×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След призива на „Флагман.бг“: Гладуващата майка на три деца е затрупана с храна, дарява на други бедни


След призива на „Флагман.бг“: Гладуващата майка на три деца е затрупана с храна, дарява на други бедни
Първата вечер, когато състрадателни бургазли заляха с продукти Димитрина, на децата й, които до тогава заспиваха гладни, им прилошало след обилното хапване, те вече имат нови дрехи и ще посрещнат Коледа пред пълна трапеза
11 Декември 2013, Сряда, 14:18 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Гладуващата Димитринка: Вече съм силна, децата са сити, вашата доброта ме направи нов човек!

Благодаря ви, много ви благодаря, каза през сълзи Димитринка, чиито деца вечер заспиваха гладни (виж тук драматичната й съдба, която Флагман.бг ви разказа). Никога не съм си представяла, че има толкова много добри хора и ще ми протегнат ръка. Още като излезе статията и телефонът ми започна да звъни. Загрижени бургазлии ме питаха от какво имам нужда. Аз не смеех да си кажа. Срам ме беше.

Пристигна един мъж. Погледна жилището, погледна хладилника и децата и ми каза – ела с мен. Качи ме на една кола, ама такава кола, каквато не бях виждала никога и ме заведе в един от хипермаркетите. Посочи ми стелажите и каза избирай. Аз се притесних и взех два хляба и две опаковки маргарин. Тогава той се усмихна и започна да пълни една голяма количка. Взимаше от рафтовете стоки и питаше – това ядат ли го децата. Моите деца всичко ядат. Стига да има. Той натовари количката догоре. Месо, салами, пилета, консерви, макарони, захар, брашно, олио. Взе и шоколади, бисквити, безалкохолно. Донесе всичко вкъщи, даже ми помогна да кача торбите.

Още стоях замаяна и гледах цялото това богатство в краката си, когато на вратата се звънна и влязоха две жени с пълни торби. После дойде друга, донесе храна и ми даде купончета за един магазин, където мога да купувам с тях, каквото ми трябва. Изобщо не съм ги пипнала, ще ги пазя за гладни дни. Човек от село пък ми донесе чувалче с картофи, лук, тикви и ябълки.

Една жена от Несебър ми даде продукти и детски дрешки. Много хубави дрешки, не са втора употреба. И други ми дадоха храна и дрехи. Толкова много дрехи, че сега всеки ден децата обличат различни за училище. Благодаря и на жена от Германия, която ми изпрати пари и се извини, че не може да прати продукти. И други хора ми даваха пари и храна. Толкова много хора, че вече ми се сливат, като в някаква невероятна вълшебна приказка.

Първата вечер децата толкова много ядоха, че им стана лошо. Молих ги да спрат, но те не бяха виждали вкъщи луканка, кашкавал, топено сирене, пастети, поне десет вида бисквити, сухи сладки, вафли и шоколад. Толкова много ядоха милите, че едното взе да повръща, а другите се превиваха от болки в стомаха. Скарах им се и им казах, че всичко това е за тях. Няма кой да им го вземе. И че ще го хапнат, но постепенно. Послушаха ме, слава на Бога! Бяха се нахвърлили като животинчета.

Цяла седмица потокът пред вратата ми не спираше. Телефонът ми звънеше непрекъснато. Започнах да моля хората да не ми носят повече храна, защото нямам къде да я сложа. Да помогнат на друг. Има много бедни. Най-много се зарадвах, като ми предложиха работа. Сега съм на изпитателен срок, чистя два офиса. Много се старая, искам да остана и да се справям сама, а не да изпадна пак в предишното положение. И знаете ли какво. Дано не ми се разсърдят тези, които ми донесоха храна, но аз реших, че са били прекалено щедри с мен. И започнах да храня една бедна жена, която живее сама. Запознахме се в църквата, аз редовно ходя на църква. Там се молят много нуждаещи се и направих по един пакет на всички, които вечер заспиват гладни. Сега се надявам да се оправим. Имам храна за два месеца поне, имам купони за един магазин за три месеца.

Започнах работа и се старая да мина изпитателния срок. Чистя и два входа. Децата имат дрехи за две години напред. Вярвам, че ще се оправим и съм си обещала, че каквото ми остане, ще го давам на други бедни.

Благодаря на „Флагман“ за това, че разбраха моята трагедия и станаха съпричастни към нея. Благодаря на читателите на този хубав сайт, че откликнаха. Благодаря на всички хора, които ми се обадиха, дори само да ме утешат или да ми съчувстват. Сега вече съм силна от човешката доброта!

Димитринка се разплаква. Този път от щастие.


В категории: Животът


Автор
13
Коментара
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 0
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
13
Коментара по темата
13.
maria
13.12.2013 09:45:20
1
6
Ако някой ,който чете има фирма за обзавеждане и на добра воля да иде и види в какво състояние и е кухнята,нека помогне.Нямате си на представа как изглежда апартамента и.Аз влязох само в кунята.Всичко е разбито.
12.
Stoyanov
12.12.2013 00:14:50
0
10
Bravo...edno golqmo BRAVO....na vsichki koito sa pomognali...kolko malko ni trqbva ...za da sme dobri..veseli praznici na vsichki dobri hora...
11.
Дани
11.12.2013 17:50:37
0
14
На фона на кървища, убийства, лъжи, политика е страшно приятно да прочетеш нещо такова. Че все още има хора, готови да помагат на смачканите от съдбата. И имаме вярата, че заедно ще оцелеем.
10.
Петко
11.12.2013 17:38:54
0
14
Браво българи !!!
9.
Поли Мендерес
11.12.2013 17:38:23
0
13
Поклон пред такава силна жена ! Която въпреки своята съдба , намира сили да помокгне и на други в нейната ситуация . Малко са такива хора , а тя е човек с главно Ч .
8.
anton
11.12.2013 17:24:14
1
13
Ето такива неща ме насълзяват, нищо, че съм мъж. На тази жена не можах да помогна, но съм заделил сто лева за такива неща, ако някой ще бъде гладен на Коледа, пишете!
7.
иван
11.12.2013 16:55:36
0
14
Пишете за други БЪЛГАРИ в това положение,има смисъл да се държим и да си помагаме
6.
иван
11.12.2013 16:55:31
0
12
Пишете за други БЪЛГАРИ в това положение,има смисъл да се държим и да си помагаме
5.
1
11.12.2013 16:27:42
0
14
Браво имало и добри хора,нека има повече като тях и да бъдат здрави и щастливи.
4.
sandi
11.12.2013 16:04:04
0
22
Браво на Вашият екип. Какво по-голямо признание за Вашата работа- Невероятно!
3.
весита
11.12.2013 15:59:07
0
14
браво радвам се че бургазлии ставаме по добри и отзивчиви и помагаме да се разпространи новината далеч за да могат повече хора да помагат .!
2.
Браво!
11.12.2013 15:52:11
0
19
Ето това вече е едно добро дело! Браво на хората, които са предложили работа на жената, защото Коледа ще мине, ще секнат и благородните инициативи, а тя трябва да издържа семейството си занапред.
1.
бравоооо
11.12.2013 15:46:32
1
23
радвам се като прочета подобен щастлив завършек на една трагедия. Да са живи и здрави Димитрина и децата й, както и всички, които са й помогнали. И дано да е щастлива Нова година
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори