени. По този начин възможността някое дете да пропадне и да се нарани е изключително голяма. Пясъчникът, в който трябва да се приземят малчуганите след спускането си от пързалката, е почти празен. Вместо пясък в него има трева и животински фекалии, а оградната му стена се оказва трудна за прескачане от най-малките посетители на площадката. Част от люлките са без седалки, а катерушките са стари и ръждясали“, ядосват се хората.
Люлките са стари и ръждясали

Според тях площадката е  опасна и защото се намира в непосредствена близост до улица с натоварено движение, а предпазна ограда липсва. „Често се случва децата, които играят с топка, да притичват на улицата, за да си я вземат обратно. Подобни ситуации са предпоставка за сериозен пътен инцидент, а в района няма дори пътни знаци, които да сигнализират на шофьорите, че наоколо играят деца“, оплакват се хората.
Родителите обаче трябва да внимават не само за тези опасности, които крие площадката, но и да  държат децата си далеч от кошчетата за боклук.
„Те са препълнени и крият куп зарази. Това е масова гледка по всички площадки в района. Боклукът трябва да се почиства редовно“, пише още нашата читателка, като пояснява, че тя и останалите родители искат мястото за игра да се обезопаси и поднови.
Надяват се до тогава да не се случи нещастен случай като този в Стара Загора с малкия Паоло.



В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
15
Коментара по темата
15.
Майка
16.06.2014 10:24:15
0
4
На почти всички площадки (да не кажа на всички) в града е така. И като направиш забележка на наглите кучкари, те ти се зверят насреща. Ако тяхното дете се омаже с кучешки фекалии няма да им стане много приятно. А пясък почти няма, защото на бабките не им се дава 1 лев за котешка тоалетна и си пълнят от там. БЕЗОБРАЗИЕ!!! Като тръгнат зарази, тогава ли ще се предприеме нещо???
14.
Майка
16.06.2014 10:24:15
0
4
На почти всички площадки (да не кажа на всички) в града е така. И като направиш забележка на наглите кучкари, те ти се зверят насреща. Ако тяхното дете се омаже с кучешки фекалии няма да им стане много приятно. А пясък почти няма, защото на бабките не им се дава 1 лев за котешка тоалетна и си пълнят от там. БЕЗОБРАЗИЕ!!! Като тръгнат зарази, тогава ли ще се предприеме нещо???
13.
gb
15.06.2014 11:32:57
0
5
Много е просто - Общинска Полиция отиват патрул като цивилки до детската площадка около 19-21ч вечер. Хващат 5-6 нагли кучкари дето си разхождат песовете и ги изсират в района на площадката без да почистват след това. Глобяват ги с по 5 стотака, и с парите ремонтират люлките и пързалките.
12.
МИМ
14.06.2014 11:02:59
0
4
Елате да видите и Борисовата градина деца и кучета заедно,има пясъчник ,но няма пясък а чакъл .Гнусно от всякъде ,трева непокосена , изпръжнения и за капак деца колкото искаш играят на воля
11.
N+
12.06.2014 22:49:09
0
6
Може и да съм черноглед,но не дай Бог да загине малко детенце по тези 40-50 годишни "детски съоръжения" ?
Какво правим тогава? Или , както дървото по "Гурко",което отне живота на младо 25 годишно момче и тогава се сетиха от Общината,че окастриха клоните...Така ли ще стане и с детските площадки,които са потънали в забрава? Дано да не става...
А,що се отнася до 10 - да,щом пред всеки блок има съществуваща площадка тя трябва да е в ред и обезопасена-да не носи рискове за здравето и живота на децата , а повечето носят тези рискове-нищо,че си плащаме данъците , а живота на най-ценното - детето ,кой ще плати,кой отговаря за това,ако не Общината начело с Кмета?
10.
XXX
12.06.2014 17:00:03
9
3
Гадно неблагодарно племе сме. Има няколко неща, за които сме в пъти по-привилегировани от всички други български градове и едно от тях са детските площадки и пространствата за спорт. Съвсем отговорно го казвам, че няма друг град с толкова много нови и добре поддържани площадки и игрища за спорт. Тези, които са останали неремонтирани се броят на пръсти и точно тях намерихте да показвате, при положение, че на метри от тях със сигурност има нова площадка в перфектно състояние. Новите площадки са буквално през 100 метра, какво искате бе хора, на всеки блок да има площадка ли. Забелязвам, че тези, които най-много мрънкат, най-малко пазят.
В Бургас поне да имаше кучета, че да ревете за кучешки л***а.
9.
кики
12.06.2014 14:51:30
3
6
Същото е и пред краставицата нищо не е пипано от моето детство,сега моите деца играят на счупените люлки и пързалки където ний сме играли от преди 35 г.
8.
както №1-същото
12.06.2014 14:50:08
1
3
Това важи и за площадката до бл. 12 и 13 в Зорница! До кога ще бъде така и няма да се вземат мерки?
7.
както №1-същото
12.06.2014 14:50:08
1
2
Това важи и за площадката до бл. 12 и 13 в Зорница! До кога ще бъде така и няма да се вземат мерки?
6.
komentar do gost
12.06.2014 14:46:45
1
1
A zashto sled kato si plashtame danacite trqbva i da se organizirame v pochistvaneto i podrajkata na tezi saorajeniq, mi da vzemem i da metem po ulicite, vseki koito e izrqden kam obshtinata ochakva sashtoto kam neq, ne samo po izbori da se seshtat za horata i da hodqt da rejat lentichki po ploshtadki i da se snimat s malki dechica, kolko milo
5.
lili
12.06.2014 14:39:57
2
4
То не е само в центъра така, в комплексите също, всичко е изпочупено, в ръжда, в лайна, повечето от хората с животинките си им оставят лайната там където се изакат, нищо че било детска площадка, нали тяхното дете не играе там, бабичките пък вечер чоплят слънчоглед и плюят по земята, но нищо важното е клюките да вървят.....
4.
gost
12.06.2014 14:10:56
5
9
А защо родителите не вземете организирано да си почистите и подобрите нещата .
3.
Ян
12.06.2014 13:29:22
1
3
to da be6e samo tam,elate da vidite i plo6tatkata zad bl.27 na Br.Miladinovi ,da te e istrah da pusne6 deteto da igrae tam,-kartinka,,grozna,ina4e NAI-DOBRIQT GRAD ZA JIVEENE!!...
2.
пурко
12.06.2014 11:45:20
4
10
кога кучкарите ще почнат да си чистят
1.
Полина
12.06.2014 11:02:40
1
9
Елате да видите площадката пред бл. 2 в ж.к Зорница. Освен, че се събират клошари и често е пълно с отпадъци и бирени бутилки, животни използват остатъците оп пясъчника за тоалетна. От 8 люлки, има само две, които не са демонтирани или счупени. Няма да споменавам другите съоръжения. Алармирала съм неведнъж местното кметство в Зорница, но от 2-3 години все още абсолютно нищо не е реновирано или поправено, дори напротив - тъне в абсолютна разруха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори