×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии с цветя и знамена за Трети март, ученици и мотористи шестваха с трикольора


Бургазлии с цветя и знамена за Трети март, ученици и мотористи шестваха с трикольора
Депутати и общински съветници от различни политически сили, заедно със стотици бургазлии се включиха в официалните тържества в Бургас за Трети март
03 Март 2014, Понеделник, 15:35 ч.

Политици от различни партии заедно почетоха на колене паметта на загиналите за Освобождението

Стотици бургазлии, политици от всички партии, представители на много организации почетоха с цветя националния празник Трети март в морския град днес. Деца и възрастни хора носеха трибагреника и се поздравяваха за празника. Тържествата започнаха  с молебен за благоденствието на свободна България, отслужен от  бургаското православно духовенство.
Депутатите бяха със залепени на ревера национални трибагреници, стотици граждани развяваха знамена, носеха венци и цветя

Националният флаг беше тържествено издигнат на площад Атанас Сиреков пред сградата на Общината. На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Павел Маринов, директорът на ОД на МВР - Бургас  комисар Милен Димитров ,  началникът на Гарнизон Бургас и командир на Военна база- ВМС комодор Митко Петев,председателят на Общински съвет Костантин Луков, Зам.-кметове Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Диана Йорданова, Снежина Маджарова, Иван Вълков, Димитър Бойчев, от БСП Атанас Зафиров и Пенко Атанасов, общински съветници от различни политически сили, ученици и учители от няколко бургаски училища, родолюбиви граждани.
Много ученици се включиха в шествието за Трети март

В ритуала взеха участие представителни военни части от Бургаски гарнизон. След това множеството се отправи към паметника на Руските освободители. Ученическо шествие пък тръгна по бул. „Богориди”. Мотористи от бургаския клуб „Морски братя” направиха ефектно шествие с развети национални знамена по улиците на града. Мнозина граждани не сдържаха сълзите си от емоционалните изпълнения на стихове пред паметника в чест на Освободителите.
Моторите на "Морски братя" по традиция привличаха погледите, членовете на клуба се включват активно в празника

Венци и цветя бяха поднесени и пред паметната плоча на Освободителя на Бургас – ген. А. М. Лермонтов и паметниците на Руския лазарет и загиналите български възрожденци в Приморския парк и на руските освободители.
По-късно днес в  17.30 часа в Спортна зала „Никола Станчев“ в ж.к. „Меден рудник“ ще започне концертът – спектакъл „В прослава на Свободата“.
В неговия сценарий умело се преплитат патриотични стихове, народни песни и танци, и зрелищни мултимедийни пейзажи от България.
След двугодишно прекъсване в Бургас отново навръх 3 март ще се проведе тържествена заря-проверка. Този път строят на всички части от Бургаски военен гарнизон ще бъде на площада пред "Дружество на художниците" на ул. "Александровска" № 22.

За тази цел площадът ще бъде украсен с жертвеници, символизиращи вечния огън, които ще бъдат запалени от факлоносци. Преди тържествената заря да започне ще бъдат почетени имената на загиналите за Свободата на България. Началото на ритуала е от 18.00 часа.
Зрелищните представления са специален подарък от Община Бургас за всички нейни граждани в чест на 136-та годишнина от Освобождението на Република България и ще бъдат с вход свободен.



В категории: Бургас


5
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 7
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
5
Коментара по темата
5.
Стига показност на такива празници
04.03.2014 07:01:26
0
6
Една група велосипедисти, също с българския флаг, отидоха 30 минути преди събитието, поставиха си цветята, отдадоха почит и даже и не останаха повече. Ето това са българи, а не тези, които отиват заради камерите и медиите.
4.
ooohoho
03.03.2014 19:07:46
1
8
Празнувай народе!ЗАЩОТО ВСЕ ЧАКАШ НЕКОЙ.....ДА ТЕ ОСВОБОДИ И ....ДА ТЕ ОПРАВИ!
Защо поляците нямат такъв празник или германците???За холандците да не говорим !!! Колкото и да не одобрявам някой неща от бившия Министър-Председател....за МАТЕРИАЛА си беше абсолютно прав!ПРАЗНУВАЙ РОБСКО ПЛЕМЕ И ЧАКАЙ ..ПАК ДА ТЕ ОПРАВИ/ОСВОБОДИ/ НЯКОЙ СЕГА ОТ БЪЛГАРСКО ПОРОБВАНЕ!!!!Топлофикация, монополисти, ЕРП-та, ....и т.н. мародери!!!
3.
бургазлия
03.03.2014 18:47:20
0
2
На мен страшно много ми липсва натегачката от ГЕРБ Гъбева.
2.
ww
03.03.2014 18:33:09
1
3
Няма и срам този пордотин,че си е изтъпанел на предна линия-карикатура.
1.
h
03.03.2014 16:22:24
2
3
Жечков е отслабнал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори