×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Андрей Ковачев: На изборите през май сблъсъкът ще бъде между проевропейски с антиевропейски партии


Андрей Ковачев: На изборите през май сблъсъкът ще бъде между проевропейски с антиевропейски партии
На следващите европейски избори мнозинството в ЕП ще бъде на кантар и основната разделителна ивица няма да е "ляво"-"дясно", а проевропейски и антиевропейски партии, смята д-р Ковачев
02 Февруари 2014, Неделя, 15:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Освобождават се над 200 хил.нови работни места, ако хората в пенсионна възраст напуснат държавната администрация, изчислили са бургаски младежи
Какви са тенденциите за структурирането на новия европейски парламент, шансовете за участие и финансиране на младежки проекти и възможностите за промяна на трудовото законодателство в страната. Това бяха основните питания на бургаски младежи към депутата от европейския парламент д-р Андрей Ковачев, който днес се срещна с млади бургазлии в зала „Компас“ на хотел „България“.

„Очаква се сблъсък между проевропейски и антиевропейски партии. Следващият европарламент ще бъде по-скептичен и ще има по-голяма група избрани от 28 страни членки, които да се противопоставят на интеграцията, общностите политики, външна политика. Има най-различни сметки колко евродепутати може да загубят групите в Европейския парламент. Засега се очаква Европейската народна партия (ЕНП), към която е и ГЕРБ да остане най-голямата европейска партия, но нещата са на кантар. В този момент ние имаме над 100 евродепутати повече от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Как ще бъде в следващия - не знаем, но трябва да се мобилизираме, за да останат проевропейските сили повече, отколкото антиевропейските. Последните са чисти популисти. Експлоатират страховете на хората и плашат с емигрантски вълни. Историята показва, че националистите никога не са били полезни за държавното управление и обикновено са водили до национални катастрофи или разпокъсване на границите“, коментира най-актуалните политически тендеции в Европейския парламент д-р Ковачев.

Той накратно представи и възможностите за европейско финансиране на младежки инициативи през следващия програмен период. Изключително полезна за младите хора ще е Оперативна програма "Наука и образование", която е с индикативен бюджет от 172 млн.евро.

Друг от повдигнатите въпроси от младежите бе свързан с пенсионираните служители в държавната администрация, които продължават да работят.  Според младите бургазлии това е един от основните проблеми на високата младежка безработица. Те се питаха дали и как може да се задължават пенсионираните служители от работните им места. „Повече от тях продължават да работят, вземат и заплата, и пенсия, докато ние сме на улицата“, коментираха те. Младите бургазлии дори бяха изчислили, че ако законът бъде така променен, че след навършването на пенсионна възраст служителят да се освобождава ще се осигурят до 200 хил.работни места.

„Разбирам проблема ви, но е много трудно за един политик да заеме страната на родителите или на децата си“, коментира д-р Андрей Ковачев. Той препоръча на младежите да залагат на своето образование, изучават чужди езици и осведомяват за новите тенденции на пазара на труда. Само така те ще могат да са конкурентно способни и търсени.



В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
John Deer
03.02.2014 15:49:09
1
3
тоя мазен гей дето е бил дьлго дильр на редосеялки плугове и селскостпанска техника откога взе да разбира от политика
5.
Нищо подобно
02.02.2014 21:45:21
1
3
Сблъсъка ще е между антибългарската БСП, протурската ДПС и шантавата Атака от една страна срещу българския народ.
4.
Rosen Kolev
02.02.2014 18:17:19
6
5
Политик от класа е Андрей Ковачев. Няма значение кой от коя партия е - добре е за България да бъдем представяни в Европа от образовани и знаещи хора.
3.
Rosen Kolev
02.02.2014 18:16:58
7
4
Политик от класа е Андрей Ковачев. Няма значение кой от коя партия е - добре е за България да бъдем представяни в Европа от образовани и знаещи хора.
2.
компетентен
02.02.2014 16:56:42
1
3
АМИ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ,КАК СЕ ОЧАКВА ДА ГЛАСУВАТ И ЗА КОГО МЛАДИТЕ ХОРА ?
СЪДЕТЕ САМИ !
1.
N+++
02.02.2014 16:54:07
2
5
Какво,какво ЛЪЖЕ ТОЗИ ?
та нали ГЕРБ приеха прословутия член от Кодекса на труда ,според който работодателя няма право да прекрати трудовия договор ,когато се навърши пенсионна възраст от 01.01,2012г. ?
Какво чакат от обещанията на ГЕРБ тези млади хора?
Докато не се приеме поправката в КТ ,няма да има работа за младите , а пенсионерите могат да си работят и до 90 години...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори