×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има заговор между няколко лица за управлението на Слънчев бряг


Има заговор между няколко лица за управлението на Слънчев бряг
Утре има два варианта – да искаме ново вписване на борда или да изчакаме произнасянето на Апелативния съд, ако решението изобщо бъде обжалвано, казва Йордан Георгиев
13 Април 2014, Неделя, 14:34 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ще ревизираме всички документи на АД-то от последната година, недопустимо е изпълнителният директор да работи срещу държавата
-Г-н Георгиев, какво следва от решението на Бургаския окръжен съд (БОС) от 10 април т.г., сега разбираме за това търговско дело?

-За да бъда ясен, трябва да спазя хронологията. На 7 октомври м.г. министър Драгомир Стойнев изпрати писмо до Борда на „Слънчев бряг“ АД за свикване на извънредно общо събрание за избор на Борд на директорите. Това общо събрание трябваше по закон да се проведе в 30-дневен срок, в противен случай мажоритарният или който и да е друг собственик може да свика общото събрание през Районния съд. Писмото е получено на 9 октомври в „Слънчев бряг“ АД и изп.директор Златко Димитров успява да свиква общото събрание едва ден преди изтичането на 30-дневния срок - с цел забавяне на процедурата. Общото събрание бе насрочено на 23 декември.

-Тогава бе излъчен един борд, който предизвика огромен скандал, предвид изпадането на лидера на БСП-Бургас Евгений Мосинов от състава му, самият той беше в афект пред медиите.

-Г-н Мосинов не искам да го коментирам, защото не зная по какви съображения не беше предложен от мажоритарния собственик, независимо, че присъстваше в първоначалния проект за решение.

-Какво точно се случи при атакуването на новия състав, едва сега разбираме за същността на процедурата?

-С това протакане от страна на сегашния борд и по-конкретно на изп.директор Златко Димитров, се направи, бих казал, една схема за продължаване на работата на съществуващия борд с изп.директор Златко Димитров. Защото, случайно ии не, на 20 ноември лицето Стойчо Малаков е закупило 20 акции, за да може да участва в общото събрание на АД-то и съответно да жали решенията. На 27 декември Стойчо Малаков от Несебър, на формално основание, жали решенията на общото събрание.

-Кой е Стойчо Малаков. Опитах да се свържа с него, има такава фирма „Стойчо Малаков“ ООД в Несебър, обявен е мобилен телефон, но никой не го вдига?

-За това лице знам, че живее в Несебър, негови роднини и близки приятели имат отношения със „Слънчев бряг“ АД. По-конкретно майка му, доколкото знам и мъжът, с когото живее тя. Хората в Несебър знаят, че е приближен до Златко Димитров. По-късно ми станаха ясни фактите -  след като имаше едно спиране на решението на Общото събрание от Комисията по финансов надзор (КФН), около Нова година.  КФН се произнесе на 13 януари и нейното решение беше, че трима от Борда – аз, Светлодара Петрова и Румен Кулев сме избрани правомерно, а Веселин Маринов и Таня Власиаду – неправомерно. Задължи се АД-то да впише тримата като Борд на директорите. Но Златко Димитров направи фалшив опит за вписване на тези тримата, без необходимите реквизити, за да може вписването да бъде спряно от съда. Така се случи.

-Какво трябваше да направи г-н Димитров и какво не?

-Златко Димитров не трябваше да прави нищо. Нито е упълномощено лице, нито му е в правомощията да го прави, но той го направи умишлено, за да забави нещата и съдът да направи отказ на вписването. Впоследствие, на 16 януари, в съответствие с решението на КФН, ние се събрахме като Борд на директорите, избран на последното общо събрание, избрахме Веселин Маринов за прокурист, а аз бях определен за председател на Борда, направихме официално искане за вписване като тричленен борд, което обаче поради заведената искова жалба на този Стойчо Малаков - по чл.74 от Търговския закон, като обезпечителна мярка Бургаският окръжен съд (БОС) спря вписването. И така -  до произнасянето на съдия Янко Новаков от 10 април,  по основното дело за законносъобразността на решенията на общото събрание от 23 декември м.г.. Интересът към „Слънчев бряг“ АД е много голям. Самият министър Стойнев и цялото министерство търсят решения на проблема с вписването на новия борд. Преди  месец министър Драгомир Стойнев изпрати ново писмо на Златко Димитров за незабавно свикване на ново общо събрание за избор на Борд на директорите. Естествено отново се бави това свикване. Доколкото ми е известно, старият Борд се е събрал на 8 април и е насрочил събрание за 23-ти юни. Това е абсолютно неприемливо за министерството, защото срокът за насрочването обикновено е около 40 дни. Датата не е избрана случайно, защото така ще съвпадне с регулярното събрание, за да може на това събрание старият Борд да гласува точка за освобождаване от отговорност на борда. Тоест – стремежът е не само да се бави, но и да се избяга от отговорност от действията, които се правят в последната година, а може би и преди това. В същото време, обаче, на 10 април БОС се произнесе по жалбата на Стойчо Малаков и впечатляващото в този случай е, че има жалбоподател Стойчо Малаков и ответник „Слънчев бряг“ АД. Процесуалният представител на освободения изп.директор Златко Димитров, както е записано по делото, признава иска на жалбоподателя. Тоест – изп.директор работи срещу принципала си. Абсолютно недопустимо! И не е само това.

-Какво друго ви прави впечатление?

-Другото е, че като заинтересовани лица и помагачи на жалбоподателя в това дело, са вписани две лица. Единият  е брат на изп.директор Златко Димитров – Иван Тодоров Димитров, което ако не беше жалко щеше да е смешно. Смешното е, че имаме жалбоподател, имаме ответник, ответникът признава иска, а съдията отхвърля жалбата. Ситуацията е заговор между няколко лица, които се стремят да останат в ръководството на „Слънчев бряг“ АД, колкото е възможно по-дълго.

-Има ли някаква стойност за Вас това решение на БОС, при положение, че то може да се обжалва пред въззивна инстанция?

-Това производство е двуинстанционно. Но тук има двупосочно мнение на юристите: дали обжалването спира вписването. Има два варианта – или да поискаме ново вписване или да изчакаме произнасянето на Апелативния съд, ако решението изобщо бъде обжалвано.

-Г-н Георгиев, имате ли идея какво се случва в момента в „Слънчев бряг“ АД, започнаха да се изнасят имоти на публична продан, струва ми се, че тече тиха ликвидация под носа на настоящото правителство?

-Имам доста информация от най-различни източници за неправомерни действия. Не бих могъл да ги коментирам без да съм се запознал цялостно с документите, но всичко това ще се случи след влизането на новия Борд. Тогава ще бъдат ревизирани всички документи и действия, които са правени през последната една година.

-Накратко казано каква е ситуацията, ако трябва да я синтезирате?

-Заради личните интереси на някои хора се създават объркани отношения непосредствено преди стартирането на сезона. Считам, че сегашният Борд на директорите работи срещу държавните интереси.



Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 1
10
Коментара по темата
10.
ДО учителката ...
14.04.2014 19:36:56
1
1
ТИ с КАКВО ИМЕ СЕ ПРЕДСТАВЯШ МА ПАРЦАЛ ДОЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВО ЗАЩИТАВАШ БОКЛУЦИ КАТО БАЙ МИЛЕ ... А КОЛКОТО ДО ДАНЧО НАЗДРАВЕ И ДА ЗНАЕШ ЧЕ ЗАГОВОРА Е СЛЕДНИЯ БСП И ДПС НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРЪТ КОЙ ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ ЗАТОВА НЯМА НОВО УПРАВЛЕНИЕ НА КОМПЛЕКСА КРАДЛИВИ ТУРЦИ И КОМУНЯГИ ЧЕРВЯСАЛИ.
9.
Слънчев бряг АД
14.04.2014 14:30:39
4
5
Гледам някакви смешници коментират за Слънчев бряг АД и за изпълнителния директор Златко Димитров . Само едно Ще ви кажа, за пореден път виждам бесепарски тролове, които пишат без да имат представа какво става на Златко Димитров може да му миете краката и да пиете водата, с надеждата да станете поне на половина като него. Толкова години се мъчи да оправи бъркотиите, който миналото ръководство са забъркали. ЗА простите малоумници да знаете да не продължавате да се излагате като коментирате неподготвени и също така се обръщам към този малоумник Г-н Георгиев, за първи път дружеството е на печалба след като беше оставено от старото управление с 20 милиона задължения, 90 процента от собствеността на дружеството е продадена, включително и имот които не е собственост на дружеството от старото управление и в момента са запорирали и пуснали за продажба оранжериите на дружеството, защото миналия бод са лапнали паричките, а сега си нямате представа колко трудно се връщат тези пари за другите незаконни сделки от старото правителство които продължават още да се опитват да крадат няма да ви пиша , няма смисъл да се занимавам с платени гъзолизци.
8.
учителката до 1
14.04.2014 00:06:28
4
3
Бай Миле беше доста по-грамотен от теб. И не е нужно да се представяш с името на човека, за да пускаш неграмотни бървежи. Ако Бай Миле беше жив и го беше срешнал щеше да се насереш от страх. За съжаление останаха само дрисльовци като тебе дето са много смели в интернет а в реалния живот се чудят къде да се скрият
7.
Прокурора
13.04.2014 23:59:41
2
5
То че на Бойчев жена му е вътре е ясно. Нали тя представлява в съда измисления акционер Малаков. Но накрая пешкира ще го обере Сиренцето Златко Димитров и той ще влезе вътре.....Няма да му се размине. Да видим тогава как ще изглежда контето с раирани дрешки. Изметете ги от Слънчев бряг, но не спирайте дотук, а ги вкарайте в затвора, където им е мястото!!!
6.
az
13.04.2014 22:50:33
4
4
Скрий се бе Данчо - целия град ти се смее :-D
5.
КЪЦЮ ОТ ТЪНКОВО
13.04.2014 22:42:45
3
7
АВА ОТВОРЕТЕ МА, КОЙ Е ТОЗ МОСНОВ- ЕДИН ДЕБЕЛАК МАЗЕН ЛИ ДЕТО ЛАПА ИМОТИТЕ И ПАРИЦИТЕ НА ТАПАНАРИТЕ НА ЮГ ОТ БУРГАС ЛИ. МАЗЕН И ДЕБЕЛ ГЪЗ ЛИ Е А. КОЙ ШЕ МА ОТВОРИ А
4.
Папа Пий
13.04.2014 22:12:28
2
4
На Бойчев жената е вътре
3.
Морския
13.04.2014 21:15:26
7
8
Евала Данчо, цялата крадлива сган, начело с нещастните подлоги на Бойчев треперят от ужас сега какво ще стане и да не им се наложи да въщат кинти взети за сключени договори за предстоящото лято... Мъка, мъка мъка, а на Вашият екип успех...
2.
Е.Мосинов
13.04.2014 18:50:52
6
12
Данчо ходи си сипи една ракия и не се занимавай с Сланчев Бряг.....
1.
БайМиле
13.04.2014 18:45:18
8
10
Мазна КОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА САМО ТАКИВА ИЗРУДИ ИСКАТ ДА НАМЕСТЯТ КОМУНЯГИТЕ И ДА ДОРАЗПРОДАДЪТ НА БЕЗЦЕНИЦА ОСТАНАЛОТО ОТ РОДИНАТА НИ НО !!!!! НЕ ОСТАНА СКОРО ЩЕ СТЕ В ИСТОРИЯТА ЗАВИНАГИ !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори