×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Родители погнаха директорката на ОДЗ „Здездица”, скрила децата им по време на празник, всявала страх


Родители погнаха директорката на ОДЗ „Здездица”, скрила децата им по време на празник, всявала страх
Тържественото откриване на детската градина след ремонта е било очаквано от родители и учители, децата им липсват от снимките. Директорката обаче заяви, че ако някой има проблем - да й го каже на нея
19 Ноември 2013, Вторник, 12:19 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка пресцентър Община Бургас

Сигналите срещу София Димитрова валят един след друг, тя иска писмени оплаквания

Родители започнаха масирана атака срещу директорката на ОДЗ „Звездица Зорница” София Димитрова,  ядосани, че децата им останали скрити от празника за откриването на учебното заведение, което се състоя в началото на ноември, след направения му от Общината основен ремонт. В няколко поредни сигнала до Флагман бг, които са анонимни, хората заявяват: „Единствената стопанка на най-голямото детско заведение се оказа г-жа София Димитрова. Тя реши, че нито една от нас няма право да изживее този вълнуващ момент. Емоционално ограбени бяха и децата, които въпреки топлото време навън, останаха скрити за гостите и медиите. Много от родителите разбраха за откриването на детската градина от медиите. Повечето учители бяха предпочели да замълчат и сведат засрамено глава, пред дилемата да разяснят, че в големия двор няма място за детските погледи и веселата глъч.”

София Димитрова е атакувана и заради това, че в детската градина не царяло творчество и спокойствие, а страх. Не може един Директор, който се бие в гърдите, че е знаещ и можещ да напише в чл. 32/7/ от Правилника за вътрешния трудов ред в ОДЗ №2 „Звездица – Зорница”, че ще „наказва деца”. Коя е тя??? Никой от нас няма право да подлага децата на това унижение – наказание. Какви са и правомощията??? Ако тези деца ги няма и тя няма да е там, както и ние. Или друга голяма „мъдрост””, твърдят недоволните родители. Според тях в правилника на учебното заведение е записано, че съобщаването на проблем на органи, организации и институции, без за него да е уведомен писмено директора, ще се счита за нарушение. Друга любопитна точка в него е, учителите, работниците, служителите, както и родителите, да длъжни да уведомяват писмено на директора проблеми, свързани с обучението и възпитанието на децата.

Насъбралото се недоволство е станало повод такива жалби да бъдат разпратени до Инспектората по образование в Бургас, както и до ресорното министерство, потвърди шефа на просветната институция Георги Даутев. Той добави, че в момента тече проверка по случая.

София Димитрова в момента се оказа, че е в отпуск. На опита ни да се свържем с нея и да попитаме на какво се дължи тази атака, тя отговори лаконично, че нямало да прави изказвания, защото работодателят не й бил разрешавал. „Ако някой има какво да каже – да ме уведоми писмено. Аз имам приемен ден, който има желание и има проблем – може да дойде и да разговаряме”, каза тя.


В категории: Просвета , Бургас


Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
28
Коментара по темата
28.
Пипи
29.03.2016 11:15:54
0
0
Навсякъде е едно и също! В нашата детска 140 ОДЗ в Долни Богров оюположението е трагично! Цялата градина се владее от една медицинска сестра, която е единствената там и началството я пази като очите си, въпреки че тя прави всичко възможно да се откажат родителите да водят децата си там! Отношение - кошмарно! Държат се с нас като с войници, заключват врата в 8:30 и ако дойдеш в 8:32 - връщат детето и просто не го приемат! Постоянно се заяждат и говорят цинизми пред децата. Моята се е научила на толкова много глупости,цитирайки възпитателките си, че ме е срам! Не се грижат за децата изобщо, а по цял ден ядат и клюкарстват! Ужасена съм от управлението, в частност директорката Анчова, която вижда всичко и вдига рамене! Абсолютна анаргия сред лелките, а същевременно с нас родителите се държат като с ученички! Карат ни се, вечно недоволстват и мрънкат, всяко дете е много лошо! Кошмар!
27.
Александрова
05.06.2014 22:14:11
1
4
Тази директорка е некомпетентна и инфантилна! Позволява си да крещи на родителска среща на 15 родителя, забравяйки , че те не са и подчинени! Разглежда децата като вещи и взема решения за тях, без да счете за нужно да информира родителите. Обича доносници, не търпи хора с различно мнение от нейното. Персонала е подложен на нечовешки викове , заплахи и административни наказания.Обича рушвети, помощ при закупуване на техника от Техномаркет със специални преференции от заместник управителя - баща на дете от градината.
26.
Радева
24.11.2013 13:56:23
0
5
Потресена съм!Кой може да затвори устите на персонала и да скрие децата в деня на техния празник?
25.
Запознат
23.11.2013 16:08:52
1
6
Сигналите валели един след друг,но тя искала писмени оплаквания...хаха! Срещу г-жа Миленова от градината до 46 блок в М.Рудник има сумати писмени оплаквания и кво?
24.
Viktoriya
22.11.2013 21:26:25
0
8
Вие съвсем я очернихте тази жена! Защо персонала не изкажете благодарности гласно към ръководството, че всяка година под строй ви водят да ви закупуват обувки от магазина на госпожа Таралова?
23.
Desi
22.11.2013 21:25:15
0
12
- Г-н кмете, много Ви моля проверете спазват ли се Вашите заповеди? В това ОДЗ Вашите заповеди се нарушават като се събират пари от нас родителите в началото на всяка учебна година. Проверете колко неща сме „дарявали” доброволно. А какво ли правят с финансите от градинския бюджет? Кой ще разкрие фактите? Или всички в тази община са изпаднали в зимен сън?
22.
Еднa от вaс
22.11.2013 10:31:10
0
8
Имa и други тaкивa директорки и други тaкивa " учителки" които постъпвaт по същия нaчин.И нито Общинaтa нито Инспекторaтa прaвят нещо.Товa е държaвaтa нa ВРЪЗКAРИТЕ.Имaш ли връзки,ближеш ли им г..... ще се отнaсят с теб кaкто трябно в противен случaй се мaхaй от тaм
21.
siso
20.11.2013 23:33:56
0
7
Neznam kak e v drugite gradini,no v tazi gradina ZVEZDICA,vsqka godina v na4aloto na septemvri se sybirat ot vseki roditel po minimum 50-60 lv na dete,za razni razhodi v grupi4kata,kupuvat se masi4ki,stol4eta,shkaf4eta i legla dori.Tezi gradini ne sa li na obshtinska izdryjka,nie roditelite li trqbva da plashtame tezi neshta,ne stiga li visokata taksa koqto plashtame ot 55 lv mese4no?
20.
родител
20.11.2013 21:34:27
0
10
Как може да се забранява на учителите да разговарят с родителите?Това е една от простотиите на г-жа директорката.Децата ни не могат да играят в двора на детската градина след като сме ги взели,а за болните дечица с абокати не е проблем.
Учителките са потискани и мачкани.Кара ги да пишат обяснение ако си позволят да имат различно мнение от нейното.
19.
Велева
20.11.2013 20:22:14
1
11
Г-н кмете,прави ми впечетление празната зала/на снимката/.Кого поздравихте?
18.
Пенева
20.11.2013 20:12:37
0
9
Образованието е безкрайна тема,но всички знаем колко важен фактор е то.Учителят гради бъдещето,за което се борим всички.Надявам се за адекватна намеса от страна на РИО и община Бургас.Искрено се надявам,че този материал няма да се превърне в медиеен шум.ПИСНА НИ!
17.
един родител
20.11.2013 16:19:23
1
5
Явно има и други такива директорки. ЦДГ 2 "Х.К. Андерсен" има такава властна директорка, от която имат срах повечето учители. Този страх пречи на работния процес. Трудно се работи под напрежение. Да не говорим, че до сега колкото родители са отишли с някаква молба при нея са били отпратени. Затова и вече не се обръщам към нея, а директно към г-жа Веселина Таралова-директор на дирекция "Образование и демографски въпроси. Всичко, което до сега ми е било отказано от директорката на Андерсен е било уважено и изпълнено от г-жа Таралова. В случея се получава царя дава, пъдаря не дава.
16.
Майка на дете
20.11.2013 16:13:53
0
12
Многократно сме подававли сигнали срещу този директор. Реакция- никаква.
Проблемът със скритите деца е най-малкият в ОДЗ 2. Достатъчно е да се види колко учителки напуснаха или излязоха в отпуски и болнични, тази жена има силно авторитарен стил на управление, липсва всякакъв диалог и решенията се вземат тайно и необосновано.
Още един пример е програмата Интеграция, която се провежда там. Няма никакъв контрол, водят се 15 ромчета, без никакви навици, агресивни, с ниска хигиена, които просто се смесват с грепите, без никаква подготовка на учители и деца.
Многократно са подавани сигнали и в Общината, и в Инспектората, и дори при кмета. Тя е /или поне беше/ секретар на младежкото движение на ГЕРБ и в Община Бургас и постът ѝ е подсигурен, въпреки всички жалби от родители.
15.
ZA Direktorite
20.11.2013 07:24:20
0
14
Всички директори-един х-й ги е правил!!! Я вземете баба Станка Узова от ТОХ-а,клептоманнка и крадлива,колкото щеш,сетне идва ред на тази Роза Желева на механото,сетне оня велик изкусен рушветчия Пъйнев на строителния,крадеца на ток на съседката си от Банево К,Папазов на електрото,и сума ти знайни и незнайни "директорчета",чиято единствена цел е КОМИСИОННИ,ПОДКУПИ,РУШВЕТИ И ПРИНАДЕНА ИЛИ ПО-ТОЧНО ПРИНУДЕНА СТОЙНОСТ !!!
14.
Манева
19.11.2013 21:19:40
2
9
Не се ядосвай и не си хаби нервите напразно“ То е пределно ясно,че в тая тема ще взимат отношение само хора свързани със всичко това,а такива са само родители от една страна и измислената госпожа директорка и сие( хора около нея) в случая е или самата тя да си пише постове с различни имена или мъжа и,но първото е по-вероятно понеже за второто се съмнявам,че той изобщо има чувства към такова мразещо и себе си отмъстително и злобно,жадно за мъст същество. P.s Очаквам и сладкопойната чучулига да се включи.
13.
учители
19.11.2013 21:16:01
2
16
Не сме съгласни, че учителките сме " свели глави ". При всеки опит за реакция за несъгласие с директора се намира член и алинея от КТД , по който се пише обяснение с предупреждение за наказание. В тази детска градина работят честни и достойни хора, които поставят на първо място грижите за възпитанието и здравето на децата, а не търсейки своята минутна слава при среща с кмета.
Тези достойни хора, заедно с децата бяха натикани зад вратите на занималните на 04.11. 2013 г., защото не отговаряха на определени от госпожа Димитрова " дрес код".
12.
.......
19.11.2013 21:09:15
5
5
До гларуса: Бе кълвач мери си епитетите нещастник,че ще те намеря по IP адреса само перушината ще ти остане малоумник.Ще ти дам едни курви едни 5 лева глупак.Малко от малко си мери определенията не си мисли,че си неоткриваем дори не забравяй,че си доста прозрачен/а понеже никъде не става въпрос за кой кой е карал да работи....с една дума вътрешен/а си и човек който знае и други неща от "кухнята" така че да не се окаже,че ти си курвата или ако не си да ти се наложи да станеш.
11.
ГЛАРУС
19.11.2013 20:38:11
11
1
ДОЛНИТЕ ДАСКАЛИ ГИ НАКАРАХА ДА РАБОТЯТ И МНОГО ИМ ТЕЖИ . БРАВО СОФИЯ. МАЧКАЙ ГИ ДОЛНИТЕ КУРВИ. КОЙТО НЕМУ ХАРЕСВА ВЪН ОТ ГРАДИНАТА.
10.
ГЛАРУС
19.11.2013 20:38:11
12
1
ДОЛНИТЕ ДАСКАЛИ ГИ НАКАРАХА ДА РАБОТЯТ И МНОГО ИМ ТЕЖИ . БРАВО СОФИЯ. МАЧКАЙ ГИ ДОЛНИТЕ КУРВИ. КОЙТО НЕМУ ХАРЕСВА ВЪН ОТ ГРАДИНАТА.
9.
Стоева
19.11.2013 19:33:08
1
16
Много от директорките на ОДЗ не са за този пост.Елементарно поведение имат,нагрубяват персонала,заплашват с уволнения и си мислят,че детските градини са им бащиния.Вместо с желание да ходят на работа,много от хората ,които работят в детските градини са отвратени от властолюбието на директорките .Трябва да има мандатност за тези постове и както питат родителите с анкета дали харесват персонала на детската градина,така трябва да има анкета и за персонала на ОДЗ-тата, дали харесват директора си,защото учителите са с вързани ръце и в гореспоменатия случaй предполагам не се е искало мнението им.
8.
Елин Пелин-писател както го искаш.
19.11.2013 19:31:31
1
14
Ще споделя мнението си по темата в стил 2 в 1,коментар и мнение по темата с едно писане.За коментара на "една от вас ",това 99.9 % е въпросната Директорка и 0.01 % някоя от "близачките" получавали различни облаги ,но не във вид на баница или пресни яйца от село затова директно почвам.Тука"една от нас"става въпрос за морал и човешки отношения към деца и родители ти ми пишеш за условия на живот в градината като чели това е темата на автора по горе....оле-мале си мила защото съм сигурен,че почти всеки човек ще предпочете да кляка на селски клозет,но да е човек с хората и децата (които са още малки,но неизменна част от обществото,а защо не и най-важната от него)и да знае,че ще го обичат и уважават отколкото да сяда на Италиански порцелан,а хората да си .... мамата и не само те,а и децата им.От самолет се вижда,че за тебе материалното е над всичко,а такива хора не сте нито да работите на такива постове нито да се движите в обществото,вие сте за село с 3 къщи население в 2 от които хората са починали преди години,1 кутия цигари в джоба и 30-тина-40 крави или овце по избор и да си ги пасете и говорите с тях в къра,работата с хора не е за теб уверявам те.И последно,децата може да са в много добри условия което само по себе си е супер,но това не е всичко иска се любов към тях,а не Хитлеровите методи защото всички знаем до къде я докара той :) ,а те децата ще си станат хора и без наказания.Относно и "приемите ти" сестро такива и Премиера няма,много си полетяла в облаците и е добре да слезеш сама ще бъде по-безболезнено в противен случай се се пада принудително от хора които са на по-високи постове,а това води и до трайни контузии(приятелски съвет),прекалено много си се взела на сериозно,а повярвай ти си просто един човек попаднал на грешното място както често се случва в ПРБ (Парадоксална република България),а тя стана такава "благодарение" на такива грешки като теб.
7.
родител
19.11.2013 19:25:43
8
9
След като подават сигнал, защо не застанат с имената си или пак ще кажете, че ви е страх. Защо не се отчете факта, че същата директорка само за една година успя да подмени леглата на децата ни в три групи, да се направи основен ремонт на кухнята и не само ами и да се обнови една от площадките на двора, предстои и другите да се ремонтират, от бюджета на детското заведение. Престанете с черногледството.
6.
Дена
19.11.2013 18:39:30
2
4
Не само в това ОДЗ децата се крият,така беше при откриването на ОДЗ-3.Директорката на първа линия
5.
една от вас
19.11.2013 16:08:28
17
7
Да попитам всички пренебрегнати и ревящи по медиите и нституции родители,Вие,като си направите ремонт у дома по какъв начин празнувате?Не е ли по важно,че децата Ви ще са в една по модерна и уютна сграда отговаряща на нуждите им или е важно да сме дребнави и да си врем носовете където не ни е работата.И кризата не е само в икономиката,а в най-вече в умовете ни.Толкова ли нямат какво да правят въпросните родители,че се занимават с глупости?А колко деца има по домовете отглеждани в ужасни условия,деца които си лягат гладни,но защо да се занимаваме с тях,като не можем да гледаме по далеч от носа си.
4.
edna maika
19.11.2013 15:22:18
5
10
za jalost naistina na otkrivanr=eto ne e imalo deca vapreki 4e vsi4ko be6e ukraseno s baloni.az li4no pitah da6terq mi kak e minal praznika a tq me popita kakav praznik e imalo.tq dori ne znae6e
3.
Димитрова
19.11.2013 14:32:11
6
10
Така е защото много от помещенията на ОДЗ,градините се разпродадоха и сега има недостиг на места за децата!Точно това даде възможността на ръководителите на тези заведения да се вживеят като богоизбрани,та нали от тях зависи приемането на децата!Какво нещо,като че ли ръководи завод,имала приемен ден???А през другото време какво ли прави?Домакина се грижи за зареждонето и сабирането на таксите,учителите за учебната програма,лелите за чистотата и грижите за децата.Директора по цял ден какво ли прави???
2.
иван краев
19.11.2013 14:21:47
4
15
И ти, и всички трябва да са на мандат!
Много мързеливи служители има в България.
1.
възмутен
19.11.2013 14:05:59
4
19
Как може такива НАГЛИ СЪЩЕСТВА,които се мислят за Богоизбрани, да ги държат още на работа? Тя коли, тя беси... Това е безобразие! Директорите трябва да са с мандат...НЕКАДЪРНИЦА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век 
Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори