×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мая Манолова: Не искаме избори, организирани от служебно правителство на ГЕРБ


Мая Манолова: Не искаме избори, организирани от служебно правителство на ГЕРБ
Синдикалистите чукат на отворена врата. Исканията им са наши цели и ще бъдат изпълнени, каза Мая Манолова.
20 Ноември 2013, Сряда, 10:01 ч.

Диалог е невъзможен, ако едната страна крещи, каза заместник-председателят на парламента докато се надвикваше с водещите на “Здравей, България”
Управляващите не искат предсрочни избори, не защото са в паника, че Бойко Борисов ще си върне властта, а защото те ще бъдат опорочени. Такава теза разви в студиото на “Здравей, България” заместник-председателят на парламента Мая Манолова.
“Плаши ме омразата, разединението, агресията, негативизмът. Всеки е отговорен за това, включително и аз. Това е огромният проблем и трябва да се замислят и колегите в парламента, и тези, които са навън и не могат да се примирят с това. На нашия митинг хората скандираха България, на този в Пловдив викаха Бойко Борисов. Това е разликата между нас. Не ни е страх от избори, защото няма как ГЕРБ да се върнат във властта и вождът им да е пак премиер. Притеснението е в това, че в тази ситуация при оставка на правителството, следващите избори ще ги прави служебен кабинет, а е ясно кой определя кои да са министри в такъв случай. Те ще бъдат назначени от Плевнелиев под диктовката на Бойко Борисов”, заяви червеният депутат. Тя обеща в новия Изборен кодекс спирачки срещу порочните тактики от миналия вот.
Манолова коментира и темата за организираните днес протести пред парламента.
“Няма да се стигне до окупация, защото мирното шествие на синдикалистите беше анонсирано по друг начин. Ние възприеме голяма част от исканията им. Те са и на БСП и ги реализираме в бюджета за следващата година. Синдикалистите просто чукат на отворена врата. Проблемът с ранобудните пък е, че липсват искания. Имат само ултиматум за оставка. Диалог е невъзможен, ако едната страна крещи”, каза депутатката, на която се наложи да се надвиква с водещите Виктор Николаев и Анни Цолова, които постоянно я прекъсваха и оспорваха всичко, което казва.
“Когато едната страна крещи, никой не се чува. Добре е, че студентите са се събудили, но освен да станеш рано, е важно и какво ще свършиш след това. Засега виждаме само, че са се събудили, но идея няма”, коментира Манолова.
След като поспори с Николаев, тя го затапи с думите “откъде да знам това, което казвате, дали го мислите, или ви го казват по слушалката”. Работата в едно студио, както и в една партия е екипна, подчерта народният представител от БСП.
Анни Цолова се включи в спора и от своя страна попита защо през февруари хората, които с камъните чупеха глави на Орлов мост, бяха наречени рупор на свободата и на желанието да се спре управлението на една диктатура, а сега са метежници, които искат да правят провокации и да радикализират протеста.
“Нека да изясним нещата. И сега огромната част от хората са на улицата по собствена воля, включително една голяма част от студентите. Правя уговорката, че най-вече на последните протести всички видяха как се смениха лицата. Едни бяха през деня и други вечерта. С Ранобудните студенти имаме едни и същи точки”, заяви Мая Манолова.
“Не са едни и същи, защото във вашите пише за един от протестиращите, че не е добре с главата, а той дойде и говори тук”, уточни Виктор Николаев.
“Може да пише всичко, но въпросът е какво говоря. В момента казвам нещо, което са заявили и Ранобудните студенти”, отговори депутатката.
След кратки пререкания с водещите за това колко спонтанен е бил митингът в подкрепа на правителството и защо е имало симпатизанти на Пламен Орешарски, които го наричат Стефан, Манолова каза, че няма как която и да е политическа сила за два дни да принуди 70 000 души да отидат в центъра на София в подкрепа на една кауза.
“Това е най-големият митинг след началото на 90-те години. Дали хората са 50 или 70 хиляди няма значение. Не са се събирали толкова души на едно място за подкрепа на някаква кауза. Този митинг показа, че в обществото има и друга гледна точка, различна от тази на протестиращите, които тотално са обсебили медийното време. Трябваше да излезе и “другата България”, която иска правителството да работи. Познавам голяма част от тези, които дойдоха от моя избирателен район. Моля ви да се отнасяте с уважение към тях, защото са интелигентни, способни, реализирани. Дошли са, за да си изразят гражданската позиция”, каза още Мая Манолова.

В категории: Политика


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 4
7
Коментара по темата
7.
hm
23.11.2013 06:46:53
1
2
Сестра галева не иска избори органзиирани от герб и никой друг, защото номера Костинброд втори път няма да мине. Майче каква си ти, че да решаваш !??!Народа решава, а не червенон турска мафиотка. БСП никога не са печелили избори и единствения начин да управляват е, чрез преврати и чрез прегръщане и извинения към местан. Какъв ви митинг бе червенушки, дпс бяха докарали с влаковете си куцо кьораво и сакато. Младежките организации ги нямаше.
6.
до Дернев
22.11.2013 23:34:10
3
3
БСП е партия със 100-годишна история, а за ГЕРБ след време никой няма да си спомня или само присъщите им самозапалвания и самоубийства на българите по тяхно време.
5.
до Дернев
22.11.2013 23:34:09
3
2
БСП е партия със 100-годишна история, а за ГЕРБ след време никой няма да си спомня или само присъщите им самозапалвания и самоубийства на българите по тяхно време.
4.
до Дернев
21.11.2013 09:56:27
6
3
Тракия стана, като най-напред Станишев направи отсечката Бургас-Карнобат, а после Бойко довърши Нова Загора-Карнобат. А откъде взе парите Бойко за Тракия - ат фискалния резерв, бяха взети 4 500 милиарда лева, затова нямаше пари за майките, за децата, за пенсионерите. Дадоха пари за Бургас, за да спечели ГЕРБ и за да се облажат от комисионните...
3.
Дернев
20.11.2013 11:17:54
4
8
Както и през всичките тези 24г. Но през последните 3 най-после стана Тракия и Бс зае до някъде мястото, което БКП, а сега БСП отказваха му дадат и по този начин работеха не срещу интереса на бургазлии, а срещу този на БГ.
2.
до Дернев
20.11.2013 10:28:17
7
5
БСП не се е сринала, сринали са се ГЕРБ, които едва 15 000 събраха в Пловдив, после Бойко отиде да играе мач, а сега му "оперирали коляното", само и само да не присъства при президента на консултативния съвет. Срамота! Да, тук не е Америка, че такива като Пардю да ни дават акъл, както му дадоха и акъл при протестите през февруари да сдаде властта, за да се върне после на бял кон, но не би... Не плачете много за тези мутри, защото във джоба на обикновените хора 4 години нищо не влезе.
1.
Дернев
20.11.2013 10:16:11
4
7
Този митинг показа, че БСП се е сринала окончателно и не се интерисува от нищо друго освен от попълване на отънелите й по време на управлението на ГЕРБ резерви за барикадиране във властта.
БГ не е Русия, нито Станишев е Путин.Нито едното нито другото може някога да стане. Такаче оставете руските сценарии. Там света може да ги преглътне, но не и в Европа, било то и в Източна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори