×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спецбанда удря най-големите нотариални кантори в Бургас


Спецбанда удря най-големите нотариални кантори в Бургас
Кантората на нотариус Антоанета Дичева е първата, взета на прицел от бандата, която вилнее в центъра на града
04 Юни 2014, Сряда, 15:59 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Заглушават СОТ-а и разбиват офисите на лидерите в този бранш

Спецбанда атакува най-големите нотариални кантори в Бургас, научи Флагман.бг. от отлично информиран източник.  Бригадата, за която до този момент разследващите не могат да намерят и следа, действа изключително професионално. До този момент, за период от около месец, са известни четири атаки. При всяка от тях престъпниците действат по един и същ начин - заглушават сигнално-охранителната техника (СОТ), а след това разбиват вратите на канторите и проникват в тях. Предполага се, че бандата търси предимно пари и документи.

Официална информация за поредицата нападения до този момент няма. Не е изключено атакуваните кантори да са доста повече. В средите на нотариусите темата е широко коментирана, всички са убедени, че спецбандата ги удря целенасочено. Мнозина вече имат алтернативна охрана на офисите си или избягват да оставят ценни вещи и пари.

Първи под прицела на бандата е бил кабинетът на нотариус Антоанета Дичева, който е ударен на 15 април. Крадците са заглушили СОТ-а и са изкъртили блиндираната входна врата. Обърнали са цялата кантора. “Учудваме се кои може да са нападателите и какво са търсили. В сградата ни – на ул.“Цариградска“ 24 е атакувана само нашата кантора, а има много други офиси. Очевидно не е дело на аматьори“, коментираха от кантората. Мистерията е още по-пълна и заради това, че от кабинетите не е откраднато нищо.

В нощта на 13-и срещу 14 май е обрана и Бинка Кирова. Ситуацията е идентична – заглушени охранителни системи, разбиване на врата на офиса.

На 15-и май следва атака срещу кантората на други двама уважавани бургаски нотариуси – Феодора Иванова и Надежда Маркова. „Полицията работи по случая. Да оставим да си свършат работата, не искаме да пречим на следствието“, коментира пред Флагман.бг. Надежда Маркова.

Снощи е последният удар на спецбандата. Атакуван е офисът на Милена Илчева, който също се намира в оживена сграда. Разбита е вратата на входа, както и отворена вратата на офиса. "Обезпокоително е случващото се, нападателите явно смятат, че съхраняваме пари, а това не е така. Сделките, които извършваме, са в работни дни и парите не остават в канторите ни, още повече, че повечето от плащанията са по банков път", коментира нотариус Илчева.
Според потърпевши тревожното е, че престъпниците разполагат с модерна техника, която може да заглушава алармените системи и атаките им може да се прехвърлят към офиси на фирми.

По случая работи разследващият полицаи Иво Ханджиев.



16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Ассс
05.06.2014 12:55:03
0
1
То си има контрол бе, те си изпълняват държавнически функиции. Хайде вземете прочетете преди да плюете. Аман от неграмотници !!! Всичко знаете, затуй сме на тоя хал
15.
ЧСИ
05.06.2014 11:01:09
0
1
Трябва да направят нотариуси държавни, за да има контрол над действията им. Който е за да ме подкрепи с подписка, която ще стартира от днес пред Общината
14.
Komentar
05.06.2014 10:32:31
2
1
До: 1ви, 2ри, 3ти и 4ти
Как може такава злоба и простотия ? Нотариусите ли са Ви винони или ЧСИтата на Вас, че сте бедни и прости ?! Дано не Ви се случват такива неща ! Българинът винаги оправдава своя неуспех с успеха на другите.
13.
Кру
04.06.2014 23:45:04
0
3
МВР, изказваш се некомпетентно. Като се заглушава сигнала се обхваща голям диапазон от честоти и сигнала пак няма как да пробие.
12.
MVR
04.06.2014 23:23:18
1
0
Ami ako se vse vklu4ete na dva sota niama kak da zaglu6at signala osobenno ako izla4vat na 2 4istoti
11.
СК
04.06.2014 21:31:52
0
1
Човека казва, че крадците компрометират името на един СОТ работейки за друг, така че трябва да се види тези нотариуси на кой СОТ са били и не се включвай на него
10.
Косчето
04.06.2014 20:55:17
0
2
Със заглушаваща техника няма значение на кой сот ще се включиш. Всички се заглушават. Интересувай се кой има най-много патрулни автомобили. Това е от значение, но то заглушен ли е сигнала за какво ти е броя на автомобилите? Чувал съм, че 161 са най-добрите, но и най-скъпите.
9.
Брат Му на Винету
04.06.2014 20:49:07
0
9
Господин ,, министър,, на МВР ,защо обикновенният българин няма право да притежава огнестрелно оръжие като обикновенният американец ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ЩО ТЪЙ
8.
Desi
04.06.2014 20:36:56
0
2
Za koi sot govorish na koi triabva da se vkliucha za da Sam spokoina
7.
Наблюдател
04.06.2014 20:11:56
0
8
През последните месеци са атакувани са не само такива кантори, но и офиси на фирми, които нямат нищо общо с работата на нотариусите. Навсякъде се търсят пари. Сега обаче с тези ограничения за плащане в брой почти никой не държи пари в кеш в офиса. Лошото е, че пак повечето мислят, че са извън или над такива неща и на тях не може да им се случи. Никой ли не се замисля, че това явление може да се пренесе към жилищата на хората.
6.
бс
04.06.2014 20:01:19
0
1
ВСИЧКО Е С ЦЕЛ НЕ Е СЛУЧАЙНО
5.
Texnik
04.06.2014 19:50:18
0
3
v GRADA E ZAKUPENA TEXNIKA ZA ZAGLU6AVANE STRUVA 6000 LEVA RABOTIAT BEZ OTKAZNO S NEIA RABOTIAT EDIN SOT .
4.
бургазлия
04.06.2014 19:03:04
0
22
Няма такава простотия като нотариус в България. Това са долни крадци наследство от посткомунизма. Който е купувал и продавал кола в бг и на запад например знае. Време е да се вдигнем и да ги махнем тези хрантулници неграмотни. Само спъват бизнеса и ни бъркат в джобовете...най-мръсните чиновници от всички!
3.
посрадал
04.06.2014 18:02:08
0
12
Подкрепям те за ЧСИ, по нагли обирджии от тях няма
2.
Барти Крауч
04.06.2014 17:20:38
0
27
Да не подминават и ЧСИ-тата. За тях даже и доброволец ще се пиша.
1.
logika
04.06.2014 17:13:03
2
3
spored men e umishleno da se prijriqt nezakonnite sdelki ?posle po vreme na razsledvaneto.stigat do notariusa izvurshil sdelkata.no kantorata e obrana i nqma sledi ? da ne e sumnitelno 4e e samo toi se obirat oshte nqkoi da ima druga nasoka na slu4aq ? moje i taka da e mo i da ne e no e logi3no :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство
Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори