×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравният министър и губернаторът на Бургас прерязаха лентата на Онкологичния център за 5 млн. лв. към МБАЛ


Здравният министър и губернаторът на Бургас прерязаха лентата на Онкологичния център за 5 млн. лв. към МБАЛ
Всичко се случи, както беше предвидено. Проектът е от голяма полза за Бургас и региона, каза директорът на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски
25 Април 2014, Петък, 10:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Авторът

Проектът обхваща населението на областите Бургас и Ямбол


148 млн. лв. се инвестират за ранна диагностика и модерна апаратура за лечение на онкозаболяванията, като общо 17 болници в страната и осем от домовете за медико-социални грижи се възползват от предоставяните средства, каза в Бургас министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Тя и областният управител на Бургас Павел Маринов прерязаха лентата на Регионалния център за ранна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ-Бургас. Центърът е изграден по проект по оперативна програма „Регионално развитие” и е на стойност 4 778 081 лв. Благодарение на проекта Бургас вече разполага с ядрено-магнитен резонанс и апаратура, каквато до сега е нямало, а общо седем от високо технологичните апарати вече са доставени и монтирани.

Центърът ще обслужва пациентите на болницата, през която годишно минават над 32 000 души, 10 % от тях са с онкологични заболявания. Проектът обхваща и населението на съседната област Ямбол. Освен това през лятото по Южното Черноморие почиват хиляди наши и чужди туристи, което ще облекчи медицинското им обслужване.


От днес Центърът ще обслужва пациентите на болницата

Изпълнителният директор на болницата в Бургас д-р Бойко Миразчийзки благодари на министерство на здравеопазването и на ръководния екип за това, че проектът е реализиран в неговия пълен обем. „Не платихме и лев по проекта и всичко се случи, както беше предвидено. Проектът е от голяма полза за Бургас и региона, тъй като до този момент МБАЛ-Бургас не притежаваше такава високо технологична апаратура. Ще помагаме и на пациенти от други региони“, каза д-р Миразчийски и обясни, че най-важното е да се постави навременна диагностика.


Оттук нататък трябва да се инвестира в медицинските специалисти, каза министър Андреева
Министър Таня Андреева и областният управител Павел Маринов разгледаха и кабинетите с монтираната високтехнологична апаратура, която ще работи в полза на пациентите.

„Оттук нататък трябва да се инвестира в медицинските специалисти в областта на онкологията. В следващия програмен период приоритет ще е и изграждане на отделения и лечебни заведения за долекуване и рехабилитация. Предстои също така да се осигури финансов ресурс за мамографска и ендоскопска апаратура“, каза Андреева.

В категории: Здраве


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
7
Коментара по темата
7.
петко
12.05.2014 07:13:07
0
0
След разследване на "Стандарт"
Отрязаха само един доктор за рушвет


Само един договор за рушвет между болници и лекари беше скъсан след серия от материали на в. "Стандарт". Преди месец ви разказахме как клиники по инвазивна кардиология и кардиохирургия дават от 80 до 250 лв. на медици за всеки пациент, който са насочили за хоспитализация в тях. Двата договора, с които "Стандарт" разполагаше, бяха с болници в Бургас и София. Те бяха предоставени на здравно министерство и агенция "Медицински одит". Министър Таня Андреева разпореди проверка по тях. Резултатът обаче е прекратяването само на един договор - на лекаря, който ни подаде сигнала. "Медицински одит" заяви, че договорите не накърняват правата на болните хора.
Много от самите лекари обаче не смятат така. Дружеството по кардиохирургия ще постави тази тема на обсъждане през тази седмица, каза проф. Генчо Начев. Самият той вече заяви пред "Стандарт", че не подкрепя подобни практики и според него те са в ущърб на хората. Междувременно в редакцията постъпиха нови сигнали за подобни нарушения. Директорът на видинската болница д-р Виолета Дочкова алармира, че местна кардиоклиника й е предлагала по 100 лв. за всеки насочен пациент.
Мария Чипилева


изпрати


отпечатай


запази като файл


предишна статия


следваща статия
6.
.
27.04.2014 20:36:55
0
0
20 % СА КОМИСИОННИТЕ В ТАЯ БОЛНИЦА , даже има изнудвачки на държавна заплата там , даваш комисионна поръчват ти доставка иначе няма поръчки , НАЙС ,а
5.
За обща култура!
26.04.2014 08:32:29
1
3
Защо 148 млн. лв. се инвестират за ранна диагностика и модерна апаратура за лечение на онкозаболяванията.
НЕ Е ЛИ ПО-РАЗУМНО ДА СЕ ИНВЕСТИРАТ В ПРОФИЛАКТИКАТА И ПРЕДПАЗВАНЕТО НА ХОРАТА ОТ ЗЛОКАЧЕСТВЕНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, вместо да се дават огромни пари за лечението им.
Самото лечение в България се извършва по старите методи и принципи, които не се прилагат вече почти никъде по света. Затова пък купуваме морално остаряла техника и даваме държавни пари за това.
Прилаганите в България основни методи за лечението на злокачествените тумори се считат Хирургическия, химиотерапията, лъчевата терапия, имуноонкологията. В последните години обаче се създадоха нови прогресивни и щадящи човека лечебни технологии.
Хирургическият метод е ефективен в определен период, когато е възможно радикално отделяне на тумора в пределите на здравата тъкан. Към основните му недостатъци следва да се отнесе възможността от ускорено образуване на множествени метастази. На второ място стои химиотерапевтичния метод, като той се използва почти във всички случаи, дори и след хирургичното вмешателство. Все по-често в комбинация от химиотерапия се прилага и лъчетерапия. Положителните моменти в този комплекс се явяват лекарствените вещества, подтискащи размножаването на клетките и токсичното действие на биологичните процеси в злокачествените клетки.
Към отрицателните последствия на този способ на лечение следва да се отнесе пагубното действие върху кръвотворните органи, подпискане функциите на костния мозък, а така също и подтискане биологичните процеси в нормалните клетки на целия организъм. Следва да се отбележи така също, че в резултат на прилагането на химиотерапевтичните и лъчевите методи за лечение се наблюдават такива нежелателни моменти, като опадането на косата, изменение кожната повърхност, атрофия на мускулите, дистрофични изменения в стените на съдовете, нарушаване на различни жизнено важни функции на целия организъм. При всяка хистологична форма на рака се отдава предпочитание на най-подходящия химиотерапевтичен препарат. Успеха на лекарствената терапия в по-голямата си част зависи от своевременното прилагане на препарата.
4.
Жорката
26.04.2014 07:45:09
0
6
Чудно колко ли четвъртия на снимката д-р Лорис Мануелян (който стои до областния Павел Маринов) гушна комисионни при договарянето и доставката на оборудването? Това законно ли е? Дали са само при него или отидоха на още две места?
3.
Румен
25.04.2014 23:55:49
7
3
Госпожо Андреева,
Къде се видели уважаваща себе си дама да се появява с панталон ?
Много лош вкус !Неприятна гледка!
2.
Краси
25.04.2014 23:26:55
6
6
Това е заслуга на кмета на Бургас.Не разбирам какво е направило БСП правителството за Бургас
1.
Скриптор Инцертус
25.04.2014 17:34:54
2
9
Което е добро, добро е. Браво! Но дано това не е последното хубаво нещо, което това крайно несимпатично на мен правителство прави за Бургас.
Неприятна ми е играта на доБро и лошо ченге, която здравният и образователният министър играят по въпроса за медицинския факултет.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори