×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първите тръби за „Южен поток“ идват до дни в "БМФ Порт Бургас", тук ще ги заваряват


Първите тръби за „Южен поток“ идват до дни в "БМФ Порт Бургас", тук ще ги заваряват
„БМФ Порт Бургас“ е предпочетен пред държавния оператор, заради площите на местата за складиране на тръбите, каза изпълнителният директор на компанията кап. Жорж Дерелиев (в средата)
19 Май 2014, Понеделник, 20:51 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Авторът

„БМФ Порт Бургас” инвестира над 20 млн. евро през 2014 г.

Първите тръби от газопровода „Южен поток” пристигат на бургаското пристанище в края на месеца. Те ще бъдат разтоварвани на 32-ро корабно място в концесионната територия на „БМФ Порт Бургас”, съобщи днес изпълнителният директор на компанията кап. Жорж Дерелиев. Територията на бургаското частно пристанище е предпочетена пред държавния оператор, заради площите на местата за складиране на тръбите. Те ще бъдат разтоварвани от два нови мобилни 100-тонни кранове, каквито досега е нямало в България, и ще се складират на една от реновираните товаро-разтоварни площадки с площ от 50 000 кв. м, одобрена от представителите на „Южен поток”.

Тук в Бургас тръбите ще се заваряват по четири, като складирането на заварените ще започне през септември, които ще са с дължина 49 метра и тегло над 40 тона.

Тръбите ще бъдат разтоварвани на "БМФ Порт Бургас" с новите мобилни 100-тонни кранове, чиято стойност е 6 млн. евро

Подводната част на газопровода ще се състои от четири паралелни тръби. Първоначално в Бургас и Варна ще бъдат доставени общо около 840 000 тона тръби, които са дебелостенни, специално произведени за този предизвикателен проект. Това е най-дълбоководният проект - газопреносна мрежа, която се изгражда около на 2200 – 2300 м дълбочина. По информация от „Южен поток транспорт”, по втората тръба една част от тръбите ще са от руски производител, а друга - от японски производител. Очакваме в следващите дни тук да пристигне и първият кораб с тръби от Русия и да започне регулярната доставка”, каза кап. Дерелиев. 

През декември съоръженията ще бъдат транспортирани до кораба, откъдето ще започне монтирането им в морето. Няколко са причините частното пристанище да бъде избрано за доставката. Едно от важните условия е сигурността - територията на целия порт е под постоянно видеонаблюдение, спазват се всички мерки и стандарти за безопасност, уточни той.

"Другата важна причина е, че корабът, който ще монтира тръбите, има дълбочина на газене от 12,5 м. Единствено 32-ро корабно място, което се намира на територията на БМФ Порт – Бургас, позволява акостирането на подобни кораби", каза кап. Дерелиев.

Това е една от ремонтираните площадки, на които ще бъдат разтоварвани тръбите

Инвестиционната програмата на „БМФ Порт Бургас” ЕАД  предвижда през 2014 г. в обновяване на инфраструктурата и техническите съоръжения да бъдат вложени над 20 млн. евро. Дружеството е концесионер на пристанищните терминали „Бургас изток – 2”, „Бургас Запад” и Складова база „Лозово” /сухо пристанище/. И в трите си концесии то встъпи с устремни крупни инвестиции и гъвкав мениджмънт. Ръководството на „БМФ Порт Бургас” счита, че с бързата модернизация на съществуващата инфраструктура и цялостното обновяване на техническия парк пристанището ще достигне максимален капацитет за обработка на товарите и ще се превърне в най-предпочитания и конкурентен черноморски порт. От отдаването на концесия досега товарооборотът в терминалите е увеличен два пъти, в сравнение с годините, когато са били държавна собственост.

В категории: Бизнес


6
Коментара по темата
6.
иво
20.05.2014 16:25:38
0
1
"...ще се превърне в най-предпочитания и конкурентен черноморски порт." Ето основание прокуратурата да се самосезира и да се потърси сметка защо 21в. се говори с "ЩЕ", а не Е..... щото батко нали знаеш че по тая неолиберална схема ни играят рашките(и наще педерашки)от 89 насам и все ни показват как не можем да се справим ( а всъщност техен човек) и трябвало да се продаде(и ето демокрацията не действа) ... отново на техен човек и така .. кучето си лае кервана си вири, но идат избори ;)
5.
Евгени
20.05.2014 13:45:32
0
2
Руснака пак си опече работата,Ганю пак ще опъва каиша и ще плаща дебели сметки!
4.
Блядистанската Простития
20.05.2014 05:06:30
2
2
И ко излезе-ние им харизахме бг територия за без пари, руснаците данъкоплатци им харизаха няколко милиярда за и те не знаят какво...и от цялата простотия се раздадоха едни рушвети и се окрадаха половината милиярди. Иначе ходил незнам си кой в Китай, на тях щял да продава. А на нас потреблението на газ намалява, климата ни се затопля и от цялата работа ще спечелят само другарите комисионни, а пролетарията ще блее след eС-класите им и ще ходи на гурбет да им чисти палатите в Швейцария и Лондон. А че газта не е руска а казахстанска и че по-вероятно ще свърши газта преди да се изплати тръбата на никой не му пука. Ко да му пука на червения боклук кат ще купи апартамент на детето в нюйорк, а той ще се прави на голям мъж пред малоумниците от електората и те ще му пляскат колко е умен и могъщ и богат и тн. Жалка картина. И като всяка грозна картина нито ще я бъде много дълго, нито някой ще я запомни с нещо.
3.
d
19.05.2014 23:20:08
0
4
2500 метра дълбочина
2.
Дернев
19.05.2014 22:42:31
3
5
"...ще се превърне в най-предпочитания и конкурентен черноморски порт." Ето основание прокуратурата да се самосезира и да се потърси сметка защо 21в. се говори с "ЩЕ", а не Е. И трябва да го направи, защото това правителство и тази коалиция продължават с плранове за огромно разхищение на държавни средства срещу интереса на държавата. А концесиите са свързани с приказката за баницата.
1.
eee
19.05.2014 21:37:56
2
18
Офффф...омръзна ми вече бе...Всеки ден нарувам из форума като овчар и всеки ден ви повтарям: ДА ЕВА маменката и на Бареков и на Бойко , и на Местан, и на Делян и на Сидер ага, и на Куневица, и на Станиша ! Всички са маскари ! Цакат ви както си искат , за тях сте по- долни и презрени и от добитък! Лъжат ви както си искат и всяват кавги и интриги , а помежду си делят окрадените народни пари ! За тези изброените, вие сте овце, пионки - гласоподаватели ! Голтаците Борисов и Станишев станаха мултимилионери на наш гръб , ей...! До вчера мишки - днес милионери....как се става милионер с депутатска или министерска заплата, а ? Те си пълнят гушите и връзват лой и ви гледат сеира как се ръмжите и джафкате едни други!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори