×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има вечерен курс до остров „Света Анастасия”, два кораба ще помагат на „Кук”


Ще има вечерен курс до остров „Света Анастасия”, два кораба ще помагат на „Кук”
За нас цел номер едно е безопасността на хората във всеки един момент от качването на борда, извозването, посещението на острова и прибирането им, каза зам. директорът на ОП "Туризъм" в Бургас Стамен Стамов
27 Май 2014, Вторник, 19:31 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Интересът е огромен, 3000 души са посетителите досега, резервациите лавинообразно нарастват

- Г-н Стамов, интересът от желаещи да посетят остров „Света Анасатсия” е огромен, вече започнаха курсовете на частни кораби и от други морски градове към него. Има ли достатъчно капацитет той да поеме толкова хора и няма ли да се създаде хаос?

- Създали сме правилник, който регламентира посещението  с кораби. Той гласи, че трябва да се направи 24-часов нотис до управителя на острова или до някой от нашите колеги. Обявили сме честота на 73-ти канал, където желаещите могат да се свържат с наш служител и да заявят по УКВ или на определен GSM- номер своята резервация и график за акостиране на кораб. Трябва да съобщят името му, колко пасажери вози и в колко часа ще пристигне. Това е с цел да се регламентира достъпът до пристанището на острова, неговата посещаемост, за да няма пренаселване и да се осигури безопасността на посетителите. Има изработен евакуационен план, според който не трябва да се надвишава определения брой хора. Частни яхти и лодки могат да пристигат, те плащат 12 лева такса, определена от Общинския съвет, за да застанат там. Това също трябва да бъде контролирано. Сложихме три плаващи котви в акваторията на острова, където ако няма място на самия пристан, яхтата може да остави хората на сушата и да се оттегли на плаващата котва. Ще предложим малък плавателен съд, с който капитанът на яхтата да се върне обратно на острова, за да го разгледа и той.

- До момента, откакто пуснахте официално корабът „Кук”, колко души са били извозени? Времето вече е хубаво – съумявате ли да обслужите всички желаещи?

- До този момент островът е посетен от над 3 хил. души като действително капацитетът на ресторанта е ограничен и не може да поеме всички в един момент. Но нашата цел е ние да правим културен туризъм, ресторантът е една допълнителна придобивка. Има лекарна, където се предлагат чайове, сладолед и т.н.,, там също може да се седне. Островът е място за забавления, за културен туризъм.

- Има ли още възможност човек на място да си купи билет за кораба или вече работите само по резервации?

- Има резервации за седмици напред, като те лавинообразно нарастват. Ние се съобразяваме, създали сме система за контролиран достъп, така че да не се създаде хаос и да няма пренаселване. В събота и неделя е най-големят наплив. Засега все още има шанс човек да си купи билет от кораба, но в разгара на лятото вероятно това няма бъде възможно. Трябва да се правят резервации.

- При този силен интерес струпването на много хора ще може ли да гарантира, че всеки от тях ще се чувства комфортно?

- Да. За нас цел номер едно е безопасността на хората във всеки един момент от качването на борда, извозването, посещението на острова и прибирането им. Създали сме организация, така че безопасността да е 100% гарантирана, много държим на това. Корабът „Кук” е 210 места, но ние не използваме целия му капацитет умишлено, заради сигурността. Редуцираме броят на пасажерите до по-малък брой, за да се чувстват комфортно.

- Трите курса, които изпълнява сега корабът „Кук” достатъчни ли са?

- Предстои да бъде променен графикът. Преговаряме с два кораба още. Предстои да направим анализ, за да бъде разписанието удобно. Ще има най-вероятно ивечерен курс, тъй като най-вероятно хората ще използват комфорта на нощта. Засега сме взели решение да тръгваме само от моста, ако времето е бурно корабът няма да пътува. Няма да подлагаме хората на риск.

В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
Су-35
28.05.2014 20:12:45
1
0
Кук Доналд Кук ли бре? Затва ли НАТО го домъкна в Цръно море?
9.
Бургазлия-курназлия
28.05.2014 18:56:06
2
17
Островът е прекрасен,градът ни също,явно някой се грижи за всичко това и може би има нужда от нашата подкрепа.Хайде да бъдем по-позитивни и да си повярваме,че можем
8.
До кмета
28.05.2014 13:55:39
21
5
ХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ КАЛИНКИ! И КОГА БЕШЕ ПРОВЕДЕН КОНКУРС ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ? ТОЗИ СТАМОВ ДА СИ ПОКАЖЕ ДИПЛОМАТА И ДА КАЖЕ КОЛКО ПАРИ ПРИБРА КАТО ФИНАНСОВ КОНТРОЛЬОР?
7.
gimy
28.05.2014 11:00:31
27
9
ОСТРОВЪТ е върхът на невежеството и некомпетентността на общинската администрация. Това трябва да коства главата на кмета и обръжението му
6.
bg
28.05.2014 10:48:54
3
1
КОЛКО СТУВА РАЗХОДКАТА
5.
супер
27.05.2014 23:01:42
2
21
страхотно е на острова, само дано да не стане навалица наистина. да могат хората спокойно и уютно да се насладят.Успеееееееееех
4.
strahil loze pazi
27.05.2014 22:47:10
16
13
То нали знаете че билетчето трябва да е и застраховка. Недай си боже стане като на Охридското езеро тогава кво правим. Да билети не се продават. Не се плащат данъци. На тоя кораб Кук нито един касов бон не издадоха. правят снимки за по 5 лева и пак няма касов бон. Касабова кво правим ПЛатена журналистика или журналистика?
3.
спец
27.05.2014 22:44:32
24
11
Кмете , Не мога да разбера , от къде ги изкопавате , тези аматьори ?
2.
zapoznat
27.05.2014 19:51:46
23
16
карай да върви лева пък другото еби му майката
1.
питащ
27.05.2014 18:26:06
22
20
...а билетчета що не се дават?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори